Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Daily Mail: Γάλλος πράκτορας σκότωσε τον Καντάφι;


Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα που ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι έπεφτε νεκρός στη γενέτειρά του Σύρτη και διαπομπευόταν μετά θάνατον από το εξοργισμένο πλήθος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, όμως, δεν ήταν οι Λίβυοι εξοργισμένοι που σκότωσαν τον Συνταγματάρχη αλλά ένας Γάλλος πράκτορας των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Γάλλος μυστικός πράκτορας λέγεται πως εισχώρησε στον βίαιο όχλο που είχε περικυκλώσει τον Λίβυο ηγέτη και ήταν αυτός που τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές από την Τρίπολη, το κίνητρο της πράξης αυτής ήταν να παρεμποδιστεί η σύλληψη του Καντάφι ζωντανού και η ανάκρισή του σχετικά με τους ύποπτους δεσμούς του με τον Νικολά Σαρκοζί που βρισκόταν τότε στην προεδρία της Γαλλίας.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει πως κάποτε ο Σαρκοζί είχε αποκαλέσει τον Καντάφι «αδελφό ηγέτη» και λέγεται πως είχε λάβει εκατομμύρια δολάρια από τον Λίβυο ηγέτη για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του καμπάνια το 2007.

Ο Σαρκοζί, σημειώνει η εφημερίδα, δεν ήταν ο μόνος δυτικός ηγέτης που είχε στενούς δεσμούς με τον Καντάφι καθώς και ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ τον επισκεπτόταν τακτικά και συνέβαλε στην ολοκλήρωση εμπορικών συμφωνιών πολλών δισεκατομμυρίων λιρών.

Η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Serra» γράφει πως ο Γάλλος πράκτορας δρούσε με τις εντολές του ίδιου του Σαρκοζί.

Σύμφωνα με την «Daily Mail» που επικαλείται διπλωματικές πηγές στην Τρίπολη, «ο Σαρκοζί είχε κάθε λόγο να προσπαθήσει να κάνει τον Καντάφι να σωπάσει το συντομότερο δυνατό». 


Σχόλιο ιστολογίου: Στην περίπτωση των δικών μας, προβλέπεται πως θα υπάρξει συνωστισμός από πράκτορες ξένων υπηρεσιών και χωρών. Λέτε να το ρίξουν στον κλήρο;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]