Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο δρόμο για την Ιθάκη, ξεμείναμε στην… Μύκονο


Στο δρόμο για την Ιθάκη, ξεμείναμε στην Μύκονο, μου είπε ένας φίλος. Έτσι φαίνεται, αφού πιστέψαμε πως αφού δεν θα πάμε φέτος διακοπές, είμαστε έτοιμοι για τις καλοκαιρινές μας βουτιές, ακόμη και την ημέρα των εκλογών…!

Εγώ, όμως, συνεχίζω να αναρωτιέμαι, αν στο δρόμο μας προς την Ιθάκη έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας και έχουμε ξεμείνει από λογική, αφού δεν ξέρουμε εάν μα φυλάκισε ο Κύκλωπας (στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος), εάν μας γοήτευσαν οι Σειρήνες ή εάν μας τρόμαξε ο Ποσειδώνας με τις τρικυμίες που μας προσφέρει απλόχερα για να μας απομακρύνει από τον σκοπό μας.

Στον δρόμο μας προς την Ιθάκη, λοιπόν, βρεθήκαμε χωρίς καπετάνιο, χωρίς καράβι και χωρίς πλήρωμα, αγνοώντας πως πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου για την ολική καταστροφή κι εμείς «αρμενίζουμε» πάνω σε ψευτο-σχεδία, άλλοι αλληλοκατηγορούμενοι και άλλοι τρισευτυχισμένοι (που επιβεβαιώνουν το «μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι»…).

Λίγο η σύγχυση του νου, καλοβαλμένη από τους ψευτοθεούς των Ούνων, λίγο το ανθρωπογενές «εγώ» που βασανίζει μόνιμα την Ελληνική φυλή, οι εμβόλιμοι –αλλά συνεγαλάζοντες με την εξουσία- νέο-πατριώτες, λίγο και το στραβό το κεφάλι μας, «ήρθε κι έδεσε το γλυκό» και βρισκόμαστε καταμεσίς στο πέλαγος να ψάχνουμε την ελπίδα, να ζούμε το ψέμα και να χειροκροτούμε τους καρχαρίες που είναι έτοιμοι να μας κατασπαράξουν…!

Ξεμείναμε στην Μύκονο, λοιπόν, ή παίζουμε τον «τρελό του χωριού» προσμένοντας τον από μηχανής Θεό να μας λυτρώσει από τα δεινά που προσθέσαμε στην ζωή μας; Κι αν δεν σκεπτόμαστε τα δεινά που μας προσμένουν, μήπως θα οφείλαμε να σκεφτούμε τις οικογένειες και τα παιδιά μας που προσδοκούν τον γυρισμό μας, που αναμένουν το τιμωρητικό μας χέρι για να μπορέσουν να ζήσουν περήφανα επειδή οι γονείς τους είχαν όραμα και τάμα την δική τους ευτυχία;

Μην θωρείτε, λοιπόν, τα κύματα ταξιδιώτες. Το παλιό αλλά γερό σκαρί του καραβιού που λέγεται "ΕΛΛΑΔΑ" σας περιμένει για να συνεχίσετε το ταξίδι σας, για να φτάσετε στο απήνεμο λιμάνι που σας περιμένει. Μόνο βιαστείτε γιατί η άμπωτη είναι ο εχθρός σας, το κύμα όσο μεγάλο κι αν είναι φίλος καρδιακός σας στέκει, για να σας δώσει την ευκαιρία τα στερνά σας να τιμήσουν τα πρώτα... Σκεφτείτε τα θηρία που σήμερα σας μακελεύουν το σπιτικό κι εσείς ξεμείνατε μακριά από το βιό σας... Κι αν στο ταξίδι σας αυτό η ζωή σας φέρει τρικυμίες, μην φοβηθείτε. Η ζωή τα φέρνει έτσι για να μάθουμε πόσο αξίζει το να ζεις λεύτερος και περήφανος για όσα έχεις κάνει...



ΥΓ: Παρ' όλα αυτά, είμαι βαθιά πεπεισμένος πως είμαστε στο νησί της Κίρκης, μεταμορφωμένοι σε γουρούνια...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Aυτό το "στη Μύκονο" του φίλου σου πολύ πετυχημένο το βρίσκω, Κωνσταντίνε, και να του το πεις. Όχι για άλλο λόγο εκτός από το ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία από το να ξεμείνει κανείς στη Μύκονο καλοκαιριάτικα, υπομένοντας το διεθνές καρακιτσαριό, με όλο τον γνωστό τζερτζελέ που το συνοδεύει. Έτσι την πάτησαν και οι Έλληνες φέτος και προβλέπεται να μην έχει ούτε καράβι ούτε αεροπλάνο για να φύγουμε από εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και το ακόμη χειρότερο είναι πως ξεμένοντας στη Μύκονο χωρίς λεφτά, είσαι αναγκασμένος να ζήσεις με τα αποφάγια του καρακιτσαριού και να εκπορνευτείς για να επιζήσεις. Οποιαδήποτε ταύτιση με την κατάσταση της Ελλάδας στην Ευρώπη, θεωρείται τυχαίο γεγονός και δεν πρέπει να το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, αφού τώρα έχουμε τον ηγέτη Σαμαρά να μας βρει καράβι για να συνεχίσουμε το κουπί μέχρι την Ιθάκη...

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς. Και μάλλον μας βλέπω να τραβάμε κουπί για πάντα.

      Διαγραφή
  2. Ο Οδυσσεας οπως ολοι γνωριζουμε εφθασε τελικα στην Ιθακη μονος του,κανεις συντροφος του δεν επεζησε,με τα σημερινα δεδομενα ποια ειναι αραγε η Ιθακη?ποιος ο Οδυσσεας?οι μνηστηρες?ποια τα οπλα του ?φιλε Κωνσταντινε κανε μια αναλυση ισως μαυρισει η ψυχη σου, ισως ομως και αισθανθεις αναταση.Αναμενω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεί στη Μύκονο νεοέλληνές μου παρέα με τις λούγκρες να κρεμάσουμε και κουδούνια επάνω μας και να λικνιζόμαστε νυχθημερόν σαν κουρδισμένοι κλόουν στο ρυθμό των γυφτοσκυλάδικων φορώντας τα προπέρσυνα εξώβυζα αρμάνι. Η πατρίδα να ξεπουλιέται και εμείς να χαχανίζουμε σαχλά περιμένοντας τα δανεικά από τους ξένους και τις επενδύσεις των Τούρκων και των Εβραίων για να συνεχίσουμε ανενόχλητα το χαβά μας. Η Ιθάκη ήταν για τον Λεωνίδα τον Καραϊσκάκη και τον Αρη. Εμάς μας ταιριάζει ως νοοτροπία να είμαστε τουρκική επαρχία. Σκυλάδικο, σκυλοκούνημα και τουρκικό σήριαλ να υπάρχει, κι ας γίνει και 150 ο μισθός. Ολο και κάποιος παππούς παραλής θα βρεθεί να μας (τα) ακουμπήσει. Ετσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]