Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σερβικό “όχι” στην πρόταση της Ε.Ε. για το Κοσσυφοπέδιο

εν αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια του σερβικού πληθυσμού και δεν είναι εφαρμόσιμη", αναφέρει η Σερβική κυβέρνηση 

Η κυβέρνηση της Σερβίας απέρριψε σήμερα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το σερβικό πληθυσμό στο Κοσσυφοπέδιο που κατέθεσε η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική πολιτική, Κάθριν Άστον.

"Η πρόταση της Ε.Ε. δεν αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια του σερβικού πληθυσμού και δεν είναι εφαρμόσιμη", αναφέρεται στην απόφαση της σερβικής κυβέρνησης. Παράλληλα, ζητείται η συνέχιση του διαλόγου με την Πρίστινα υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνηση Αλεξάντερ Βούτσιτς, είχε δηλώσει ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναγνωρίζει τα θεμελιώδη συμφέροντα της Σερβίας και δεν πρέπει υπογραφεί. Ωστόσο, "η κυβέρνηση θα προτείνει την επείγουσα και άμεση συνέχιση των διαπραγματεύσεων με το Κοσσυφοπέδιο", σε μία απόφαση που αναμένεται να πλήξει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Σερβίας με την ΕΕ.

Πριν τρεις ημέρες, ο Σέρβος πρωθυπουργός δήλωσε ότι "οι διαπραγματεύσεις με την Πρίστινα οδηγήθηκαν σε απόλυτη φάρσα. Έλεγαν ότι θα προτείνουν ευρεία αυτονομία για τους Σέρβους εντός του Κοσσυφοπεδίου. Από αυτό δεν υπάρχει τίποτα".


Πηγή: News.gr 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]