Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συμβούλιο Ευρώπης: Τα Σκόπια ζητούν να δημιουργηθεί Παρατηρητήριο Μειονοτήτων στην Ελλάδα!

Η Τουρκία η πρώτη χώρα που υποστηρίζει την πρωτοβουλία...

Τα Σκόπια ζητούν από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης- ΚΣΣΕ να υποστηρίξουν το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Μειονοτήτων στην Ελλάδα.

Τα μέλη του Συμβουλίου το βλέπουν θετικά- γράφει το σλαβικό δημοσίευμα - αλλά σχεδόν κανείς δεν τολμά να προβλέψει πως θα κινηθεί η συλλογή υπογραφών και στη συνέχεια να ψηφιστεί από την αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της σλαβικής αντιπροσωπείας στη ΚΣΣΕ, ευρωβουλευτής Αλεκσαντάρ Νικολόσκι, στο κείμενο του σχεδίου ψηφίσματος η πρώτη που υποσχέθηκε να το στηρίξει είναι η Τουρκία.

Ο Νικολόσκι πρόσθεσε ότι στόχος δεν είναι να συγκεντρώσει 20 υπογραφές αλλά πολύ περισσότερο να τεθεί στην επόμενη σύνοδο του ΚΣΣΕ τον Ιανουάριο.

Το σχέδιο ψηφίσματος αποτελεί συνέχεια των δραστηριοτήτων που ξεκίνησαν τον Ιούνιο και οι οποίες έχουν ως στόχο το άνοιγμα του ζητήματος του σεβασμού των μειονοτήτων στην Ελλάδα, πρόσθεσε.

«Αυτό που επιδιώκουμε είναι ένας διάλογος παρακολούθησης με την Ελλάδα, προκειμένου να εξετασθούν εάν και πώς γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των μειονοτήτων, καθώς το αίτημα αυτό ισχύει για όλες τις μειονότητες που δεν αναγνωρίζονται στην Ελλάδα, δηλαδή της τούρκικης, της ‘μακεδονικής’, της αλβανικής, της βλάχικης, των ρομά, εξήγησε ο Νιλολόσκι - Александар Николоски-, γράφει η σλαβική εφημερίδα Ντνέβνικ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]