Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μελέτη της Alpha Bank: Η τρόικα οδηγεί τη χώρα στα όριά της


Σκληρή κριτική στην τρόικα και στη στάση που ακολουθεί στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ασκεί η Alpha Bank, μέσω του εβδομαδιαίου δελτίου της διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών. Η κριτική εστιάζεται στο γεγονός ότι η τρόικα με τις συνεχείς αμφισβητήσεις και απαιτήσεις, ουσιαστικά ακυρώνει τις προσπάθειες που γίνονται από την ελληνική πλευρά και θέτει εν αμφιβόλω την επαναφορά της χώρας σε ομαλή δημοσιονομική κατάσταση, αφού βαθαίνει την ύφεση. Παράλληλα σημειώνει ότι το «έργο» που βλέπουμε σήμερα, μοιάζει με εκείνο του Οκτωβρίου του 2011. Και καταλήγει η Alpha Bank ότι η καθυστέρηση εκταμίευσης της δόσης είναι εντελώς αναίτια.

Στην εβδομαδιαία ανάλυσή της, η Alpha Bank αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πέρασε το καλοκαίρι, μπήκε ο Οκτώβριος και η τρόικα εξακολουθεί να υποβάλλει την Ελλάδα σε τεστ κοπώσεως προσαρμογής και σε ασκήσεις ταμειακής αντοχής. Σε μια deja - vu κατάσταση που θυμίζει μέρες του Οκτωβρίου του 2011, η χώρα ωθείται σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση με την καθυστέρηση καταβολής της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικών μελετών της τράπεζας, η καθυστέρηση αυτή είναι απολύτως αναίτια και εξηγεί αναλυτικά την τοποθέτησή της αυτή, η οποία και εστιάζεται στα εξής:

Από το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013, που μόλις δημοσιοποιήθηκε, προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας η απολύτως ικανοποιητική και σύμφωνα με τους στόχους εκτέλεση του προϋπολογισμού για εφέτος, όπως άλλωστε είχε ήδη γίνει εμφανές και από την εκτέλεση του προϋπολογισμού για το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2012. Μάλιστα, η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 όπως προβλέπεται στο προσχέδιο έχει καταρτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύεται η ικανοποιητική εκτέλεση και του επόμενου προϋπολογισμού.

Η κυβέρνηση έχει ήδη προσδιορίσει σαφώς συγκεκριμένα, και εξαιρετικά επώδυνα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία μέτρα, ύψους 13,5 δισ. ευρώ για να εξασφαλίσει την ομαλή εκτέλεση των προϋπολογισμών τόσο για εφέτος όσο και για του χρόνου.

Με τη συνέχιση της ομαλής και έγκαιρης εκταμίευσης της χρηματοδοτικής βοήθειας αποκαθίσταται η πορεία ανταγωνιστικής ανάπτυξης της οικονομίας και η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, όπως διαμορφώθηκε μετά το PSI.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν έπεσαν, ακόμη, και άλλο οι ιδιωτικές καταθέσεις. Πρέπει να πέσουν μέχρι εκεί που θέλει η τρόικα, να ζούμε από τις καταθέσεις μας. Τότε θα είναι όλα σύμφωνα με το σχέδιο της τρόικα : ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕΕ (επιτροπή ευρωπαϊκής ένωσης). Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε όλοι με δανεικά, όχι με τα αποθεματικά που μαζέψαμε. Τα αποθεματικά θα είναι τόσα, μάλλον πρέπει να είναι, όσα τα κηδευτικά. Τίποτα παραπάνω. Εκεί μας πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]