Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπακού: Άστραψε και βρόντηξε ο Τέρενς Κουίκ απευθυνόμενος στην Άγκυρα

Απευθυνόμενος στην πολυπληθή τουρκική αντιπροσωπεία:
«Συνεργαστείτε επιτέλους στην υπόθεση των λαθρομεταναστών που περνάνε στην Ελλάδα σχεδόν αποκλειστικά από εσάς»

Για το θέμα της ονομασίας της Ελλάδας:
«Σας ζητώ να αποκαλείτε τη χώρα μου Hellas και όχι Greece. Η επίσημη ονομασία είναι Hellenic Republic - Hellas»


Δύο σημαντικές παρεμβάσεις από το βήμα της 40ης Ετήσιας Συνόδου των Κοινοβουλευτικών Αντιπροσωπειών των Παρευξείνιων Χωρών που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, έγιναν σήμερα το πρωί από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Εθεσε το θέμα της λαθρομετανάστευσης που ταλαιπωρεί την Ελλάδα και μάλιστα σε εποχές τεράστιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, με 25%+ ανεργία και πάνω από 1.000.000 παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς.

Ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε η λαθρομετανάστευση να τεθεί ψηλά στην ατζέντα της επόμενης συνεδρίασης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Παρευξείνιων Χωρών.

Επίσης, απευθυνόμενος προς την πλευρά της πολυπληθούς Τουρκικής Αντιπροσωπείας, ζήτησε η Τουρκία να συνεργαστεί για το μεγάλο αυτό πρόβλημα, δεδομένου ότι η απόλυτη πλειοψηφία των λαθρομεταναστών έρχεται από τη χώρα τους!

Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος,των ΑΝΕΞΑΡΤΗΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ από το βήμα του Κοινοβουλίου του Αζερμπαϊτζάν, όπου διεξάγονται οι εργασίες της 40ης Ετήσιας Συνόδου των Κ.Ο. των Παρευξείνιων Χωρών ήταν αυτό της ονομασίας της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ο Τέρενς Κουίκ είπε:

«Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Σας ζητώ να αποκαλείτε τη χώρα μου με την ονομασία HELLAS και όχι GREECE. Είμαστε η Ελληνική Δημοκρατία. Είμαστε THE HELLENIC REPUBLIC. Τα διαβατήριά μας γράφουν HELLAS. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά».

Σημειώνεται ότι από τη στιγμή εκείνη και πέρα, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης αποκαλούσε την Ελληνική Αντιπροσωπεία όχι μόνο HELLAS, αλλά με την εκφορά στα... ελληνικά, ως ΕΛΛΑΔΑ!

Ο Τέρενς Κουίκ σκοπεύει με την επιστροφή του από το Μπακού, να θέσει το θέμα της ονομασίας της Ελλάδας στον Υπουργό των Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, ώστε το HELLAS να επιβληθεί μιας δια παντός, ακόμα και στον τελευταίο Οργανισμό η Φορέα του πλανήτη.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]