Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανενόχλητο το Bilim-2!



"Γιατί δεν μας ενημερώσατε για τις έρευνες;"
…Αυτό είναι το πρόβλημα κατά την κυβέρνηση;

Την στιγμή που το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Bilim-2 κάνει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ρόδου-Καστελλόριζου μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα με μόνο συνοδεία του γλάρους του Αιγαίου η ελληνική κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι ένα ακόμα ... διάβημα (κομψό, όμως, όλα κι όλα) στην Αγκυρα, αλλά φυσικά χωρίς ούτε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να στέλνει κάποιο πλοίο, ούτε το Λιμενικό/Ακτοφυλακή να στέλνει κάποιο δικό τους. Με κορυφαία πηγή ελληνικού επιτελείου με την οποία συνομίλησε το defencenet.gr ζητώντας εξηγήσεις για την ελληνική απραξία η απάντηση ήταν ότι "Είναι πολιτικό το σκάφος (!) και δεν κάνει σεισμικές έρευνες"! Δηλαδή η υπόθεση υφαλοκρηπίδα έχει να κάνει μόνο με ... πολεμικά πλοία της Τουρκίας ή πλοία που κάνουν σεισμικές έρευνες!..

Εν πάση περιπτώσει, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για τις "ωκεανογραφικές" έρευνες του τουρκικού πλοίου «Bilim2» σε διεθνή ύδατα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας ανέφερε τα εξής: 

«Από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας αναγγέλθηκε στις 18 Μαρτίου με NAVTEX ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Bilim2», το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Ινστιτούτου Θαλασσίων Επιστημών του Πολυτεχνείου Μέσης Ανατολής της Άγκυρας, πρόκειται να πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες κατά το χρονικό διάστημα 18 έως 21 Μαρτίου 2013 σε διεθνή ύδατα, που επικαλύπτουν και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Για τη διενέργεια θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας στα υπερκείμενα ύδατα ελληνικής υφαλοκρηπίδας απαιτείται πρότερη γνωστοποίηση, με την παροχή όλων των σχετικών στοιχείων στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Επειδή δεν υπήρξε ενημέρωση από τουρκικής πλευράς, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί στις δέουσες ενέργειες».

Η περιοχή έρευνας βάσει της NAVTEX φτάνει τις παρυφές των Εθνικών Χωρικών Υδάτων, και οι Τούρκοι αλωνίζουν, επαναλαμβάνουμε, εντελώς ανενόχλητοι.  

Προφανώς θεωρούν ότι στο πλαίσιο της "στρατηγικής σχέσης" δεν πρέπει να ενοχλούνται τουρκικά πλοία που κάνουν έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]