Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παράνομη η κυβέρνηση όταν παραμελεί τους πολίτες


Βασικό μέλημα της κάθε κυβέρνησης είναι πρώτιστα η μέριμνα απέναντι στις ανάγκες των πολιτών κι έπειτα οτιδήποτε άλλο. Βέβαια, στην Ελλάδα τυ μνημονίου και των κατοχικών πρωθυπουργών και των τροϊκανών κομμάτων (ένεκα υπογραφών υποταγής στην τρόικα και την κυρία Μέρκελ), ο σεβασμός στο Σύνταγμα αποτελεί ανέκδοτο, αφού με όλα όσα έχουν γίνει (τουλάχιστον τα 3 τελευταία χρόνια) δεν υφίσταται Σύνταγμα, τουλάχιστον Ελληνικό, δεν υφίσταται κυβέρνηση, τουλάχιστον Ελληνική, δεν υφίσταται κυβερνητικό πρόγραμμα, αφού το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση αποτελούν την μοναδική επιλογή (φυσικά όλων εκείνων που αντάλλαξαν την ανεξαρτησία της χώρας με τους προσωπικούς τους θώκους)...

Όμως, στον καιρό του μνημονίου δεν είναι δυνατόν να επιτρέπει η (έστω και υπηρεσιακή κυβέρνηση) τον ευτελισμό των ανθρώπων σε τέτοιο βαθμό...! Διαβάστε παρακάτω και θα διαπιστώσετε πως αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν τίποτε ανθρώπινο επάνω τους, πέρα από την εξωτερική τους εμφάνιση...

Κινδυνεύουν από ασιτία 350 τρόφιμοι του ψυχιατρείου Λέρου!
Με δραματικά λόγια περιγράφει ο αναπληρωτής διοικητής του κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, την κατάσταση στο Θεραπευτήριο, τονίζοντας ότι το νοσοκομείο αντιμετωπίζει πλέον όχι μόνο την έλλειψη φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, αλλά και την έλλειψη φαγητού, με αποτέλεσμα να υποστιτίζονται οι περίπου 350 ψυχικά ασθενείς του.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο protothema.gr, o αναπληρωτής διοικητής του Θεραπευτηρίου Λέρου, Ιωάννης Αντιάρτης, περιγράφει μια δραματική εικόνα όπου οι 350 ασθενείς του υποσιτίζονται εδώ και μέρες λόγω της έλλειψης τροφίμων.
Την τραγική αυτή κατάσταση έχει περιγράψει η διοίκηση του Θεραπευτηρίου σε επείγον έγγραφο που έστειλε την Τετάρτη προς το υπουργείο Υγείας, στην οποία σημείωνε ότι αδυνατεί πλέον να καλύψει τις ανάγκες σίτισης των 350 ψυχικά ασθενών του.
«Σας ενημερώνουμε ότι αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις βασικές ανάγκες σίτισης των ασθενών μας οι οποί υποσιτίζονται αυτή τη στιγμή λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε τρόφιμα. Οι προμηθευτές μας αρνούνται πλέον να μας προμηθεύσουν τρόφιμα λόγω των μεγάλων χρεών μας» αναφέρει η επιστολή.
Που οφείλεται αυτή η κατάσταση; «Τα ασφαλιστικά ταμεία μας οφείλουν υπέρογκα ποσά με αποτέλεσμα το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου να μην μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη του» απαντά ο κ. Αντιάρτης και κάνει έκκληση στους αρμόδιους να λύσουν άμεσα το πρόβλημα.
Νηστικοί και χωρίς φάρμακα οι ασθενείς στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη
Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε την Τετάρτη η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ανιάτων στην Κυψέλη, Ιωάννα Ηλιάδη για την κατάσταση που επικρατεί στο εν λόγω ίδρυμα και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" το ίδρυμα φιλανθρωπικού χαρακτήρα δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα ακόμα και στον εφοδιασμό τροφίμων.

Η κατάσταση είναι τόσο δραματική, ώστε από την Παρασκευή οι ασθενείς δεν τρώνε κρέας, καθώς ο προμηθευτής ζητά να πληρωθεί με το μήνα το σύνολο του ποσού που του οφείλουν, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι οι 170 εργαζόμενοι στο Άσυλο παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Μάρτιο.

"Αυτή είναι η ώρα αποκάλυψης της ευθύνης. Το χρέος του ΕΟΠΥΥ δεν είναι μόνο οικονομικό. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, είναι πρωτίστως ηθικό", καταγγέλλει στην εφημερίδα η κ. Ηλιάδη.

Άλλη εργαζόμενη σημειώνει ότι "εργάζομαι 26 χρόνια στο άσυλο και δεν είχαμε ξανά τόσο μεγάλο πρόβλημα. Είναι δύσκολο αυτή την εποχή να παραμένουμε απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες 170 οικογένειες. Περνάμε δύσκολες στιγμές, γιατί χρωστάμε παντού".

Οι περισσότεροι τρόφιμοι ακόμα δεν έχουν καταλάβει την κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει και ακόμα αποκαλούν το ίδρυμα "σπίτι τους".

Για τη νοσηλεία των ασθενών, οι περισσότεροι (το 80%) των οποίων βρίσκονται κλινήρεις ή σε αναπηρικό καροτσάκι, είχαν συναφθεί συμβάσεις με το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ, οι κλάδοι Υγείας των οποίων συνενώθηκαν από την 1η Ιανουαρίου υπό τον ΕΟΠΥΥ.

Οι παλιές οφειλές προς το ίδρυμα από εκκαθαρίσεις για το ΙΚΑ από 1/10/2010 μέχρι 31/12/2011 ανέρχονται στο ποσό των 342.00 ευρώ και τον ΟΓΑ από 1/1/2008 μέχρι 31/12/2011 στο ποσό των 810.000 ευρώ, ενώ οι συνολικές οφειλές για φέτος φτάνουν υο 1,5 εκατ. ευρώ.

"Το ίδρυμα αδυνατεί να εξασφαλίσει τα φάρμακα των ασθενών, αλλά και τις προμήθειες σε τρόφιμα και αναλώσιμα, αφού οι προμηθευτές διέκοψαν την τροφοδοσία ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης", συμπληρώνει η κ. Ηλιάδη.

"Οι 170 εργαζόμενοι, καταβάλλουν κάθε μέρα τα ανθρωπίνως δυνατά για την υποστήριξη των ασθενών και των οικογένειών τους. Μέχρι σήμερα όμως, αν και έχουμε παρουσιάσει εκατοντάδες φορές τις ελλείψεις στους αρμόδιους, δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς να μας επιλύσει τα πραγματικά μας προβλήματα".
Για να ξέρουμε ποιούς θα πάμε να ψηφίσουμε ή να μαυρίσουμε...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]