Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το διαθρησκευτικό μίσος μαίνεται στη Νιγηρία


RT News
29 Οκτωβρίου 2012

Τουλάχιστον 8 άτομα έχουν σκοτωθεί και πάνω από 140 τραυματίστηκαν λόγω επίθεσης αυτοκτονίας σε καθολική εκκλησία στην πόλη Καντούνα της κεντρικής Νιγηρίας, γνωστής για την ποικιλότητα των εθνοτήτων και θρησκειών των κατοίκων της. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο βομβιστής, ο οποίος οδηγούσε όχημα ζωσμένο με εκρηκτικά.

Εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες, ως αποτέλεσμα της έκρηξης, κατέρρευσαν οι τοίχοι της εκκλησίας. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που προξένησε ζημιές και σε κοντινά κτίρια. Η αστυνομία απαγόρευσε αμέσως την πρόσβαση στην περιοχή.

Η πολύνεκρη επίθεση προκάλεσε την οργή των χριστιανών, οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, οπλισμένοι με μαχαίρια και ρόπαλα και επιχειρούσαν να επιτεθούν σε όσους θεωρούσαν ότι είναι μουσουλμάνοι. Από το μένος τους δεν γλίτωσε ένας άνδρας τον οποίο εξέλαβαν για μουσουλμάνο και τον έκαψαν ζωντανό. Πρόκειται για έναν οδηγό μοτοσικλέτας-ταξί, του οποίου το οργισμένο πλήθος απέσπασε την μηχανή, την πέταξε πάνω του και τον περιέλουσε με βενζίνη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του γαλλικού πρακτορείου AFP.

Αξιωματούχος των σωστικών συνεργείων επιβεβαίωσε το θάνατο του οδηγού της μοτοσικλέτας, σημειώνοντας ότι τα μέλη των σωστικών συνεργείων δεν κατάφεραν να τον σώσουν, επειδή οι επιτιθέμενοι ήταν τόσο οργισμένοι που επιτέθηκαν και σε όχημα των σωστικών συνεργείων.

Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό, αλλά πιστεύεται από αρκετούς ότι η μουσουλμανική αίρεση Boko Haram βρίσκεται πίσω από τη βίαιη επίθεση.

Η αίρεση αυτή έχει αναλάβει την ευθύνη για διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 1.000 πολίτες από το 2009. Η εξτρεμιστική αυτή αίρεση έχει δηλώσει ότι αγωνίζεται να μετατρέψει τη Νιγηρία σε ισλαμιστικό κράτος.

Τα ποσοστά χριστιανικού και μουσουλμανικού πληθυσμού είναι σχεδόν ισόποσα (50-50) στη Νιγηρία, η οποία μαστίζεται από τον θρησκευτικό διχασμό τα τελευταία χρόνια. Είναι συχνές οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον χριστιανών, τις οποίες διαδέχονται αντίποινα με στόχο μουσουλμανικές κοινότητες της χώρας.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]