Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απετράπη απόπειρα δολοφονίας του Γεν. Εισαγγελέα Κύπρου


Απόπειρα δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα και άλλων αξιωματούχων φέρονται να σχεδίαζαν τρία πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν από την Αστυνομία, το βράδυ της Κυριακής σε υπαίθριο χώρο στην οδό Προδρόμου στη Λευκωσία.

Επιστράτευσαν αντιαρματικό


Πρόκειται για τρεις Κύπριους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα εκ των τριών είναι πρώην Εθελοντής Πενταετούς Υποχρέωσης, ΕΠΥ, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των τριών συλληφθέντων είναι και κατάδικος ο οποίος εκτίει ποινή πολυετούς φυλάκισης.

Στις έρευνες, που έγιναν, εντοπίστηκε αντιαρματικό και άλλος οπλισμός, καθώς και δύο μηχανισμοί πυροδότησης.

Η Αστυνομία χρησιμοποίησε ακολούθως παρόμοιου τύπου αντιαρματικό, προκειμένου να γίνει "ελεγχόμενη παράδοση" στην οδό Βυζαντίου στην Έγκωμη και να συλληφθεί πρόσωπο, το οποίο προσήλθε για να παραλάβει το συγκεκριμένο όπλο.

Η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε γύρω στις 08:00 το βράδυ της Κυριακής και, μετά τη σύλληψη του πρώτου υπόπτου, συνελήφθησαν άλλα δύο πρόσωπα στο πλαίσιο της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, δήλωσε στην Εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Sigma ότι στόχος ήταν ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης και άλλοι αξιωματούχοι.

Υπήρχαν πληροφορίες εδώ και ένα μήνα


Ο Μιχάλης Παπαγεωργίου σημείωσε ότι η Αστυνομία είχε πληροφορίες για δολοφονία του Πέτρου Κληρίδη εδώ και ένα μήνα, πληροφορίες οι οποίες αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν την κατάλληλη στιγμή, είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι αρχικά συνελήφθηκε ένα άτομο και στη συνέχεια άλλα δύο.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν οποιεσδήποτε ενδείξεις για τα κίνητρα των δραστών, απάντησε ότι είναι πολύ πρόωρο για να λεχθεί οτιδήποτε αυτή τη στιγμή.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή που υπήρξε η σχετική πληροφόρηση.

Οι τρεις ύποπτοι έχουν τεθεί υπό κράτηση, ανακρίνονται και εντός της ημέρας θα προσαχθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης.



Πηγή: Σημερινή
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]