Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οσο επιμένει η τρόικα τόσο μεγαλύτερη η ζημιά..


Δεν τους νοιάζει τι θα πάθει ο Ελληνας. Πρόκειται για την πιο κοντόθωρη στάση. Γιατί τα πάθη των Ελλήνων συνδέονται άμεσα με των υπόλοιπων Ευρωπαίων.
Αν οι Ελληνες εξωθηθούν στην κοινωνική έκρηξη και εξέγερση, τις μεγαλύτερες ευθύνες θα έχουν πλέον οι δανειστές και η τρόικα...

«Αυτή η στρατηγική ήταν καταδικασμένη από την αρχή. Οι δραστικές περικοπές δαπανών σε συνδυασμό με τις αναπόφευκτες φορολογικές αυξήσεις θα βάθαιναν την κρίση, θα αύξαναν ακόμα περισσότερο την.... ανεργία, θα διέβρωναν τα δημόσια έσοδα, θα εκτόξευαν τις δαπάνες, θα διεύρυναν ακόμα περισσότερο το δημοσιονομικό έλλειμμα. Η Ελλάδα, ακολουθώντας με γενναιότητα το πρόγραμμα λιτότητας, θα έχανε και τα τελευταία ίχνη της φερεγγυότητάς της».

Αφιερωμένο εξαιρετικά (ο συγγραφέας δεν είναι Ελληνας αντιμνημονιακός, αλλά διακεκριμένος Βέλγος δημοσιογράφος) στην τρόικα, αλλά και στους Γερμανούς, Γάλλους, τους Ντράγκι, Σόιμπλε και άλλους εταίρους που υποκριτικά λένε πως ενδιαφέρονται για την Ελλάδα.

Αν ενδιαφέρονταν δεν θα επέμεναν στην ίδια καταστροφική πολιτική, θα άκουγαν τους Ελληνες, αν όχι τους πολιτικούς που είναι αφερέγγυοι, τουλάχιστον το ένα εκατομμύριο ανέργους και το σύνολο του λαού.

Αλλά αυτοί δεν ενδιαφέρονται παρά για τις τράπεζες των χωρών τους. Δεν τους νοιάζει τι θα πάθει ο Ελληνας. Πρόκειται για την πιο κοντόθωρη στάση.

Γιατί τα πάθη των Ελλήνων συνδέονται άμεσα με των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Αν οι Ελληνες εξωθηθούν στην κοινωνική έκρηξη και εξέγερση, τις μεγαλύτερες ευθύνες θα έχουν πλέον οι δανειστές και η τρόικα.

Βεβαίως, τεράστιες ευθύνες έχει και το ελληνικό πολιτικό σύστημα, γιατί οδήγησε τη χώρα στην εξαθλίωση και την αφερεγγυότητα και προπαντός γιατί ακόμα και τώρα δεν εννοεί να προτάξει το εθνικό συμφέρον στα μικροκομματικά συμφέροντα και τα ψηφαλάκια.

Δεν σημαίνει ότι κάθε Γερμανός υφυπουργίσκος ή υπουργός μπορεί να μας προσβάλλει επειδή οι υποθέσεις δεν εξελίσσονται 100% όπως επιθυμούν.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]