Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γενεύη: Τσιγγάνα καταγγέλει καταπίεση από τους τουρκόφρονες μουσουλμάνους της Θράκης!

Είμαστε «μειονότητα μέσα στη μειονότητα»
Γενναία και συγκλονιστική μαρτυρία Μουσουλμάνας Τσιγγάνας στη Γενεύη για την καταπίεση από τους Τουρκόφωνους 
Στο 5ο συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες στη Γενεύη (27 & 28 Νοεμβρίου 2012) ακούσθηκε η συγκλονιστική μαρτυρία μίας Μουσουλμάνας Τσιγγάνας από τη Θράκη. Πρόκειται για τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν, πρόεδρο του συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «η Ελπίδα». 
«Ονομάζομαι Σαμπιχά Σουλεϊμάν, είμαι Μουσουλμάνα Ρομά από την Ξάνθη στην Ελλάδα και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα».
Ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω απ’ ευθείας σε κάποια από τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται στο συνέδριο αλλά δεν τις έμαθα ποτέ.
 
Η μητρική μου γλώσσα είναι ρομάνι, η γλώσσα των Τσιγγάνων. Πάρα ταύτα επειδή είμαι μουσουλμάνα της Θράκης υποχρεώθηκα να πάω σε σχολείο όπου διδάχθηκα μια τρίτη γλώσσα, τα τούρκικα. Αυτό κάνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι Ρομά με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε σήμερα μειονότητα εντός της μειονότητας. 
Το ίδιο συναίσθημα της μειονότητας μέσα στη μειονότητα το αισθανόμαστε σε κάθε βήμα μας μέσα στην κοινωνία. Οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους.
Ξοδεύουν πολλά λεφτά για να χτίσουν τζαμιά μέσα σοτυς οικισμούς μας. Μας λένε ότι οι Τσιγγάνοι πεθαίνουν νέοι επειδή δεν είναι καλοί Τούρκοι και πιστοί μουσουλμάνοι. Εμείς, όμως ξέρουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία, όχι τζαμιά που άλλωστε η Θράκη έχει πολλά.
Εδώ και χρόνια επιμένουν να φτιάξουν σωματεία και να τα ονομάσουν «τουρκικά». Στη συνέχεια προσπαθούν να μας γράψουν σε αυτά τα σωματεία για να μας υποχρεώσουν κι εμάς να πούμε ότι είμαστε Τούρκοι.
Πριν μερικά χρόνια το ελληνικό κράτος όρισε να πηγαίνουμε υποχρεωτικά σε νηπιαγωγεία. Οι τουρκικής καταγωγής Μουσουλμάνοι έφτιαξαν δικά τους νηπιαγωγεία όπου διδάσκονται μόνον τουρκικά. Μας πιέζουν να γραφτούμε σε αυτά τα νηπιαγωγεία.
Θέλουμε να έχουμε καλή εκπαίδευση στη γλώσσα του κράτους που ζούμε. Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους. Περιμένουμε την πραγματική βοήθεια από το ελληνικό κράτος.
Η Διακήρυξη του ΟΗΕ για τις μειονότητες λέει ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιδιαίτερη ταυτότητα και ο πολιτισμός μας. Αυτό δεν ισχύει μόνον για το κράτος στο οποίο ζούμε αλλά και για τους μειονοτικούς συμπολίτες μας. Οι τελευταίοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν την τουρκική ταυτότητα αντί της δικής μας ταυτότητας των Ρομά. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη. Θέλουμε να μας αφήσουν ήσυχους και να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος μας».

Τι άλλες αποδείξεις χρειάζονται για να αποκαλυφθεί η ΜΗΔΕΝΙΚΗ κρατική μέριμνα των εξ Αθηνών κυβερνώντων, οι οποίοι συνεχίζουν να παραδίδουν κομμάτι - κομμάτι τον πληθυσμό των Ελλήνων (χριστιανών και μουσουλμάνων) στα χέρια των τουρκοφρόνων πρακτόρων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής;
Ποιά άλλη καταγγελία χρειάζεται για να στοιχειοθετηθεί το έγκλημα που βιώνουν οι κάτοικοι της Θράκης λόγω της φοβικότητας και ανικανότητας των κυβερνώντων την χώρα απέναντι στην Άγκυρα και στα όργανά της που δημιουργούν και επιβάλουν συνθήκες τρομοκράτησης των πολιτών της Θράκης;
Τι περισσότερο πρέπει να συμβεί για να υπάρξει κάποια ουσιαστική κινητικότητα των "υπευθύνων" που εμπαίζουν τον Ελληνισμό της Θράκης και είτε ακούσια είτε εκούσια συμβάλουν στην τουρκοποίηση μίας Ελληνικής γεωγραφικής περιφέρειας; 
Μήπως η πολιτικοί ταγοί και τα περιφερόμενα κομματόσκυλά τους θέλουν να μετατρέψουν την Θράκη σε μία νέα Κύπρο; 
Μήπως οι αμφιβόλου πολιτικής ποιότητας και τουρκολάγνοι ιθύνοντες επιθυμούν την Κοσοβοποίηση της Θράκης και την δημιουργία εσωτερικής ανωμαλίας στην χώρα;
Μήπως αυτά τα πολιτικά φληναφήματα πρέπει να ανασκευάσουν στους κενούς περιεχομένου εγκεφάλους τους τις έννοιες της ισότητας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας;
Αντιλαμβάνεται, άραγε, η Αθήνα των καρεκλοκένταυρων πως η Θράκη κραυγάζει εκλιπαρώντας για την επιβολή καθεστώτος ισότητας, ισονομίας και ισοπολιτείας μεταξύ όλων των πολιτών, χωρίς θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις που αυτή τη στιγμή κατέχουν τον πρώτο σε μέλημα βαθμό της κυβερνητικής "φροντίδας", ενώ ενέχουν πλείστους όσους κινδύνους αποσταθεροποίησης οι οποίοι εμφανίζονται σε κάθε ενέργεια των τουρκοφρόνων και σε κάθε μη αντίδραση των μονίμως απόντων από την πραγματικότητα Αθηνών...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]