Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένταση χθες στην Λέσβο με τουρκικό σκάφος λιμενικού


Κλίμα έντασης στήνει η Άγκυρα στο βόρειο Αιγαίο;

Το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής βρέθηκε λίγα μέτρα από τις ακτές της Λέσβου, με σκάφη του ελληνικού Λιμενικού από τη νησί της Μυτιλήνης να προσπαθούν να το παρεμποδίσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόκληση των Τούρκων μέρα μεσημέρι σχετίζεται με την απόβαση λαθρομεταναστών.

Δεν αποκλείεται όμως να επιχειρήσει η Άγκυρα να κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή. Οι μέρες είναι περίεργες και η Τουρκία έχει αποδείξει πώς σε θρησκευτικές εορτές προβαίνει σε κινήσεις αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Μέσω του ΕΚΣΕΔ έχει ενημερωθεί και το Πολεμικό Ναυτικό προκειμένου η κανονιοφόρος που περιπολεί στο βόρειο Αιγαίο να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Την ανησυχία επιτείνει χθεσινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, όπου κατηγορεί την Ελλάδα για προκλήσεις τόσο από αέρα όσο και από θάλασσα.

«Στις 27/04 πλοιάριο πλοίο της ελληνικής Ακτοφυλακής παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα μεταξύ 06:00-06:07 στην περιοχή βορείως του Cesme της Σμύρνης και μεταξύ 06:30- 06:40 δυτικά της χερσονήσου Karaburun της Σμύρνης», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνιζε πώς έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Εξωτερικών.

Λίγη ώρα αργότερα προχώρησε σε νέα ανάρτηση κάνοντας το άσπρο μαύρο ισχυριζόμενο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο πως «στις 26/04 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη τύπου F-16 που εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου παρενοχλήθηκαν βόρεια της Χίου από ελληνικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000 που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σκύρου».

Το πηγαίνει για θερμό επεισόδιο η Άγκυρα τη Μεγάλη Εβδομάδα;


Πηγή: Hellenic Pride 







Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]