Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα άρχισε τις πιέσεις στην κυβέρνηση Σαμαρά


Στην γνωστή από πολλά χρόνια μέθοδο κατέφυγε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να ανιχνεύσει τις διαθέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά απέναντι στην Τουρκία. Αυτή τη φορά η τουρκική πολιτική δεν προκάλεσε μία βραδιά Ιμίων (βλέπετε ο τουρισμός βρίσκεται εκατέρωθεν του Αιγαίου και απρόσεκτες κινήσεις στρατιωτικού τύπου θα βλάψουν τα οικονομικά συμφέροντα που έχουν επενδύσει στον τουρισμό στην Τουρκία), αλλά χρησιμοποίησε την Θράκη για την ανίχνευση των προθέσεων Σαμαρά μέσω τυχόν αντιδράσεων του Αντώνη Σαμαρά και τις νεότευκτης Ελληνικής κυβέρνησης.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής»,
στα περί «άδικης μεταχείρισης της τουρκικής -όπως τη χαρακτήρισε- μειονότητας» στη δυτική Θράκη επανήλθε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε παρέμβασή του στην τουρκική εθνοσυνέλευση.
Απαντώντας σε σχετική επερώτηση του βουλευτή του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Οσμάν Κορουτούρκ, ο κ. Νταβούτογλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι από σωρεία αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΕΔΑΔ προκύπτει το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν προστατεύει τα δικαιώματα της μειονότητας της δυτικής Θράκης.
«Ο μεγάλος αριθμός υποθέσεων όπου το ΕΔΑΔ έκρινε ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη (της Λωζάνης), αποτελεί σαφή ένδειξη άδικης μεταχείρισης της τουρκικής μειονότητας», ισχυρίστηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και πρόσθεσε ότι αν και το άρθρο 19 του νόμου περί ελληνικής ιθαγένειας έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια, έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες απάτριδες μεταξύ των μελών της μειονότητας, που δεν μπορούν να αποκτήσουν ξανά την ελληνική ιθαγένεια, που άδικα τους αφαίρεσαν οι ελληνικές αρχές.
Η Άγκυρα, υπογράμμισε, δεν περιμένει κάποιο «αντάλλαγμα» για τα σημαντικά -όπως είπε- βήματα που έχει κάνει για τη βελτίωση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, διότι θεωρεί ότι οι βελτιώσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών. «Δεν ζητάμε την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αμελούμε την προστασία των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας. Έχουμε εγείρει το θέμα σε διάφορες συναντήσεις μου με τους Έλληνες ομολόγους μου», συμπλήρωσε ο κ. Νταβούτογλου.
Εμείς, όπως και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντίδραση Σαμαρά. Περιμένουμε σαφείς απαντήσεις που θα βάλουν στην θέση που του αρμόζει στον κύριο εκφραστή του νέο-οθωμανισμού, Αχμέτ Νταβούτογλου. Σε περίπτωση, όμως, που υπάρχει έλλειψη «φαντασίας» και αποφασιστικότητας στους συμβούλους του κυρίου Σαμαρά, έχουμε να προτείνουμε τα εξής:

Αφού οι Τούρκοι δεν καταπιέζουν την Ελληνική μειονότητα της Τουρκίας (πού πήγαν 150.000 και πλέον Έλληνες που ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη, τι έγιναν οι Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου…;) και ασπαζόμενη η Ελληνική πολιτική την ανωτερότητα της τουρκικής ανώτερης πολιτικής, να αποφασιστεί η άμεση απέλαση 120.000 μουσουλμάνων της Θράκης, ώστε να τους χαρεί στην αγκαλιά της η «μητέρα Τουρκία». Αυτό θα γίνει προκειμένου να καταστεί σαφές πως στην Ελλάδα θα κατοικούν τόσοι μουσουλμάνοι (που δηλώνουν τούρκοι) όσοι Έλληνες κατοικούν στην Τουρκία, για να υπάρχει ίσος αριθμός εκατέρωθεν και να μην δημιουργούνται προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, οι αποχωρήσαντες θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν μαζί τους μία βαλίτσα με ρούχα, αποκλειστικά, όπως συνέβη και με τους Έλληνες της Τουρκίας, οι οποίοι γεύτηκαν την ανωτερότητα της Τουρκικής πολιτικής.

Όσο για την συνθήκη της Λωζάνης, ας θυμίσει ο κύριος Σαμαράς στον Αχμέτ Νταβούτογλου, πως με βάση ακριβώς αυτή τη συνθήκη ΔΕΝ υπάρχουν στην Ελλάδα τούρκοι, αλλά Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Επίσης, ας θυμίσει ο κύριος Σαμαράς στον πολλά βαρύ Νταβούτογλου, πως η Ελλάδα είναι εθνικά κυρίαρχο κράτος και δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν, και επίσης ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει εκδώσει και εκδίδει αποφάσεις τις οποίες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να σχολιάζουν καν αναρμόδια ευρωπαϊκά όργανα ή εκπρόσωποι τρίτων χωρών.

Σε περίπτωση που οι σύμβουλοι του κυρίου Σαμαρά θελήσουν βοήθεια για περαιτέρω εμπλουτισμό επιχειρημάτων προς τις προκλητικές δηλώσεις Νταβούτογλου, ας ζητήσουν να ενημερωθούν καταλλήλως από ειδικούς επιστήμονες του υπουργείου Εξωτερικών για την Θράκη. Θα διαπιστώσουν πως τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα από όσο οι ίδιοι από την Αθήνα νομίζουν…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Κων/νε ο λογος σου , ειναι Πατριωτικος λογος , και οι Εφιαλτες τα μισουν τετοια λογια .
    Σε λαθος πορτα κτυπας για τα Εθνικα μας χαλια . Ξερεις πολυ καλα οτι ΑΥΤΟΙ μας οδηγησαν σε τουτη την καταντια . Ναταν και.. πρωθυπουργος ....
    Υπαλληλος ο φουκαρας , τι να κανη ; Να χαση το ψωμι του ;
    Τους σωτηρες μονο που ετοιμαζονται να βαλουν σε καρεκλες , τα λεει ΟΛΑ .
    Ας μην τους απευθυνουμε τον λογο , μπας και πιστεψουν οτι ειναι και κυβερνηση αυτη η νεα τροϊκα ! και θελησουν να μεινουν για 4 χρονια !!!
    Σε κανενα Στρατιωτικο Ελληνα Πατριωτη , να τα λεμε , διοτι συντομα , ο Στρατος θα μας φυλαξη απο δαυτους και τους εξωτερικους διαβολους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας τα γλύφει....το τουρκομόγγολο !!!
    Ίσως πιστεύει ότι ακόμα έχει απέναντί του..ΓΑΠ, Δρούτσες, Νικητιάδηδες και άλλα τέτοια ανίκανα και ενδοτικά ανθρωπάρια.
    Αρκετά.....
    Να δούμε αν ο Αντωνάκης τολμήσει κάποιο πατριωτικό λόγο, οι πρώτες του κίνησεις πρέπει να είναι να κλείσει άμεσα το Προξενείο και την κωλοτράπεζά τους.
    Θα τολμήσει ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά Κωνσταντίνε, ακριβώς έτσι είναι. Δούλευα ένα διάστημα στην Ξάνθη και τα γνωρίζω... Την έχουμε και τη νταντεύουμε τη "μειονότητα" και η Τουρκία την προμηθεύει με δικά της προϊοντα μέχρι και σπουδές κι ό,τι άλλο θες, για να την κρατά ζεστή-μουσουμλανική και να τη χρησιμοποιεί.. Η Τουρκία το καλλιεργεί όλο αυτό για να προωθήσει τα σχέδιά της, τι κάνει νιάου νιάου...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. A ρε Κωνσταντίνε πόσες δεκαετίες τους τα έλεγε ο μακαρίτης ο Σαρρής, αλλά αυτοί τον απομόνωσαν ως γραφικό, αντί να εκμεταλλευτούν τις γνώσεις του. Δεν είναι Έλληνες πρέπει να το καταλάβουμε. Αλλά και εμείς οι υπόλοιποι δεν κάνουμε ούτε το ελάχιστο, όπως να υπογράψουμε για την απομάκρυνση του τουρκικού προξενείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυό τρεις επαφές έγιναν με τον πατριάρχη, όπου απλώς τον άκουσαν χωρίς να του εγγυηθούν τίποτα, και τώρα θα ζητούν τα ανταλλάγματα στον αιώνα τον άπαντα. Βρήκαν και τη συγκυρία που διαπομπεύεται και εκβιάζεται καθημερινά η Ελλάδα από τις "φίλες" και "συμμάχους" χώρες της και μας βγήκαν με θράσος τα "καρντάσια" του Τζέφρι. Ας μας εξηγήσουν πρώτα τι έγινε και συρρικνώθηκε από την καλοπέραση η ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης και μετά τα λέμε. Ένα θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Ουιγούρο με το μουστάκι. Αν είχαμε έστω και δύο ΥΠΕΞ σαν αυτόν σε διαδοχικές θητείες, θα τους είχαμε βάλει στη θέση που τους πρέπει από καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]