Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Reuters: Αποθέματα αερίου 600 δισ. διαθέτει η Ελλάδα

Tα 600 δις δολάρια αγγίζουν τα αποθέματα φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Κρήτης, σύμφωνα με έρευνα Ελλήνων επιστημόνων, αναφέρει το Reuters. 
 
H έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους Αντώνη Φόσκολο, Ηλία Κονόφαγο και Ηλία Λυγερό, λέγοντας ότι οι γεωλογικές ομοιότητες δείχνουν ότι τα αποθέματα στην περιοχή νότια της Κρήτης μπορεί να φτάνουν σε μέγεθος αυτά του κοιτάσματος Λεβιάθαν στο Ισραήλ.


Όπως μεταδίδει το Reuters, η έρευνα η οποία έχει παρουσιαστεί στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εκτιμά ότι τα αποθέματα μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση φυσικού αερίου στην ΕΕ για έξι χρόνια και αντιστοιχούν σε 1,5 δισ. βαρέλια πετρελαίου.
“Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια εξαιρετικά συντηρητική εκτίμηση” δήλωσε στο Reuters ο Ηλίας Κονοφάγος. 

Από την πλευρά του, ο κ. Αντώνης Φώσκολος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, ανέφερε ότι οι υποθαλάσσιες εκπομπές μεθανίου υποδεικνύουν την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων. 


Την ίδια ώρα, μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Environmental Science and Engineering, υπολογίζει ότι η Ελλάδα διαθέτει 4 τρισ. κυβικάμέτρα φυσικού αερίου και 3 δισ. βαρέλια αργού πετρελαίου.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και να ήταν μόνο αυτά.....
    Όλος ο πλούτος της Ελλάδας (τουλάχιστον οκτάκις εκατομμύρια) είναι το αντικείμενο του πόθου όλων των "καλών φίλων και συμμάχων μας" που ο καθένας εξ αυτών τον θέλει ολόκληρο για τον εαυτό του.....
    Πως το λέγανε οι παλαιότεροι, δυό -τρεις-πολλοί γάιδαροι τσακώνονταν σε ξένο αχυρώνα....
    Και ο ιδιοκτήτης του αχυρώνα.......σάπιζε...μαζί με όλη την περιοχή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]