Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένας στους πέντε Έλληνες στειρείται από τρόφιμα

Πρωτογενές πλεόνασμα πείνας και πολιτικής αυθάδειας 

Ακόμα και ο ΟΟΣΑ φτάνει στο σημείο να αποκαλύπτει ένα μέρος της ελληνικής τραγωδίας, της οποίας η έκταση είναι πολύ μεγαλύτερη από τους ψυχρούς μετριοπαθείς υπολογισμούς.

Το 17,9% των Ελλήνων (διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα) δεν διαθέτει χρήματα για να εξασφαλίσει τα αναγκαία τρόφιμα, υπογραμμίζει έρευνα του ΟΟΣΑ (Society at a Glance 2014), ενισχύοντας τη θέση όσων μιλούν εδώ και καιρό για ανθρωπιστική κρίση.

Στοιχείο που εξηγεί την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία είναι η αποκάλυψη ότι τα νοικοκυριά έχασαν από την αρχή της κρίσης μέχρι το 2012, το ένα τρίτο του εισοδήματός τους. Η μέση απώλεια εισοδήματος ανά άτομο στην πενταετία (2007-2012) φθάνει τα 4.400 ευρώ, που είναι η μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ και τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τα μέση πτώση στις χώρες της ευρωζώνης.

Την εικόνα του «κοινωνικού κραχ» συμπληρώνει το εύρημα ότι οι οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, καθώς ο ένας στους πέντε ενήλικους ζει σε νοικοκυριό όπου δεν εργάζεται κανένα μέλος.

Αλλοιώνοντας δε την εικόνα της «αλλαγής σελίδας» από την Ελλάδα μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και την ολοκλήρωση πολλών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ο ΟΟΣΑ υπογραμμίζει ότι η ανάκαμψη που θα είναι σταδιακή δεν αναμένεται να βάλει γρήγορα ένα τέλος στην κοινωνική κρίση.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]