Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιράν: "Έχουμε φωτογραφίσει ισραηλινές βάσεις με μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας"


ΝΟS Ιntelligence
29 Oκτωβρίου 2012


Το κρατικό ιρανικό πρακτορείο Mehr έχει δημοσιεύσει άρθρο, σύμφωνα με το οποίο ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Άμυνας του ιρανικού Κοινοβουλίου, Εσμαΐλ Κοουσαρί, δήλωσε ότι η Τεχεράνη διαθέτει αεροφωτογραφίες βάσεων του Ισραήλ, τις οποίες φωτογράφισε μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατασκευασμένο στο Ιράν.

"Έχουμε στα χέρια μας φωτογραφίες ισραηλινών βάσεων και άλλων σημείων στα οποία κανονικά απαγορεύεται η πρόσβαση", δήλωσε ο Ιρανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι φωτογραφίες προέρχονται από μη επανδρωμένο σκάφος που είχε καταρρίψει το Ισραήλ στις αρχές του μήνα, αλλά πριν την κατάρριψη το αεροσκάφος μπόρεσε να πάρει τις φωτογραφίες και να τις διαβιβάσει ηλεκτρονικά.

Στις 6 Οκτωβρίου, το Ισραήλ κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πετούσε 25 μίλια εντός του ισραηλινού εναερίου χώρου, στο βόρειο τμήμα της ερήμου Νεγκέβ όπου βρίσκονται ισραηλινές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Τον περασμένο Απρίλιο, το Ιράν είχε ανακοινώσει ότι άρχισε να κατασκευάζει ένα αντίγραφο του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους RQ-170 Sentinel, το οποίο κατερρίφθη πέρυσι κοντά στα αφγανικά σύνορα.

Πριν από την κατάρριψη του αεροσκάφους από τους Ισραηλινούς, ο Γ.Γ. της Χεζμπολλάχ, Σεγιέντ Χασάν Νασράλλα, επιβεβαίωσε ότι η λιβανέζικη οργάνωση είχε στείλει και εκείνη ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το "Eyyub", το οποίο παραβίασε τον εναέριο χώρο του Ισραήλ. Ο Νασράλλα υπογράμμισε ότι το γεγονός αυτό αποδεικνύει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χεζμπολλάχ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιρανικού πρακτορείου Fars, στις 28 Οκτωβρίου ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, ταξίαρχος Αχμάντ Βαχιντί, δήλωσε ότι η τεχνολογία που διαθέτει το Ιράν στην κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι πολύ πιο προχωρημένη από εκείνη που χρησιμοποίησε η Χεζμπολλάχ προκειμένου να διεισδύσει στον εναέριο χώρο του Ισραήλ.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]