Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιχειρείται η ίδρυση ισλαμιστικού χαλιφάτου στη Συρία

Ένοπλες ομάδες στο Χαλέπι συσκέπτονται και με κοινή διακήρυξή τους αξιώνουν την ίδρυση ισλαμιστικού κράτους στη Συρία

Του Thierry Meyssan
28 Νοεμβρίου 2012 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Οι ένοπλες ομάδες που δρουν με έδρα το Χαλέπι συνήλθαν σε κοινή σύσκεψη, προκειμένου να καταγγείλουν τη δημιουργία του Εθνικού Συνασπισμού και να απαιτήσουν την ίδρυση ενός ισλαμικού χαλιφάτου στη Συρία.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο εκπρόσωπος Τύπου  των συνέδρων παραθέτει τα ονόματα των κυριότερων ένοπλων ομάδων που συμμετέχουν στη σύσκεψη. Προσέξτε φαντασία, γκάμα και παραλλαγή: 

Gabhat al Nousra (Μέτωπο Al-Nusra), 
Ahrar Al Sham Kataeb (Φαλαγγίτες της Ελεύθερης Γης του Χαμ),  
Liwaa al tawhiid (Ενωσικοί Φαλαγγίτες), 
Ahrar Souria -Halab al Shahba al Islami (Ισλαμική Φάλαγγα -Ελεύθεροι της Συρίας),
Haraket al fagr al islamiia (Αυγή του ισλαμικού Κινήματος),  
Dra al Ummah (Πανοπλία του Έθνους), 
Anadan Phalanx (Φάλαγγα Anadan), 
Al-Islam Phalanx (Φάλαγγα του Ισλάμ), 
Liwa'a gaish Μouhammad (Φαλαγγίτες του Τάγματος του Μωάμεθ),  
Liwa'a al Nasr (Νικηφόροι Φαλαγγίτες), 
Al-Baz Phalanx (Φάλαγγα al-Baz) , 
Αl-Sultan Muhammad Phalanx (Φάλαγγα του Ηγέτη ​​Μωάμεθ), 
Liwa'a dra al-Islam (Φαλαγγίτες – η Πανοπλία του Ισλάμ), κλπ.

Μετά την ανάγνωση των ονομάτων των ένοπλων ομάδων, ο εκπρόσωπος Τύπου δηλώνει ότι οι ομάδες καταδικάζουν τη συνωμοσία του λεγόμενου «Εθνικού Συνασπισμού», ότι συμφωνούν ομόφωνα για τη δημιουργία ενός δίκαιου ισλαμικού κράτους και ότι απορρίπτουν οποιαδήποτε εξωτερική επέμβαση (τη δημιουργία συνασπισμού, διάφορες συμβουλές, κλπ.) που τους επιβάλλονται, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους.

Ας σημειωθεί ότι η διακήρυξη της σύσκεψης αυτής αντιπροσωπεύει μόνο τις «επαναστάτες» της «απελευθερωμένης ζώνης του Χαλεπιού», όπως την αποκαλούν οι ένοπλοι μισθοφόροι [στην πραγματικότητα, τρεις συνοικίες της πόλης], αλλά δεν είναι αντιπροσωπευτική των απόψεων όλων των ένοπλων ομάδων στη Συρία. Ενώ οι ηγετικές μορφές της «αντιπολίτευσης» φορούν το δημοκρατικό τους προσωπείο ανεβαίνοντας τα σκαλιά του Μεγάρου των Ηλισίων στο Παρίσι, καμία από τις ένοπλες ομάδες στο εσωτερικό της Συρίας δεν σχεδιάζει την επιβολή ενός δημοκρατικού καθεστώτος στη Συρία. Αντίθετα, όλοι, χωρίς εξαίρεση, επικροτούν την καθιέρωση του σουνιτικού ισλαμισμού.

Πριν από τρεις εβδομάδες, το 80% περίπου των ομάδων ενόπλων μισθοφόρων επιχείρησε να ιδρύσει ένα κέντρο διοίκησης κοντά στην πόλη Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν αναγνωρίσει τον ισλαμιστή Σεΐχη Αντνάν αλ-Aρούρ ως πνευματικό ηγέτη τους. Ο δε σεΐχης παρευρέθηκε ο ίδιος στην εκδήλωση των εγκαινίων του κέντρου διοίκησης και με την ευκαιρία δεν παρέλειψε να τους κάνει κήρυγμα. 

Εν τω μεταξύ, οι διοικητές εκείνοι οι οποίοι διαφώνησαν με την ισλαμιστική αυτή γραμμή έχουν αποκλειστεί με διαδικασία εθνοκάθαρσης και αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει μόνο οι ομάδες των σαλαφιστών, των ουαχαμπιστών και των τακφιριστών στη «διοίκηση».

Πρόκειται για τις ίδιες ομάδες που η Γαλλία οπλίζει κρυφά εδώ και μήνες και σήμερα προτίθεται να  το πράξει αυτό και ανοιχτά.

Στο βίντεο που ακολουθεί, αν και στα Αραβικά, εκτός από την ανάγνωση των ονομάτων των ένοπλων ομάδων, αξίζει να προσέξει κανείς το μαύρο λάβαρο του ισλαμισμού που δεσπόζει στο βάθος (ίδιο με της Αλ-Κάιντα) και τον ισλαμιστικό «αγωνιστικό» χαιρετισμό που αναφωνούν όλοι οι σύνεδροι στο τέλος. 

Δύσμοιρη Συρία… 




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]