Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζητούνται πράκτορες


Φανταστείτε τι θα γινόταν στη χώρα μας αν η ΕΥΠ έκανε ό,τι και η βρετανική MI5...

Μια μικρή αγγελία που δημοσιεύθηκε στους Sunday Times από τη ΜΙ5, τη βρετανική μυστική υπηρεσία, ζητά πράκτορες για να στελεχώσουν τις δομές της. 
Η ΜΙ5 τονίζει ότι δεν ψάχνει τους νέους Τζέιμς Μποντ, αλλά ανθρώπους με πολύ πιο συνηθισμένα χαρακτηριστικά και κυρίως με συναισθηματική νοημοσύνη σε συνδυασμό με την ικανότητα να συναναστρέφονται διαφορετικούς ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες. 
Επιπλέον ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι μπορεί η ΜΙ5 να έχει διεθνή προσανατολισμό, όμως οι περισσότερες θέσεις εργασίας που προσφέρει έχουν έδρα το Λονδίνο.

Η διαφήμιση υπογραμμίζει ότι η διακριτικότητα και η εχεμύθεια είναι προαπαιτούμενα. Στόχος της καμπάνιας είναι να προσελκύσει ανθρώπους από διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα που για διάφορους λόγους δεν είχαν ποτέ σκεφθεί να κάνουν καριέρα στις μυστικές υπηρεσίες. 
Νωρίτερα η υπηρεσία είχε ανακοινώσει ότι ψάχνει 100 άτομα 18 ετών για να τα εκπαιδεύσει στην κατασκοπία και ότι την ενδιαφέρει η γενιά που γνωρίζει από υπολογιστές και κοινωνικά δίκτυα. Ένα ακόμα απαραίτητο προσόν για να προσληφθεί κανείς στη ΜΙ5 είναι η βρετανική υπηκοότητα. 
Πάντως η βρετανική μυστική υπηρεσία επέλεξε την κατάλληλη εποχή για το άνοιγμά της προς το κοινό, καθώς εκμεταλλεύτηκε όλο τον ντόρο για τη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ.


Σχόλιο ιστολογίου: Η Ελλάδα, φυσικά, δεν έχει ανάγκη από πράκτορες, αφού φαίνεται πως είναι υπερκορεσμένη και σε όλα τα επίπεδα διαθέτει πλεόνασμα θέσεων... Από την άλλη, η ΕΥΠ, προφανώς κι αυτή υπερκορεσμένη, αρκείται στο να παράγει πληροφοριοδότες Αφγανούς, Πακιστανούς (και άλλων χωρών φυσικά), παρά να ενδυναμώσει το ήδη υπάρχον έμψυχο υλικό της, το οποίο φαίνεται να "μπάζει", αφού οι "κακές γλώσσες" λένε πως πρόκειται για κομματικές τοποθετήσεις... Τέλος πάντων, σε άλλες χώρες αυτές οι υπηρεσίες δρουν ανεξάρτητα ακόμη και στις προσλήψεις, ενώ στην Ελλάδα υπάρχει μία παράξενη προσέγγιση στις προσλήψεις της ΕΥΠ, αφού παρεμβάλλονται διάφοροι (μέχρι και καθητές πανεπιστημίου που βολεύουν τα παιδιά τους, λένε οι κακές οι γλώσσες) με την βοήθεια, φυσικά, των εκάστοτε υπουργών... Ή μήπως κάνουμε λάθος κύριε Παυλόπουλε;... Πάντως, σε περίπτωση που η ΕΥΠ ψάξει για πράκτορες, ας ψάξει προς το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχουμε την εντύπωση πως εκεί βράζει ο τόπος από... πρακτοριλίκι
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]