Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαξ Κάιζερ: "Το οικονομικό ολοκαύτωμα πλησιάζει καθώς η Γερμανία εισβάλλει στην Ελλάδα"


Από το δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι RT News
και την προσωπική ιστοσελίδα του Max Keiser


11 Φεβρουαρίου 2010


Ο γνωστός και αγαπητός στους Έλληνες οικονομικός αναλυτής Max Keiser εμφανίστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, όπου απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα.

"Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας", δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, και περιέγραψε στην κατάσταση ως "οικονομικό ολοκαύτωμα".

"Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα", είπε ο Keiser. "Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος".

Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί τις επόμενες ώρες ψηφοφορία για ένα νέο Μνημόνιο, του οποίου την επικύρωση απαιτούν οι δανειστές, προτού χορηγήσουν στη χώρα ένα νέο δάνειο, ύψους 130 δισ. ευρώ. Το νέο Μνημόνιο προβλέπει περαιτέρω περικοπές και μια συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους του ελληνικούς χρέους.

Κατά τη γνώμη του Max Keiser: "Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας. Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που αποσκοπούσε στο να γίνει δυνατή η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει στην Ευρώπη σαν το πεινασμένο θηρίο και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε η Γερμανία".

Ο παρουσιαστής του δελτίου έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα στον Keiser, που αφορά στα πιθανά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από τη χορήγηση δανείων με τρομακτικά υψηλό επιτόκιο στην Ελλάδα από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους "ευρωκράτες" των Βρυξελλών, και παρομοίωσε αυτό που γίνεται εις βάρος της Ελλάδας σαν μια θηλειά γύρω από το λαιμό της που δένεται όλο και πιο σφιχτά.

Στο ερώτημα αυτό, ο Max Keiser, απάντησε: "Τα τελευταία δέκα χρόνια, από το ξεκίνημα αυτής της νομισματικής ένωσης, όλοι οι προαναφερθέντες ταΐζουν τους Έλληνες τοξικό χρέος με το ζόρι. Όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο της Goldman Sachs σε αυτή την υπόθεση, και πώς η τράπεζα αυτή, με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχε, φρόντισε ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ. Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι μια μέρα το οικοδόμημα του ευρώ θα κατέρρεε και όλο αυτό το διάστημα ανυπομονούσε να γίνει η έκρηξη για να τρέξει και να μαζέψει τα πολύτιμα λάφυρα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβάλει στην Ελλάδα και είναι έτοιμη να εισβάλει και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Έχουμε να κάνουμε με ένα 4ο Ράιχ. Η Γερμανία έχει όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια της και παίζει την παρτίδα πανέξυπνα".

Όσον αφορά το νέο Μνημόνιο που προτάθηκε στην Ελλάδα, ο Max Keiser δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται. "Μέσω αυτού του νέου γύρου μέτρων λιτότητας", υπογράμμισε ο αναλυτής, "η Ελλάδα οδηγείται δέσμια σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία τραίνου προς την "τελική λύση". Το ΔΝΤ θα έχει από πριν αγοράσει όλες τις σιδηροδρομικές γραμμές και τα βαγόνια που θα οδηγήσουν τους Έλληνες προς αυτή την "τελική λύση".

"Εάν η συμφωνία επιτευχθεί, οι ιδιώτες κάτοχοι του ελληνικού χρέους αναμένεται να έχουν περίπου 70 % μείωση στην αξία των επενδύσεών τους", εξήγησε ο αναλυτής. "Ωστόσο, αυτοί οι ιδιώτες επενδυτές, στων οποίων το χρέος πρόκειται να τους γίνει "κούρεμα", έχουν ήδη ασφαλίσει πλήρως αυτό το χρέος στην αγορά των CDS και, ακόμα και αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα, αυτοί θα έχουν εξασφαλισμένο το κέρδος τους", τόνισε ο Keiser.

"Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο γι' αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη μέγγενη. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλο το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευθεί στους ισολογισμούς των τραπεζών στη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, έχει φορτωθεί στον ισολογισμό της Ελλάδας. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει την απαίτηση να πληρώσει ο ελληνικός λαός για όλο αυτό το τοξικό χρέος. Το χρέος της Ελλάδας δεν δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σε αυτές τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν χωματερή του παγκόσμιου τοξικού χρέους".

Σε ερώτηση γύρω από αν θα τεθούν νέοι όροι στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον, ο Κeiser υπενθύμισε: "Την ελληνική κυβέρνηση την έχουν διορίσει οι τραπεζίτες. Και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση εκπαιδεύτηκε στη Σχολή του Σικάγου, εκεί ακριβώς που εκπαιδεύτηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde. Πάει καιρός που οι Έλληνες στερούνται κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης. Αυτό που οφείλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να επαναστατήσουν και να αντικαταστήσουν αυτή την κυβέρνηση, ώστε να αποκτήσουν αυτοδιάθεση και να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία".

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να πιστέψουμε στις θεωρίες συνομωσίας για τους Rothschilds, o Max Keiser εξήγησε: "Δεν έχει σημασία το αν θα τις πιστέψουμε, αλλά το αν θα συνειδητοποιήσουμε πως η ύπαρξη αυτών των τραπεζών είναι συνώνυμη με την απόλυτη ανομία. Το είδαμε αυτό στην πράξη όταν, από την τράπεζα MF Global των ΗΠΑ, ένα δισεκατομμύριο δολάρια που ανήκαν σε απλούς καταθέτες έκαναν φτερά. Και δεν έγινε ούτε μια εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση! Δεν υπάρχουν νόμοι. Οι κυνηγετικοί νόμοι καταργήθηκαν και έχουν όλοι αρπάξει μια καραμπίνα και λεηλατούν. Η Γερμανία το ξέρει αυτό καλά και το απολαμβάνει. Στα χέρια της θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας".

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. O MAX KEISER EINAI ENΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΛΗΘΟΦΑΝΗ ΤΡΟΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ, ΠΡΟΛΕΓΟΝΤΑΣ ,ΜΑΛΙΣΤΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΥΤΩΝ .
  ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ( ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΦΟΡΑ) ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ .

  Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ
  ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ .
  ΑΠΛΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ,ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΗΣΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ , ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ .
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ,ΕΞΑΠΩΛΥΟΝΤΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ , ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ , Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ...ΔΙΑΣΩΘΕΙ .
  ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ .
  ....ΠΕΙΝΑ - ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ
  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ "ΑΓΙΑΣ"ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

  ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ?
  ΑΧΥΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ .

  ΑΣΣΥΡΙΑΚΗ , ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ, ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΗ, ΜΗΔΟΠΕΡΣΙΚΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΡΩΜΑΙΚΗ , ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΕΒΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ - Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ -
  ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΓΙΑ" ΡΩΜΑΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ .

  ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ .

  ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΑΣ , ΕΔΩ ΚΑΙ 2500 ΧΡΟΝΙΑ .

  ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ .

  ΜΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ , ...... ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ .

  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
  ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
   ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ"

   ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ...

   Διαγραφή
 2. οτι να ναι λεει ο καθενας!!!
  το δντ περα απ τα λεφτα μας, μας εχει παρει και τα μυαλα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΑ ΜΑΤ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ.ΑΝ ΦΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΞΑΝΑ;ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΤΑ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]