Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βενιζέλος στη φάκα


Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Στη... φάκα πιάστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος χθες το βράδυ ευρισκόμενος σε κατάσταση παραληρήματος και σε ζωντανή σύνδεση προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το περιβόητο στικάκι με τη λίστα (;) Λαγκάρντ. Παράλληλα, στριμωγμένος από τις επιθέσεις που δεχόταν όλη τη μέρα χθες από στελέχη του ΠΑΣΟΚ (με αποκορύφωμα την αποχώρηση Ραγκούση), τις βολές Λοβέρδου και τη σφοδρή επίθεση της ΔΗΜ.ΑΡ., προχώρησε στη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για σήμερα στις 13.30, σε μια προσπάθεια να «δεσμεύσει» τους βουλευτές του ότι τον στηρίζουν. Ο ίδιος πάντως παραμένει βαθύτατα εκτεθειμένος για τους χειρισμούς του στο θέμα που έχει... τρελάνει το πανελλήνιο, ενώ οι διαστάσεις που έχει πάρει η υπόθεση προκαλούν πονοκέφαλο και στο Μαξίμου, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Η περιφορά της περιβόητης λίστας μοιάζει πλέον σαν... βόλεϊ με απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Με τις καταθέσεις τους στη Βουλή οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Καπελέρης και Διώτης ο μεν πρώτος «αδειάζει» τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ο δεύτερος ομολογεί ότι το στικάκι έφτασε στα χέρια της κυβέρνησης από... μυστικές υπηρεσίες, κάτι που παραδέχτηκε στο Mega και ο κ. Βενιζέλος.

Την ίδια ώρα οργιάζουν οι φήμες και οι πληροφορίες (που βέβαια δεν έχουν διασταυρωθεί) ότι στη λίστα με τα ονόματα των καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία βρίσκονται μεταξύ άλλων μητέρα πολιτικού, πρώην υπουργός, μουσικοσυνθέτης, γραμματέας εφοπλιστή με 500.000.000 ευρώ αλλά και πρώην γενικός γραμματέας παραγωγικού υπουργείου (την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή).

Και σε αυτήν την περίπτωση πάλι η «καυτή πατάτα» καταλήγει στα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που έχοντας τοποθετήσει στο ΣΔΟΕ έναν άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του κάνει τα πράγματα να χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Η εντολή πάντως που δόθηκε από το Μαξίμου είναι να «ψαχτούν» όλες οι περιπτώσεις και να κληθούν για διευκρινίσεις όσοι από τους αναφερομένους στη λίστα δημιουργούν έστω και υπόνοιες.

Παράλληλα πληθαίνουν τα αιτήματα να ζητηθεί εκ νέου η λίστα (επισήμως) από την επικεφαλής του ΔΝΤ (και πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας) Κριστίν Λαγκάρντ, αφού κανείς δεν είναι βέβαιος ότι δεν έχει πειραχτεί τόσον καιρό το στικάκι.

Χθες οι σεισμικές δονήσεις ξεκίνησαν με την αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος μίλησε για «πολιτικά ανήθικη» συμπεριφορά του κ. Βενιζέλου, και συνεχίστηκαν όλη τη μέρα με τις αποκαλύψεις στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος έριξε τις ευθύνες τόσο στον κ. Παπακωνσταντίνου όσο και στον κ. Διώτη.
Υποστήριξε ότι είχε δώσει ξεκάθαρη εντολή στον «εισαγγελέα της 17 Νοέμβρη» να ελέγξει το USB με τα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών. «Του είχα δώσει ρητή εντολή. Αλλωστε ο κ. Διώτης, που είχε αναλάβει στο παρελθόν την τρομοκρατία, γνώριζε πώς να αντλεί πληροφορίες και πώς να τις αξιοποιεί. Τόσον καιρό που το είχε στα χέρια του δεν το είδε;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα χαρακτήρισε «πολιτικές χυδαιότητες» τις επιθέσεις που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τα πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και στον κ. Ραγκούση και σε όσους τον κατηγορούν ότι δεν μπορούν να εμφανίζονται ως... αειπάρθενοι! Επίσης πρότεινε το στικάκι να κατατεθεί στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής.

Η λίστα Λαγκάρντ στάθηκε αφορμή να ανοίξουν σοβαρές ρωγμές και στο μέτωπο της ΔΗΜ.ΑΡ. με το ΠΑΣΟΚ.

Βαριές ήταν και οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Βενιζέλο. Επιρρίπτει τεράστιες πολιτικές ευθύνες στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι στα πολλά ερωτήματα που εγείρονται την οδύσσεια της λίστας Λαγκάρντ οφείλει να ερευνήσει επισταμένως ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Η Χρυσή Αυγή πάντως πρόλαβε και κατέθεσε μήνυση κατά Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματιών.





Πηγή εφημ. "Δημοκρατία" Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τον είδατε ? Τον θαυμάσατε ? Τον χαρήκατε ?
    Καταλάβατε ποιοί και πως κυβερνούσαν και που πάει το έργο ?
    Όλοι τους αγνοί, αθώοι και προ πάντων Έλληνες πατριώτες και πάντα υπέρ του απλού Έλληνα ταλαιπωρημένου πολίτη...
    Αν καταλάβατε ...κάτι, τότε εξεγερθείτε τώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]