Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρόικα προς Στουρνάρα: Δεν υπάρχει τίποτα διαπραγματεύσιμο στα εργασιακά πλέον


Επιστολή, με την οποία «κλείνει» τη συζήτηση για τα εργασιακά, απέστειλε χθες η τρόικα στον υπουργό Εργασίας σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική πλευρά στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά εξασφάλισε τη μεγίστη δυνατή συμφωνία».

Η τρόικα απορρίπτει τη διατήρηση του επιδόματος γάμου και υποστηρίζει ότι η κατάργησή του έχει ήδη ψηφιστεί, ενώ είναι απολύτως αρνητική στη διατήρηση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.

Από την άλλη πλευρά, η τρόικα φαίνεται πως αποδέχεται τις προτάσεις του υπουργείου στο θέμα των αποζημιώσεων, ώστε οι μειώσεις να περιοριστούν στο 15% των υψηλόμισθων εργαζομένων, ενώ διατηρείται το «πάγωμα» των τριετιών, έως την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στο τέλος του 2015.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, εντός των προσεχών ημέρων τα αρμόδια υπουργεία θα αποστείλουν τις ρυθμίσεις στην γραμματεία της κυβέρνησης που θα ενοποιήσει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου. Το πακέτο των μέτρων θα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα, στις 5 Νοεμβρίου. Θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι τις 7 του μήνα. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να φέρει το σύνολο των ρυθμίσεων σε ένα άρθρο.

Νωρίτερα στις 31 Οκτωβρίου, θα κατατεθεί στην Βουλή ο προϋπολογισμός που περιλαμβάνει και το τμήμα των 13,5 δις που αφορά το 2013. Στόχος της κυβέρνησης είναι πάντα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ώστε το Eurogroup της 12 Νοεμβρίου να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις και να μπουν τα ποσά στον λογαριασμό στις 16 του ίδιου μήνα. Εν τω μεταξύ είναι πάντα ανοικτή η συζήτηση μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ για την επιμήκυνση του προγράμματος για την χώρα.

Πηγή: Banking News
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]