Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΠΑΣΟΚ αδειάζει το δημόσιο ταμείο και αφήνει πίσω καμένη γη

Τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας του ζει το ΠΑΣΟΚ, αλλά συνεχίζει να συμπεριφέρεται με πολιτική «καμένης γης». Ακούγοντας τον Υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη να λέει ότι «τα ταμεία είναι άδεια», δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς πως φτάσαμε ως εδώ προκειμένου ο Α. Σαμαράς να μην βρει ούτε ευρώ όταν αναλάβει την πρωθυπουργία.
Και πως το κάνει αυτό ο «μάγος» Σαχινίδης; Αναβάλλοντας προγραμματισμένες φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών, ώστε να «έρθουν» μετά τις εκλογές:
-Υποβολή των φορολογικών δηλώσεων Φυσικών Προσώπων: παρατάθηκαν μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Για να έχουμε μία εικόνα του ποσού που συζητάμε, αρκεί να σημειώσουμε ότι από την πρώτη επεξεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών σε δείγμα 12.500 ηλεκτρονικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος προκύπτει ότι η συνολική επιβάρυνση των συγκεκριμένων φορολογουμένων είναι υψηλότερη κατά 7 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Σε μέσα επίπεδα , προκύπτουν αυξημένοι φόροι 560 ευρώ για κάθε φορολογούμενο.
-Είσπραξη του χαρατσιού της ΔΕΗ
Ο Σαχινίδης είχε ψηφίσει την επιβολή φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για το 2011 και το 2012 προσδοκώντας την είσπραξη 4 δις ευρώ. Για το 2012, σύμφωνα με το νόμο 4021/2011, ο προσδιορισμός του φόρου έπρεπε να γίνει από τη ΔΕΗ εντός του Απριλίου. Συνεπώς, και λόγω του ότι το «χαράτσι» του έτους 2012 καταβάλλεται σε πέντε δόσεις, αυτό έπρεπε να είχε εκδοθεί το αργότερο με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος του Μαΐου, ώστε η πρώτη δόση να καταβληθεί τον Ιούνιο. Αλλά οι λογαριασμοί του Μαΐου εκδόθηκαν χωρίς να συμπεριλαμβάνουν και το «χαράτσι», αν και ο νόμος προβλέπει το αντίθετο! Να εικάσουμε ότι υπήρξε «άνωθεν» εντολή;
-Έκδοση του ΕΤΑΚ
Το ΕΤΑΚ και η έκτακτη εισφορά έτους 2009 φυσικών προσώπων δεν έχει εκδοθεί για ένα ποσοστό υποχρέων. Ήταν όμως έτοιμο να αποσταλεί πριν από το Πάσχα από τη ΓΓΠΣ, αλλά αναβλήθηκε η αποστολή του – και εδώ «άνωθεν» εντολή;
Δείτε τώρα πως αλλάζουν επί τω δυσμενέστερω τα δεδομένα για τα δημόσια ταμεία: Αν το ΕΤΑΚ είχε αποσταλεί κανονικά, τώρα θα εκδιδόταν ο ΦΑΠ φυσικών προσώπων έτους 2010, στο τέλος του καλοκαιριού ο ΦΑΠ του έτους 2011 και τον Νοέμβριο ο ΦΑΠ του έτους 2012. Τώρα κάποια από αυτά τα έσοδα πάνε για επόμενη χρονιά.
Συμπέρασμα: μην φωνάζουν ότι τα ταμεία είναι άδεια, όταν τα αδειάζουν μόνοι τους!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. για αυτο στηστε κρεμαλες και στους δυο και στην νουδου που τους βοηθησε μεχρη τελου τον κομανετσι αυτον μην τον ξεχναμε για τι χωρις αυτον τον νοεμβρη δεν θα συνεχηζοταν απο τα αφηρματα η καταστροφη κωννος αγραφιωτη ςκαμενο και καιγοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]