Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέρενς Κουίκ: Η Ξάνθη είναι ελεύθερη, η Θράκη είναι Ελληνική και όσοι κάνουν σχέδια να ξέρουν πως θα τους τα ακυρώσουμε

  • «Μήνα Οκτώβριο η Ξάνθη ελευθερώθηκε το 1912 από τον τουρκικό ζυγό και το 1919 από τη βουλγαρική κατοχή. Η Άγκυρα και το προξενείο της που εντείνουν τα παιγνίδια τους στη Θράκη, καλά θα κάνουν να τα εγκαταλείψουν»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ εκπροσώπησε σήμερα (04/10/2012) το Κίνημα και τον Πρόεδρό του Πάνο Καμμένο στην 93η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης.

Παρέστη στη Δοξολογία και στη συνέχεια σε ειδικές βραβεύσεις δύο επιφανών κατοίκων της Ξάνθης τους οποίους τίμησε με ομόφωνη απόφαση η Δημοτική Αρχή της πόλης.

Στη συνέχεια, ο Τέρενς Κουίκ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων στην πλατεία Ελευθερίας της Ξάνθης.

Σε όλες τις εκδηλώσεις τον συνόδευε ο Τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης Χαράλαμπος Ευστρατίου, Πολιτευτές και μέλη της Συντονιστικής Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Απαντώντας σε Ερωτήσεις των τοπικών ΜΜΕ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:

«Ο Οκτώβριος για την Ξάνθη είναι ο μήνας με δύο σημαντικές επετείους. Το 1912 απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό. Αυτό το υπενθυμίζω συνέχεια στέλνοντας μήνυμα προς εκείνους που έχουν απλώσει πολύ επικίνδυνα και φιλόδοξα τις ορέξεις τους προς την Ελληνική Θράκη.

Στις 4 Οκτωβρίου του 1919 ελευθερώθηκε από τη Βουλγαρική Κατοχή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε, ότι εμμένουμε στις προεκλογικές μας υποσχέσεις ότι θα επιτηρούμε από κοντά τις δράσεις του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.

Επίσης, επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι με ρώτησαν γιατί χρησιμοποιώ τη φράση Ελληνική Θράκη που τους…ξενίζει (!), τους απαντώ ότι εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι η Θράκη. Απλά χρησιμοποιώ αυτή τη διατύπωση για να το θυμίζω συνεχώς σε εκείνους που θέλουν μία άλλη Θράκη.

Τέλος, ζητώ για μία ακόμη φορά από τον Υπουργό Οικονομικών και το Γενικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ να δώσουν εντολή να «ξετιναχτούν» τα οικονομικά των οργανώσεων εκείνων που δρουν ως φερετζές της Άγκυρας, αλλά και τα οικονομικά επιφανών μειονοτικών παραγόντων αυτών των οργανώσεων, οι οποίοι κινούνται με πακτωλό χρημάτων που δεν δικαιολογείται από την επαγγελματική τους δραστηριότητα».

Το απόγευμα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα μεταβεί στα Τίρανα για την εξαμηνιαία Διάσκεψη των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΟΑΣΕ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]