Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομπάμα: "Δεν θα πολεμήσουμε για την Ουκρανία"...

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής των ΗΠΑ στην Ουκρανία, δίνοντας έμφαση στο ρόλο της διπλωματίας στην αντιπαράθεση της Αμερικής με τη Ρωσία για το θέμα της Κριμαίας.

«Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε μια στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία» τόνισε ο Ομπάμα μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο KNSD του Σαν Ντιέγκο, ένα τοπικό κανάλι συνεργαζόμενο με το NBC.

Ο Ομπάμα, ο οποίος ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε 11 Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους τη Δευτέρα, υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ θα επιμείνουν στη συνέχιση των διπλωματικών προσπαθειών προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στη Ρωσία.

«Υπάρχει ένας καλύτερος δρόμος, αλλά πιστεύω ότι ακόμα και οι Ουκρανοί θα αναγνωρίσουν ότι για εμάς, το να εμπλακούμε εναντίον του ρωσικού στρατού δεν θα ήταν προσήκον και δεν θα ήταν καλό και για την Ουκρανία» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει την εκτέλεση μιας δημόσιας σύμβασης η οποία είχε ανατεθεί το 2011 από τη Ρωσική Ομοσπονδία στη γερμανική εταιρεία Rheinmetall για την κατασκευή ενός προσομοιωτή μάχης, η παράδοση του οποίου κρίνεται απαράδεκτη από το Βερολίνο υπό το φως της στρατιωτικής κατάληψης και της προσάρτησης της Κριμαίας.

«Η κυβέρνηση της Γερμανίας θεωρεί την εξαγωγή του κέντρου προσομοίωσης μάχης στη Ρωσία απαράδεκτη υπό τις παρούσες συνθήκες», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας σε μια τοποθέτησή του που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την επιχείρηση» η οποία κατασκευάζει το σύστημα αυτό και «προς το παρόν δεν προβλέπεται να γίνει καμιά τέτοια εξαγωγή».

Η συμβατική υποχρέωση της Rheinmetall ήταν να παραδώσει στρατιωτική τεχνολογία αξίας περίπου 100 εκατ. ευρώ για να κατασκευαστεί ένα κέντρο προσομοίωσης μάχης.

Η εταιρεία Rheinmetall είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι σκόπευε να ολοκληρώσει την παράδοση του εξοπλισμού, ο οποίος της είχε παραγγελθεί από τη Ρωσία πριν από δύο χρόνια. Η επιχείρηση διευκρίνισε ότι δεν εκκρεμούν άλλες παραγγελίες από τη Ρωσία ή από την Ουκρανία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]