Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γίνονται αυτά στα Ελληνικά Πανεπιστήμια; Και όμως...

Η Δικαιοσύνη λειτουργεί στα Ιωάννινα!

Πριν από μερικές ημέρες, έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα δίκη στα Ιωάννινα. Ο κατηγορούμενος (για συκοφαντική δυσφήμηση), αναπληρωτής καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είχε γράψει μία ηλεκτρονική επιστολή στην οποία εξέφρασε δυσμενείς κρίσεις για την διαφθορά, την διαπλοκή και την αναξιοκρατία που υπάρχει στο χώρο του, αναφερόμενος σε συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά όπως στήσιμο εκλεκτορικών, αποκλεισμό αξιόλογων επιστημόνων του εξωτερικού, κ.α.

Με πρωτοβουλία τρίτων, η επιστολή έκανε τελικά τον γύρο του κόσμου. Χάρις στις συγκλονιστικές μαρτυρίες δύο μαρτύρων υπερασπίσεως (ο ένας εξ αυτών διαπρεπής επιστήμονας του εξωτερικού), την συγκλονιστική και ανεπανάληπτη αγόρευση του συνηγόρου υπερασπίσεως και στην επίσης ορθή κρίση των δικαστών, το δικαστήριο απήλλαξε τον κατηγορούμενο, με το αιτιολογικό ότι αυτός ενήργησε από δικαιολογημένο ενδιαφέρον.

Προφανώς, δέχθηκε αυτό που τόνισε ο συνήγορος υπερασπίσεως, ότι δηλαδή αυτά που κατήγγειλε στην επιστολή ο κατηγορούμενος ήταν όλα απολύτως αληθή -υπήρχαν, άλλωστε, τα αντίστοιχα παραστατικά που τεκμηρίωναν το κάθε τι που υπήρχε στην επίμαχη επιστολή- καθώς και ότι ο κατηγορούμενος είχε το δικαίωμα και τόλμησε να θίξει τα κακώς κείμενα.

Όσοι ήταν στο ακροατήριο, μεταξύ των οποίων και αρκετοί δικηγόροι, σοκαρισμένοι με αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο, συγκινήθηκαν και χάρηκαν με αυτή την απόφαση.
Στον διάδρομο, ακούστηκαν να λένε και ένα μεγάλο μπράβο στην Πρόεδρο και την Εισαγγελέα της Έδρας.
Και εκείνη την ημέρα η Δικαιοσύνη λειτούργησε στα Ιωάννινα.

Ας ελπίσουμε ότι μετά την απόφαση αυτή, θα υπάρξει και παρέμβαση εισαγγελέα για αυτά που γίνονται σε συγκεκριμένο τμήμα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και παρότι επι σειρά ετών υπάρχουν πολλές αναφορές στην διοίκηση του πανεπιστημίου, δεν κουνιέται φύλλο!

Σχόλιο ιστολογίου: Και αυτά δεν γίνονται μόνο στα Γιάννενα...  Και την ευθύνη την έχει η Ακαδημαϊκή Κοινότητα, αλλά κυρίως το υπουργείο Παιδείας, όπου όλοι ξέρουν αλλά προτιμούν να σιωπούν. Εξάλλου, η αναξιοκρατία τείνει να γίνει καθεστώς στην χώρα που εξάγει επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και με όλα αυτά, πέντε ελληνικά πανεπιστήμια στα 100 πρώτα του κόσμου. Φαντάσου δηλαδή να υπήρχε και αξιοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]