Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δόθηκε το πράσινο φως για επίθεση της Τουρκίας στην Συρία


Σήμερα (4/10/2012) το μεσημέρι, η τουρκική εθνοσυνέλευση ενέκρινε την στρατιωτική χερσαία επίθεση κατά της Συρίας, τη στιγμή που η αντιπολίτευση στην Τουρκία δηλώνει πως δεν γνωρίζουν από που προήλθε η οβίδα που σκότωσε τους τούρκους πολίτες. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν γνωστό πριν καν αυτή ξεκινήσει, αφού ήταν δεδομένη τόσο η στήριξη της Μέρκελ, όσο και η στήριξη των ΗΠΑ, σε ένα τέτοιο εγχείρημα της Άγκυρας.

Να σημειώσουμε πως οι επισκέψεις ανώτερων και ανώτατων στελεχών ξένων κρατών με ειδίκευση –κυρίως- σε μυστικές υπηρεσίες, αλλά και η γενικότερη στήριξη που επεδίωξε να έχει η Άγκυρα για να προβεί σε μία στρατιωτική επίθεση κατά της γειτονικής Συρίας, είχαν τροχιοδρομήσει την σημερινή απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το σχέδιο της τουρκικής επέμβασης αποσκοπεί σε στρατιωτική δράση που θα εξασφαλίσει μία «ουδέτερη ζώνη», η οποία θα μετατραπεί σε ζώνη προφύλαξης του μετακινούμενου προς την Τουρκία πληθυσμού, αλλά και των κατοίκων της Τουρκίας.
Η υψηλή κινητικότητα αρμάτων μάχης στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία, αλλά και ο μεγάλος αριθμός στρατιωτών που μετακινήθηκαν, καταδεικνύουν την άμεση κίνηση της Τουρκίας, αλλά και αποδεικνύουν την γελοιότητα μίας απόφασης από την Τουρκική Βουλή, αφού η απόφαση είχε παρθεί πριν καν τεθεί προς ψήφιση η στρατιωτική επίθεση (περί επίθεσης πρόκειται, άσχετα με την χρήση της λέξης «παρέμβαση») της Τουρκίας, την οποία είχε ήδη προαναγγείλει τις προηγούμενες ημέρες η πολιτική ηγεσία της Άγκυρας, μέσω δηλώσεων του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνεχείς βομβαρδισμοί θέσεων του Συριακού στρατού, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ελάχιστη αντίσταση, όταν θα δοθεί η διαταγή προέλασης – επίθεσης των τουρκικού Στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και με την υπάρχουσα χαλαρότητα της Συρίας στα όσα από χθες συμβαίνουν στα Συριο-τουρκικά σύνορα, φαίνεται πως οι θέσεις του Συριακού στρατού δεν έχουν πληγεί, τουλάχιστον όχι σε ανησυχητικό βαθμό. Αναμένεται τις επόμενες ώρες να μετακινηθούν προς τα Τουρκο-συριακά σύνορα και οι παραστρατιωτικές ομάδες των «αντικαθεστωτικών», προκειμένου να υποβοηθήσουν την τουρκική επίθεση, χτυπώντας στα μετόπισθεν τον στρατό της Συρίας.

Έτσι, εάν δεν υπάρξει η σχετική υπομονή από την Άγκυρα, ενδέχεται ο επιτιθέμενος τουρκικός στρατός να βρεθεί μπροστά σε μεγάλες εκπλήξεις, οι οποίες θα του «προσθέσουν» πλήθος νεκρών στρατιωτών.
Να σημειώσουμε πως εάν αποτύχει η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας (η οποία θα υποστηριχθεί ποικιλοτρόπως από το ΝΑΤΟ), ο Ερντογάν θα βρεθεί σε δεινότατη θέση στην τουρκική Βουλή, αλλά και απέναντι στους τούρκους στρατηγούς, οι οποίοι εδώ και πάρα πολύ καιρό δέχονται υπομονετικά τις επιθέσεις του τούρκου πρωθυπουργού, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να «δράσουν»…


Αυστηρή προειδοποίηση της Ρωσίας προς την Άγκυρα

Η Ρωσία πήρε θέση και προειδοποιεί εμμέσως πλην σαφώς την Τουρκία να μην επέμβει, ανανγωρίζοντας ωστόσο ότι το βλήμα που σκότωσε την μητέρα και τα τέσσερα παιδιά, εκτοξεύθηκε από θέσεις του συριακού Στρατού:

Πριν λίγο ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τη Συρία να δηλώσει πως η επίθεση στα τουρκικά σύνορα ήταν ατύχημα και ότι δεν θα επαναληφθεί και την Τουρκία να μην θελήσει να επωφεληθεί από το ατύχημα.

Ο ισχυρός άνδρας του ρωσικού ΥΠΕΞ, απηύθυνε γενικά έκκληση "για αυτοσυγκράτηση προς όλες τις πλευρές", μετά το αδέσποτο βλήμα που στοίχισε τη ζωή σε πέντε Τούρκους αμάχους.

«Μέσω του πρεσβευτή μας στη Συρία επικοινωνήσαμε με τις αρχές της Δαμασκού που μας βεβαίωσαν πως αυτό που συνέβη στα σύνορα με την Τουρκία ήταν ένα τραγικό ατύχημα και δεν θα ξανασυμβεί», συμπλήρωσε ο Λαβρόφ που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισλαμαμπάντ. "Θεωρούμε πως είναι θεμελιώδους σημασίας να το ανακοινώσει επισήμως η Δαμασκός και να λήξει το επεισόδιο. Όλοι πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση και κανείς να μην επωφεληθεί από ένα ατύχημα".

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κάποιος είχε επισκεφτει την Αγκυρα στις 2/9/2012 για συζητήσεις. Ποιος να είναι; Εχει σχέσεις με πέτρες. Κουϊζ για δυνατους λύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]