Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Τουρκία επιτίθεται στη Συρία με "πράσινο φως" από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ


Πολεμικός “πυρετός” μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, με την πρώτη να συνεχίζει τους βομβαρδισμούς εναντίον της δεύτερης . Σε εξέλιξη και διπλωματικές επαφές των Τούρκων που έχουν όπως φαίνεται την υποστήριξη Αμερικανών και ΝΑΤΟ. Από την άλλη πλευρά είναι αυτονόητο ότι η Συρία δεν είναι μόνη της και η Τουρκία πρέπει να έχει καταλάβει ότι θα υπάρχουν όρια σ΄ αυτό που η ίδια ονομάζει “στρατιωτική επέμβαση”.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, εξασφάλισε την πλήρη υποστήριξη της Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Εθνών και του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αμέσως μετά την συριακή επίθεση σε τουρκικό έδαφος όπου σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, είχε τηλεφωνική συνομιλία με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον όπου η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα ανέφερε σε ανακοίνωση του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε απάντηση της συριακής επίθεσης έπληξαν στόχους στο εσωτερικό της Συρίας.

Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν τη νύχτα στη διάρκεια τουρκικού βομβαρδισμού εναντίον συριακής στρατιωτικής θέσης κοντά στην πόλη Τελ Αμπιάντ στην περιοχή των συνόρων, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η οργάνωση αυτή δεν ανέφερε τον ακριβή αριθμό των στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την τουρκική επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά το θάνατο, χθες, πέντε τούρκων πολιτών από οβίδα, η οποία εκτοξεύθηκε από το συριακό έδαφος.

Το πυροβολικό του τουρκικού στρατού συνέχισε νωρίς σήμερα το πρωί το βομβαρδισμό της περιοχής Τελ Αμπιάντ, περίπου 10 χιλιόμετρα εντός του συριακού εδάφους, έγινε γνωστό από πηγές των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο όλμος που έπεσε στην τουρκική πόλη Ακτσάκαλε και στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, εκτοξεύθηκε από το Τελ Αμπιάντ.
Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι πολλοί σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες τη νύχτα, στη διάρκεια του βομβαρδισμού από τον τουρκικό στρατό θέσης του συριακού στρατού στην περιοχή Ρασμ αλ-Γάζαλ, κοντά στο Τελ Αμπιάντ.


Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αλλά και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδουν πως από νωρίς το πρωί το τουρκικό πυροβολικό, άρχισε να «σφυροκοπεί» με το πυροβολικό στόχους εντός της Συρίας. Το τουρκικό πυροβολικό χτυπά έχει εγκατασταθεί κοντά στην περιοχή. Τα ραντάρ ANTPQ-6 εντοπίζουν στόχους και χρησιμοποιούνται κυρίως τα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα T-155 Firtina

Τη νύχτα της Τετάρτης υπήρχαν πληροφορίες πως το πυροβολικό της Συρίας απάντησε στα χτυπήματα της Τουρκίας και χτυπούσε στόχους εντός της Τουρκίας.


Οι πληροφορίες δείχνουν πως η ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες βρίσκεται στο αποκορύφωμα της με την τουρκική κυβέρνηση να φέρνει σε λίγες ώρες προς έγκριση στο Κοινοβούλιο την άδεια στρατιωτικών επιχειρήσεων προς τη Συρία.



Σχόλιο ιστολογίου: Απορίας άξιο είναι το γεγονός της πάρα πολύ γρήγορης απόφασης Τουρκίας, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, για νομιμοποίηση της τουρκικής επίθεσης στην Συρία. Και αυτό, επειδή δεν έχει ελεγχθεί η σοβαρή πιθανότητα να μην είναι υπεύθυνη η Συρία για την οβίδα που σκότωσε πέντε Τούρκους πολίτες χθες. Κανείς δεν έλεγξε την πιθανότητα ενέργειας του ΡΚΚ ή κάποιας άλλης ομάδας παραστρατιωτικής. Εδώ και ημέρες όλοι περίμεναν σοβαρή κλιμάκωση και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναφέρονταν σε περίπτωση προβοκάτσιας από την τουρκική πλευρά. Όμως, φαίνεται πως η απόφαση για την επίθεση είχε παρθεί πριν από την ρίψη της θανατηφόρας οβίδας στην Τουρκία. Απλώς κάποιοι περίμεναν ένα "τυχαίο" γεγονός... Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο τουρκικός στρατός έχει εισέλθει σε βάθος 10 χιλιομέτρων εντός του Συριακού εδάφους. Όμως, οι γνώστες της δυναμικής του Συριακού στρατού είναι βέβαιοι πως πρόκειται για προπαγανδιστικές αναφορές, που έχουν πολλαπλές στοχεύσεις τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας, όσο και στην γενική εικόνα κατάρρευσης της κυβέρνησης Άσαντ που εδώ και καιρό επιδιώκουν να δημιουργήσουν τα γνωστά δυτικά ΜΜΕ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]