Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Χίλαρι Κλίντον βραβεύτηκε από το Αμερικανικό Εβραϊκό Κογκρέσο

Ο πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον μίλησε για μακροχρόνια φιλία των ΗΠΑ με το Ισραήλ και τη σημασία της διατήρησης των πυρηνικών όπλων από το Ιράν, κατά τη διάρκεια της βράβευσής της από το American Jewish Congress την Τετάρτη.

 Η Χίλαρι Κλίντον, που θεωρείται ευρέως ως υποψήφια για το προεδρικό αξιώμα στις εκλογές του 2016, μίλησε στο γκαλά του αμερικανοεβραϊκού ομίλου στο Μανχάταν, γκαλά το οποίο παρουσίασε η ηθοποιός Julianna Margulies.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι προσεχείς μήνες θα είναι « ζωτικής σημασίας » για την περιοχή , τόσο στις προσπάθειες για να διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων όσο και στις προσπάθειες ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα.Τόνισε επίσης ότι και οι δύο στόχοι είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
 Η 66χρονη Κλίντον μίλησε και για μερικά από τα μέτρα που είχε λάβει στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας ενώ υπηρετούσε ως γραμματέας του κράτους για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τα βήματα για να αυξηθεί η διεθνής πίεση στο Ιράν.

"Ακολούθησα τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις σε μεγάλο βαθμό επειδή πιστεύω ότι το status quo δεν είναι βιώσιμο'' τόνισε αναφερόμενη στη δική της ιστορία.

Το American Jewish Congress είναι μια ένωση Εβραίων Αμερικανών που αποβλέπει στην υπεράσπιση των εβραϊκών συμφερόντων μέσω της υποστήριξης της δημόσιας πολιτικής, με τη χρήση της διπλωματίας, τη νομοθεσία και το δικαστικό σύστημα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους. 

Το βραβείο ''Stephen S. Wise Award for Lifetime Achievement'' έχει δοθεί κατά το παρελθόν επίσης στον Πρόεδρο Χάρι Τρούμαν και Ανώτατο Δικαστή των ΗΠΑ Δικαιοσύνης Earl Warren, μεταξύ άλλων.

 Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη βράβευση της Χίλαρι Κλίντον, η οποία δεν έκρυψε ποτέ τις πολιτικές της φιλοδοξίες,λαμβάνει χώρα σε μια χρονική στιγμή που παρατηρείται κρίση στις σχέσεις Μπάρακ Ομπάμα και Ισραήλ,καθώς λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν μιλώντας στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι η εικόνα του Ομπάμα στην κόσμο είναι «άτονη» υπό το φως των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή την Ουκρανία και στις σχέσεις με την Κίνα. Και οι φήμες ότι το άστρο του Μπάρακ Ομπάμα δύει κι ας βρίσκεται μόλις στην αρχή του δεύτερου χρόνου της θητείας του πληθαίνουν. 





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]