Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εμείς κλείνουμε σχολεία της ομογένειας και οι Αλβανοί άνοιξαν αλβανικό σχολείο στο Βόλο

Στην ίδρυση ενός νέου αλβανικού σχολείου προχώρησαν οι Αλβανοί μετανάστες του Βόλου.

Παρουσία του αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας, Edmond Haxhinasto έγιναν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του αλβανικού σχολείου στον Βόλο.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου, “πλέον τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών θα έχουν που να μάθουν την μητρική τους γλώσσα και την ιστορία του έθνους τους”. 

Αναγνωρίζοντας το γεγονός αυτό ως πολύ σημαντικό επίτευγμα για τους Αλβανούς μετανάστες του Βόλου, ο Haxhinasto τόνισε ότι η στήριξη των μεταναστών παραμένει κύρια υποχρέωση του αλβανικού κράτους.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο Δήμαρχος του Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος δέχτηκε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης για την στήριξη που παρέχει στους Αλβανούς μετανάστες, καθώς και για την προσωπική του συμβολή στο άνοιγμα του αλβανικού σχολείου.

Σε τέλμα η Παιδεία στην Βόρειο Ηπειρο

Η είδηση για την ίδρυση αλβανικού σχολείου στον Βόλο έφτασε στην aftonomi.gr από Βορειοηπειρώτες που διαμένουν στην περιοχή και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση της Παιδείας στην Βόρειο Ήπειρο.
Μάλιστα στο “αγανακτισμένο” κείμενο τους –το οποίο μας απεστάλη μέσω e-mail- μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι ενώ η Αλβανία προχωράει σε τέτοιες κινήσεις –και καλά κάνει-  εμείς γυρνάμε πολλά χρόνια πίσω σημειώνοντας ότι η εκπαίδευση και ο εκπαιδευτικός  στην Βόρειο Ήπειρο είναι απαξιωμένοι επαγγελματικά και επιστημονικά ενώ προσθέτουν πως οι τάξεις στα χωριά της Βορείου Ηπείρου είναι πολλές φορές χωρίς δασκάλους, με τεράστια προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ φέτος το υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας μέσω του κ. Ζήσου Λούτση πανηγυρίζει ότι θα έχουμε βιβλία, πράγμα το οποίο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο.

Το χειρότερο είναι -όπως τονίζουν- ότι πολύ σύντομα οι Βορειοηπειρώτες γονείς θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους, από το υστέρημά τους, τις τεράστιες ελλείψεις, καθώς τα σχολεία δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο, τα σπασμένα τζάμια, να πληρώσουν για την καθαριότητα και για άλλα πράγματα που είναι απαραίτητα για την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος, και όλα αυτά για να διατηρήσουμε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή! Η κατάσταση είναι τραγική και η Ελληνική Πολιτεία απούσα!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ..τοσο καλα λοιπον ?
    ..και δεν το ανακοινωνουν και τα "μεγαλα" ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα είναι ιδέα και γλώσσα, όποιος δεν τα θέλει είναι, εκ γεωγραφικού ορισμού και μόνο, ξένο σώμα σε αυτόν τον τόπο...ακόμη και εάν είναι γεννημένος "Έλληνας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]