Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βγήκαν μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ για τις… καρέκλες

  • Απαιτούν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση παρά την αντίθετη απόφαση του Ε.Βενιζέλου
  • Οξύτατο επεισόδιο Μ. Ανδρουλάκη-Μ. Χρυσοχοίδη
  • Οριστικό ξεκαθάρισμα σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Πρωτοφανή γεγονότα εκτυλίχθηκαν χθες,κατά τη συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που ασχολήθηκε με τη μορφή που θα έχει η στήριξη και η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση.

Όπως είχαμε αποκαλύψει, πριν ακόμα και από τις εκλογές της 6ης Μαίου, ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,ο κ. Ε.Βενιζέλος είχε καταλήξει στην ιδέα να στηρίξει μία κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς να συμμετέχουν σε αυτήν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Πίστευε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε υποστεί μεγάλη φθορά από την άσκηση εξουσίας αλλά και από την αντίληψη του κυβερνητισμού που έχει διαποτίσει το DNA των κορυφαίων στελεχών του.

Το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα ενίσχυσε την ιδέα αυτή στο μυαλό του κ.Βενιζέλου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πρίν από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, επαναλάμβανε ότι οι πολίτες δεν θα ξαναδούν τα ίδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε υπουργικούς θώκους. Οι σχετικές αναφορές του, στις ανοιχτές συγκεντρώσεις, συναντούσαν την επιδοκιμασία των πολιτών και συγκέντρωναν το περισσότερο χειροκρότημα.

Ο κ.Βενιζέλος, το τελευταίο 48ωρο, έχει ”ζυμώσει” αυτή την ιδέα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εξελέγησαν και έχει αποσπάσει τη σύμφωνη γνώμη της συντριπτικής τους πλειοψηφίας. Όταν όμως έθεσε το ζήτημα,στη χθεσινή συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας, συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση των Μ.Χρυσοχοίδη, Α.Λοβέρδου και Π.Ευθυμίου.

Η άποψη αυτών των στελεχών,ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάψει να είναι κυβερνητικό κόμμα αν αρνηθεί να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες. Επίσης, ότι η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει να χρησιμοποιηθεί το… καλύτερο πολιτικό προσωπικό.

Μάλιστα,σε αυτό το σημείο,ο κ.Χρυσοχοίδης θέλησε να κάνει περισσότερο σαφή τη συγκεκριμένη άποψη, λέγοντας ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ”επιτυχημένοι” υπουργοί, εννοώντας προφανώς τον εαυτό του. Δέχθηκε όμως ένα ειρωνικό και απαξιωτικό σχόλιο από τον Μίμη Ανδρουλάκη που αμφισβήτησε ευθέως ότι ο κ.Χρυσοχοίδης μπορεί να συγκαταλέγεται στους επιτυχημένους υπουργούς.

«Κάποιοι έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορούν να προσφέρουν έργο… είναι σχεδόν αυταπόδεικτο», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για να δεχθεί την πλήρη αμφισβήτηση του Μίμη Ανδρουλάκη. «Ποιους ακριβώς εννοείς;» τον ρώτησε ο τελευταίος, για να προσθέσει πριν πάρει απάντηση ότι «αν εννοείς εσένα, μη νομίζεις ότι εμείς εδώ έχουμε “φάει” το παραμύθι ότι ήσουν καλός υπουργός».

Ακολούθησε ένταση που απείλησε με διακοπή τη συνεδρίαση. Τα τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που υποστηρίζουν τη συμμετοχή πρωτοκλασσάτων στελεχών στην κυβέρνηση, απείλησαν ότι δεν θα ξανασυμμετέχουν σε κομματικές διαδικασίες. Άφησαν μάλιστα να αιωρείται και η απειλή να συναινέσουν στη συμμετοχή τεχνοκρατών, με πρόταση του ΠΑΣΟΚ, στη νέα κυβέρνηση. Με ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Πλην των τριών,τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στήριξαν την πρόταση του κ. Βενιζέλου. Η κ. Διαμαντοπούλου, τάχθηκε υπέρ του να προτείνει το ΠΑΣΟΚ τεχνοκράτες για τις θέσεις των υπουργών, όπως τους κ.κ Ζανιά και Μαραβέγια.

Προφανώς η πρώην Υπουργός Παιδείας είναι στη λογική ”αφού δεν βγήκα βουλευτής και δεν μπορώ να γίνω υπουργός,να μη γίνει και κανένας από τους άλλους”. Έντονα επικριτικοί απέναντι στους τρεις, ήταν και οι υπόλοιποι με εξαίρεση τον κ. Σκανδαλίδη που πρότεινε μία συμβιβαστική λύση, χωρίς όμως να ικανοποιήσει την ομάδα των τριών.

Ο κ.Σκανδαλίδης πρότεινε να δώσει μόνο ψήφο εμπιστοσύνης το ΠΑΣΟΚ και να μη συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στην κυβέρνηση.
Το θέμα παραπέμφθηκε για να ξεκαθαρίσει στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ για την οποία όμως ο κ.Βενιζέλος είναι ιδιαίτερα προετοιμασμένος, ελέγχοντας την πλειοψηφία της. Μάλιστα, από χθες το βράδυ, στελέχη του σκληρού πυρήνα του κ. Βενιζέλου, ”φτιάχνουν” κλίμα εναντίον των τριών.

Ο κ.Πάρης Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο δελτίο του ΑΝΤ-1, μίλησε ευθέως για ”επαγγελματίες υπουργούς” και για στελέχη που έκαναν επάγγελμα το αξίωμα του υπουργού. Άλλα στελέχη, από τη νεώτερη γενιά, τονίζουν με νόημα ότι στο νέο ΠΑΣΟΚ δεν έχει θέση ο κυβερνητισμός και οι καθεστωτικές νοοτροπίες του παρελθόντος και θέτουν, με νόημα, το εξής ερώτημα που στοχεύει ευθέως τον κ.Χρυσοχοίδη: ”Πως μπορεί να επιμένει κάποιος να ξαναγίνει υπουργός, όταν έχει ομολογήσει ότι δεν διάβασε το μνημόνιο;”.

Το εκρηκτικό κλίμα που δημιουργείται,στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, προδιαγράφει εξελίξεις. Φαίνεται, ότι με αφορμή το ζήτημα της στελέχωσης της νέας κυβέρνησης, ο κ.Βενιζέλος θέλει να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό πεδίο και να ανανεώσει το στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Για τους μα....ς που ψήφισαν αυτά τα τομάρια και γενικότερα ΠΑΣΟΚ.....
    Κατάλαβαν τίποτα ???
    Θρασείς , χυδαίοι, δωσίλογοι, προδότες, αμετανόητοι, αποκλειστικά εαυτούληδες και βασικά τα απόλυτα μηδενικά που κάποτε η τύχη τους χαμογέλασε και έγιναν υπουργοί.
    Με τέτοιους φτάσαμε εδώ που φθάσαμε...
    Τίποτα δεν καταλαβαίνουν.... ξεκουμπιστήτε επί τέλους τιποτένια ρεμάλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηρεμια .
    Μην τους ακουτε . Απλα κανουν θορυβο οι τενεκεδες .
    Να δεις που οταν ανακοινωσουν , τα προαποφασισμενα ανθρωπακια τους , δεν θαναι ασφαλως ουτε ο Χρυσοχοϊδης ουτε κανενας αλλος ξεβρακωτος πλεον , αρα αχρηστος .
    Αυτοι παιζουν την τελευταια πραξη τους , πριν παραδοσουν την σκυταλη στους επομενους συνεχιστες της Τραγωδιας .
    Και μετα , η λαομαζα , θα πει , οτι ΝΑ ! κατι γινεται , δεν εβαλαν τους Νενεκους , τουτη την φορα .
    Και η δυστυχια και ο τρομος , η Γενοκτονια και η ερημωση της Πατριδος ,συνεχιζετε συμφωνα με το σχεδιο .
    Οι εκλογες δεν εχουν κανενα νοημα , οταν κυβερνουν ξενοι .
    Αυτα ειναι για τα προβατα προς σφαγην .-

    Και ας μην οργιζομαστε με τους ακομη τυφλους συνελληνες . Θα καταλαβουν και αυτοι συντομα , τι εστι κοινοβουλευσμος και ιδεολογιες - αμπελοσοφιες .
    Και αυτοι θα τους παρουν με τις πετρες πρωτοι .
    Ας μεινουμε ενωμενοι και ο Θεος , εχει αλλα σχεδια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άμα προσέξει κανείς λίγο περισσότερο τις ασήμαντες και σιχαμερές μούρες τους, δεν χρειάζεται να γνωρίζει την προιστορία ενός εκάστου και όλων μαζί......
    Ούτε για τα σκουπίδια δεν κάνουν....
    Και όμως αφήσαμε όλους αυτούς τόσα χρόνια να μας κυβερνούν.....
    Είμαστε άξιοι της τύχης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είστε απόλυτοι ότι όντος ψήφισαν τόσοι ;
    Μήπως έγινε μία τρελή νοθεία, που δεν έχει γίνει από 74 και μετά;
    Ξέρετε πόσο εύκολο είναι να αλλάξεις νούμερα και % σε Servers μίας εταιρίας, που έχει συμφέρον και εκτός Ελλάδος, καταλάβατε για ποιον μιλάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα σιγουρα , ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ .
    Ενα ψεμα ηταν και αυτο . Ενα σκηνικο δημοκρατιας .
    Τωρα να δεις (που θα τους προλαβουν τα γεγονοτα και δεν θα μπορεσουν ) που να βρουν και 181 , ωστε να μπορουσαν να καταργησουν το Συνταγμα (αλλαγη , θα το πουνε και διορθωση) , και το κρατος , ωστε να κυβερνα η ΝΤΠ με την ΤΡΑΠΕΖΑ τους και τα καρτακια τους .

    Αλλωστε εαν υπηρχε εστω και η μια πιθανοτητα στο εκατομμυριο , θα εκαναν ποτε εκλογες και να χασουν την μοναδικη ευκαιρια να μας ξεφορτωθουν μιας και για παντα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην τα κλαίτε αυτά τα τομάρια, θα βολευτούν σε θέσεις υψηλότατες με μισθούς τεράστιους όπως τόσα και τόσα ρεμάλια πριν απ' αυτούς. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση "μακράς πνοής" έχει ανάγκη τα ψηφαλάκια τους για να αναπνέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ορε εχουν υπουργητιτα δεστετους μια αντιβιοση ορε μαλακα λαε την ειχε στο χερι και επρεπε νατους σκωτοσεις με την ψηφοσου αλλα μην στενοχοριεστε θα τους βολεψουν τα αφεντικατους φανταστητε τι τρωγαν ολοι αυτοι και δεν θελουν να αποχωριστουν το υπουργηλικυ οι λυκοι ορε φτανει μας σωσατε αρκετα δεν θελουμε αλο σωσημο ορε για ποσο ζωα μας εχουν και πραγματι ειμαστε αφου τους βγαλαμε χαχαχαχαχαχα θα τους ταχτοπειεισει το 4 ραιχ και ο ροτσι οι μοργαν καπου θα βολευτουν τωρα τι γηνετε που συνεχηζεται η καταστροφη και δεν ξεμπλεκουμε με τιποτα ολαος μακακιζετε και πως θα μπορεσουμε να βγαλουμε απο πανο μας τις αλλες βδελες με αρωμα αρηστερας το πινουν καλυτερα το αιμαμας και θα συνεχιζονται οι αυτοκτονιες μακαρι να σταματισουν 4 εχτες ποσο θα αντεξουμε μαλον πρεπει να τους αυτοπκτονησουμε εμεις παντος πολυ λενε να μαζεψουμε κανα τροφημο γιατι πηγαμε απο το κακο στο χιροτερο κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κυτα φατσες ολοι οι λυκοι μαζεμενει να μα ςφανε και αλο δεν χωρτενουν με τιποτα γαμωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεγάλη αμαρτία η απληστία. Ακόμα και τώρα κερδοσκοπούν και τρώνε, δεν καταλαβαίνουν ΤΙΠΟΤΑ, εθισμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]