Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Goldman Sachs: Τρεις κρίσιμες ημερομηνίες κρύβει ο Ιούνιος για Ελλάδα και Ευρώπη

  • Προσοχή! Τρία είναι τα γεγονότα του Ιουνίου που θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρωζώνης και της Ελλάδας
  • Προετοιμαστείτε για απογοήτευση...
Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι επόμενες εβδομάδες για την Ευρωζώνη και ειδικά για την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη Σύνοδο Κορυφής στις 28- 29 Ιουνίου. Η Goldman Sachs πάντως δεν αισιοδοξεί ότι θα βρεθεί λύση μέσα σε αυτό το διάστημα, αντίθετα προετοιμάζεται να απογοητευτεί...

Ποιες είναι οι τρεις κρίσιμες ημερομηνίες:

13 Ιουνίου
- Η εσωτερική διαμάχη της Γερμανίας για το δημοσιονομικό σύμφωνο:
Ο ''πόλεμος'' ενάντια στην αυστηρή λιτότητα που προωθεί η καγκελάριος Μέρκελ είναι πλέον και 'εσωτερικός'. Η αντιπολίτευση του SPD έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα της δώσει την πλειοψηφία για την έγκριση του δημοσιονομικού συμφώνου στη γερμανική Βουλή Bundestag, εκτός κι αν συμπεριληφθούν παράλληλα αναπτυξιακά μέτρα. Το θέμα θα συζητηθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στις 13 Ιουνίου. Παράλληλα, επί τάπητος θα τεθούν διάφορες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη.


17 Ιουνίου
- Ελληνικές και γαλλικές εκλογές:
Η Goldman Sachs θεωρεί ότι και σε αυτές τις εκλογές η Ελλάδα θα αποτύχει στο σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης και θα ακολουθήσει ως εκ τούτου μία εκτεταμένη περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας. Παράλληλα, στις 10 και τις 17 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία και αναμένεται με ενδιαφέρον το εποτέλεσμα μετά την ιστορική νίκη του Φρανσουά Ολάντ στις προεδρικές του Μαίου.

28-29 Ιουνίου
- Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες:
Το αντικείμενο της Συνόδου σίγουρα θα καθοριστεί και από τις προηγούμενες εξελίξεις, αλλά θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα συμφωνηθούν κάποια αναπτυξιακά μέτρα. Επιπλέον, αναμένονται και αυξημένες προσδοκίες για περισσότερη δράση των ηγετών. Η ΕΚΤ, Η Κομισιόν και πολλές κυβερνήσεις πιέζουν για τη θέσπιση μιας ''τραπεζικής ένωσης'', ενώ στο τραπέζι ίσως πέσουν και η μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση, αλλά και τα ευρωομόλογα.
Ωστόσο, η Goldman δεν περιμένει μία οριστική λύση, αλλά πιο πολύ μια κατεύθυνση προς τα που οδεύει η Ευρώπη, με ένα δεκαετές 'όραμα' για το μέλλον της ευρωζώνης, όπως το έχει θέσει ο κεντρικός τραπεζίτης Ντράγκι.
Παρόλ'αυτά, το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι το ίδιο με των προηγούμενων Συνόδων - προσδοκία για νέα και πιο αξιόπιστα μέτρα που οδηγεί σε ράλι τις αγορές, οι οποίες τελικά απογοητεύονται.

Όπως σημειώνει η Goldman Sachs, απαιτείται ένα τολμηρό βήμα προς τη δημοσιονομική και οικονομική ενοποίηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ευρωκρίση.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]