Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στη Βουλγαρία βρέθηκε νεκρός ο Τοποτηρητής του Πατριαρχικού Θρόνου

Στη Βουλγαρία, βρέθηκε νεκρός ο Μητροπολίτης Βάρνας Κύριλλος. Όπως ανέφερε σήμερα η Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία, το σώμα του Μητροπολίτη βρέθηκε σε παραλία κοντά στη Βάρνα.

Επι του παρόντος η αστυνομία ερευνά το συμβάν και, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, εξετάζεται η εκδοχή του βίαιου θανάτου, ενώ οι αρχές ήδη ερευνούν στον χώρο των μουσουλμάνων και φανατικών ισλαμιστών, για την πιθανότητα δολοφονίας του μητροπολίτη από κάποια ομάδα φανατικών μουσουλμάνων (μία από αυτές που απασχολούν ιδιαίτερα τα 3 τελευταία χρόνια τις αρχές ασφάλειας και τις μυστικές υπηρεσίες της Βουλγαρίας).

Στην περίπτωση κατά την οποία πρόκειται για θρησκευτική δολοφονία, οι αρχές φοβούνται πως θα υπάρξουν γενικευμένες αντιδράσεις οι οποίες δεν θα περιοριστούν μόνο στην περιοχή της Βάρνας. Εάν κάποιοι επιθυμούν να φέρουν αναταραχή μέσω ισλαμιστών στην Βουλγαρία, είναι γεγονός πως δημιούργησαν τις συνθήκες εκείνες που θα λειτουργήσουν ως πυροκροτητής για την περιοχή των νότιων Βαλκανίων.

Ο Μητροπολίτης Βάρνας Κύριλλος γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου 1954. Μετά το θάνατο του Πατριάρχη Μαξίμ στις 10 Νοεμβρίου 2012, ήταν ο τοποτηρητής του Πατριαρχικού Θρόνου.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]