Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αυλαία πέφτει με τραγικές διαπιστώσεις


Το σημαντικότερο γεγονός δεν είναι τόσο η ματαίωση της ένωσης των δύο μεγάλων τραπεζών μας, της Εθνικής και της Eurobank, αλλά οι δηλώσεις τους για αδυναμία συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου – με βάση την οποία η ιδιοκτησία τους θα περάσει στο ΤΧΣ και από εκεί στους ξένους «εισβολείς» (τυπικά στους Γερμανούς ή στους Γάλλους, ουσιαστικά στο μεγάλο αδελφό – στο Καρτέλ).

Προφανώς πρόκειται για μία μεγάλη ήττα της πατρίδας μας, αφού στις δύο αυτές τράπεζες είναι υποθηκευμένη η μισή Ελλάδα, ενώ είναι τοποθετημένες οι περισσότερες καταθέσεις – έρμαιο πλέον στα χέρια των εισβολέων.

Δεν είμαστε σίγουροι βέβαια αν θα έπρεπε να κατηγορούμε την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα, αφού απλά εκτελεί εντολές – αν και όχι αυτών που την εξέλεξαν, επιτρέποντας ανόητα, για μία ακόμη φορά, να υπεξαιρεθεί η ψήφος τους.

Περαιτέρω, όπως λέγεται, ένας νέος πόλεμος μαίνεται στην Ευρώπη: με αντιπάλους τους καταθέτες, τους ομολογιούχους και τους μικρομετόχους των τραπεζών από τη μία πλευρά, ενώ τις τράπεζες και τις κυβερνήσεις από την άλλη – με το μεγάλο αδελφό να κινεί τα «πιόνια» από το «παραπέτασμα».

Πίσω βέβαια από τις «ανοησίες» περί διάσωσης των τραπεζών, κρύβεται προφανώς η σχεδιαζόμενη μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών – αυτή των μικροκαταθετών.

Ολοκληρώνοντας τις θλιβερές και απογοητευτικές διαπιστώσεις μας, όπως φαίνεται δεν θα είναι η Ιταλία ή η Ισπανία οι χώρες που θα κλείσουν την αυλαία της Ευρωζώνης - αλλά η βυθισμένη στα σκάνδαλα πολιτικής φοροδιαφυγής και διαφθοράς Γαλλία.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]