Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τηλεφώνημα απαντήθηκε


Γράφει ο Κυριάκος Αντωνίου*

Στην προεκλογική τηλεοπτική διαφήμιση της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών, ο νέος Πρόεδρος απαντά το τηλέφωνο στο γραφείο του. Ο συνομιλητής του αφού πρώτα τον συγχαίρει, στη συνέχεια του προτείνει μια συνολική λύση, ένα πακέτο που θα συμπεριλάβει την οικονομία, το φυσικό αέριο και το κυπριακό.

Στις 23 Φεβρουαρίου αυτό το τηλεφώνημα απαντήθηκε. Δυστυχώς όμως οι θέσεις αυτού που το απάντησε ήταν και είναι πολύ καλά γνωστές. Φανατικότερος όλων υπέρ του Σχεδίου Ανάν και υποστηρικτής της ιδέας για αγωγό φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας. Όσο για την αντίληψη του ως προς την οικονομία, χρειάζεται απλά μία υπενθύμιση. Στην πρώτη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μετά την εκλογή Σαμαρά στην Ελλάδα, όταν ακόμα ο τελευταίος μιλούσε για αντιμνημονιακή πολιτική, μόνο ένας πήρε το λόγο για να του ασκήσει δριμεία κριτική για την πρόθεση ανυπακοής στα διατάγματα της Τρόικας.

Στις 15 Μαρτίου αφού ετοιμάστηκε το νομοσχέδιο για το κούρεμα καταθέσεων στο Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, ο Πρόεδρος που προεκλογικά μιλούσε για ενδιάμεσο δανεισμό από δύο φίλες χώρες προκειμένου να αποφευχθούν οι απειλές και οι εκβιασμοί από την Τρόικα, αποδέχθηκε «υπό εκβιασμό» να υιοθετηθεί από το Eurogroup το νομοσχέδιο που πήρε μαζί του, το οποίο έβαζε ταφόπλακα στην κυπριακή οικονομία.

Σ’αυτό το θέατρο του παραλόγου που ζούμε τον τελευτασίο μήνα, τα παιδιά μας άρχισαν να ψυθυρίζουν πλέον τα όνειρα τους. Φοβούνται να τα εκφράσουν μεγαλόφωνα επειδή νοιώθουν την αβεβαιότητα του αύριο και αντιλαμβάνονται τα τρομακτικά αδιέξοδα στα οποία μας οδηγεί η αποδοχή της πρότασης στο τηλεφώνημα που απαντήθηκε.

Σήμερα που οι μάσκες έπεσαν, σήμερα που οι μασκοφόροι δε μπορούν να κρύψουν τις προθέσεις τους, μία είναι η οδός. Η οργανωμένη, μαζική και σθεναρή αντίσταση στα δεσμά της χρεοκρατίας και στους εγχώριους εκκαθαριστές της. Η συστράτευση όλων μας στη Συμμαχία Πολιτών, στο κίνημα της ελπίδας με το Γιώργο Λιλλήκα, για μια διεκδικητική οικομική και εθνική πολιτική που θα μας κάνει να ξανανοιώσουμε αξιοπρεπείς και περήφανοι, για τον εκσυγχρονισμό του κράτους μας ανατρέποντας το κατεστημένο.

*O Κυριάκος Αντωνίου είναι Άνεργος Οικογενειάρχης από την Κύπρο. kyr.antwniou@gmail.com



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]