Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τζάμπα δίνουν τον χρυσό!

Από τα 26 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ που υπολογίζονται τα κοιτάσματα στη Θράκη το κράτος θα πάρει μόνο ό,τι προκύψει από τους φόρους! - Το ίδιο ισχύει και για τη Χαλκιδική 

Της Έλλης Μητακίδου


Δυο από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας, η Χαλκιδική και η Θράκη βρίσκονται χρόνια τώρα σε αναβρασμό και τους δυο τελευταίους μήνες ζουν υπό αστυνομική κατοχή.

Με τον κόσμο διαιρεμένο και την τοπική κοινωνία σε κατάσταση επικίνδυνης αντιπαράθεσης, με τα ΜΑΤ να έχουν στρατοπεδεύσει εκεί και να προσπαθούν με δακρυγόνα και χημικά να κάμψουν τις αντιδράσεις, με τους Εισαγγελείς να έχουν επιστρατευθεί, επειδή κάποιοι «άγνωστοι» επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν τον λαϊκό ξεσηκωμό κατά της εξόρυξης των κοιτασμάτων χρυσού, με άγνωστο το τι επιδιώκουν και υπέρ ποιου ή ποιων έκαναν την καταδρομική έφοδο στις Σκουριές. Η Αντιτρομοκρατική έχει πιάσει δουλειά, φθάνοντας στο σημείο να ανακρίνει δεκαπεντάχρονα παιδιά, χωρίς να τηρεί τις νόμιμες διαδικασίες, και όλα αυτά για να προστατεύσει η κυβέρνηση τους χρυσωρύχους, όχι όμως και το συμφέρον του Δημοσίου, όπως προκύπτει από τις συμφωνίες με τις οποίες παραχωρήθηκαν τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στις δυο αυτές περιοχές. Ο χρυσός που υπολογίζεται ότι υπάρχει στα κοιτάσματα Έβρου και Ροδόπης ανέρχεται σε 26 (ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ) δισεκατομμύρια ευρώ και από αυτόν τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει κανένα εντελώς ποσοστό. Το μόνο που θα εισπράξει θα είναι οι φόροι επί των εσόδων που θα έχουν οι Ελντοριανοί! Εννοείται ότι μείναμε άναυδοι στο άκουσμα ότι η Ελλάδα δίνει δωρεάν ένα τεράστιο χρυσορυχείο και στο Ταμείο της δεν θα μπει ούτε ένα ευρώ από την παραχώρηση των χιλιάδων στρεμμάτων, ούτε καν σαν κάποιο νοίκι. Αν δεν είναι έτσι, περιμένουμε από την κυβέρνηση, να δώσει επίσημα στοιχεία - συμβάσεις κ.λπ.- από τα οποία να προκύπτει με σαφήνεια και όχι με... αλγεβρικούς τύπους πόσα χρήματα θα πάρει η χώρα μας και πότε και πόσα οι χρυσωρύχοι.

Επιφυλάξεις Στυλιανίδη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών και για χρόνια βουλευτής Ροδόπης Ευρυπίδης Στυλιανίδης από καιρό, πριν ξεσπάσουν οι πρόσφατες αντιδράσεις, έχει διατυπώσει δημόσια επιφυλάξεις για την επένδυση αυτή, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «έχω την υποχρέωση να εκφράζω την τοπική κοινωνία, η οποία έχει τοποθετηθεί με ομόφωνες αποφάσεις όλων των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Έβρου - Ροδόπης και φορέων κατά της επένδυσης».

Το ποσοστό του Μπόμπολα

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες διαψεύδεται με απόλυτη κατηγορηματικότητα από πηγές που πρόσκεινται στην οικογένεια Μπόμπολα αυτό που από εφημερίδες και εκπομπές προβάλλεται ότι ο Μπόμπολας είναι ο κυρίαρχος στην εταιρεία που έχει πάρει τα κοιτάσματα του χρυσού στην Χαλκιδική και θυγατρική της στη Θράκη.

Συγκεκριμένα τονίζουν ότι η εταιρεία «Άκτωρ» κατέχει το 5% της εταιρείας Ελντοράντο που έχει ως γνωστό την εξόρυξη του χρυσού στην Χαλκιδική και ο Φώτης Μπόμπολας έχει το 15% του «Άκτορα», δηλαδή η οικογένεια Μπόμπολα έχει το 0,75% της Ελντοράντο.

Πηγή: Το Παρόν

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]