Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πόλεμος κατά των Ελλήνων


«Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους», δίδασκε ο αείμνηστος Ξενοφών Ζολώτας, για να καταδείξει ότι η υπερφορολόγηση των κοινωνιών οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα των προσδοκομένων. Αλλά αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι εισηγητές και νομοθέτες της βαρυτάτης φορολογήσεως των Ελλήνων. Συνεπεία αυτής έχει νεκρώσει η οικονομία. Έχει παύσει η ανοικοδόμηση της χώρας. Και έχει μειωθεί στο ελάχιστο η αναμενόμενη απόδοση εκ των φορολογικών μέτρων.

Εγκληματική και εξοντωτική είναι η υπερφορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, η οποία κατά το άρθρο 17 παρ. 1 του Συντάγματος τελεί υπό την προστασία του Κράτους. Το
τελευταίο δε, αντί να προστατεύει την ιδιοκτησία, την έχει θέσει υπό διωγμό δια της
συνεχούς αυξήσεως των αντικειμενικών αξιών, δια της οποίας παρακωλύονται οι συναλλαγές επί ακινήτων και συγχρόνως επιβαρύνονται αυτά δι΄ υπερβολικών και δυσβαστάκτων φόρων.
Πολλοί πολίτες είναι σε απόγνωση. Αδυνατούν να πληρώσουν την επιβαλλόμενη και διαρκώς αυξανόμενη φορολογία, μετά μάλιστα τη ραγδαία μείωση μισθών και συντάξεων. Παραλλήλως δε, αδυνατούν να εκποιήσουν ακίνητη περιουσία τους προς εξοικονόμηση των οφειλομένων φόρων, πρώτον, λόγω της απροθυμίας των υποψηφίων αγοραστών να επωμισθούν το βάρος της φορολογίας εκ της αυξήσεως των αντικειμενικών αξιών, και δεύτερον λόγω της ελλείψεως του αναλογούντος τιμήματος, κατόπιν της οικονομικής δυσπραγίας, που επέφερε η αλματώδης ύφεση της οικονομίας.
Αυτοί που επιβάλλουν στην ελληνική Πολιτεία την αυξημένη φορολογία των ακινήτων, αποσκοπούν ασφαλώς στον εξαναγκασμό των Ελλήνων να εκποιήσουν την ακίνητη ιδιοκτησία τους, ώστε αυτή να περιέλθει στους αλλοδαπούς, που εποφθαλμιούν να την αποκτήσουν αντί πινακίου φακής.

Τα δυσμενή για τη χώρα σχέδια αποκαλύφθηκαν από την πρώτη στιγμή της αναλήψεως της εξουσίας υπό του Γ. Παπανδρέου. Με την κατάργηση των υπουργείων Μακεδονίας-Θράκης, Αιγαίου, Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουριστικής Αναπτύξεως, την υπαγωγή δε του αντικειμένου του δευτέρου, τρίτου και τετάρτου τούτων σε άλλα υπουργεία, ήσσονος σημασίας, μολονότι η εμπορική ναυτιλία και ο τουρισμός αποτελούν οικονομικούς πνεύμονες της χώρας και θα έπρεπε να υπάγονται σε αυτοτελή υπουργεία υπό διακεκριμένους και μορφωμένους πολιτικούς.

Ακολούθησε η διαίρεση της χώρας με το σχέδιο «Καλλικράτης», που ανέτρεψε την τοπική αυτοδιοίκηση και την αποκέντρωση των επαρχιών, δια της συγκεντρώσεως αυτών υπό Περιφερειάρχες, έχοντες αυτοτελή υπερεξουσία, αποκεκομμένη του κέντρου.
Ακολούθησε επίσης η συρρίκνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, δια του περιορισμού της αρμοδιότητος και της δυνάμεως των εκ παραδόσεως μεγάλων μονάδων σωμάτων στρατού και μεραρχιών, με αποτέλεσμα την μείωση της σημασίας των στρατευμένων παιδιών της Ελλάδος στην άμυνα της χώρας και την επιρροή τους επί του ελληνικού λαού.

Εκδηλώθηκαν ενέργειες υποβαθμίσεως του κατά το Σύνταγμα ρόλου της Δικαιοσύνης και του κύρους των δικαστών. Η υπαγωγή των νέων δικαστών στο ΙΚΑ, ενώ υπήρχε Ειδικό Ταμείο Επιστημόνων για τους δικηγόρους, τους ιατρούς και τους μηχανικούς, αποσκοπούσε ασφαλώς στην μείωση του γοήτρου των δικαστών, ώστε να μην τολμούν να ορθώσουν ανάστημα στην πολιτική εξουσία.

Η κακοπιστία των πολιτικών καταφαίνεται, όταν αποκαλούν τη Δικαιοσύνη «φρούριο της δημοκρατίας» στις περιπτώσεις που οι αποφάσεις της τους εξυπηρετούν και χαρακτηρίζουν τους δικαστές «μίσθαρνα όργανα των αντιπάλων τους» ή «οργανωτές κράτους δικαστών», όταν αυτές δεν είναι σύμφωνες με τις επιδιώξεις τους.
Μόλις δύο έντιμοι εισαγγελείς απετόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα και να παραπέμψουν μία υπόθεση στη Βουλή για τον έλεγχο του πρωθυπουργού και του αρμοδίου υπουργού Οικονομικών, ο λεγόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (πόσος χρόνος και χώρος απαιτείται για την επανάληψη του τίτλου σε ένα νομοσχέδιο;) εξεπόνησε νομοσχέδιο για την δια νόμου αντικατάστασή τους με αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, εκλαμβανομένους ως περισσότερο συνεργασίμους.

Στο μεταξύ γράφονται εκατοντάδες σελίδες στον Τύπο και το διαδίκτυο, με κριτική της πολιτικής της κυβερνήσεως. Αλλά εκείνοι, προς τους οποίους απευθύνονται οι υποδείξεις, αποσιωπούν ή αδιαφορούν ή εφαρμόζουν τη λαϊκή παροιμία «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα»!

Η εποχή, κατά την οποία ένα και μόνον άρθρο εφημερίδος αρκούσε για την ανατροπή μιας κυβερνήσεως, παρήλθε. Η αδιαφορία, η αναίδεια, το θράσος και η αφιλοτιμία κυριαρχούν. Ομοίως ο εκβιασμός και η καταπίεση των φορολογουμένων πολιτών και επαρχιακών κοινοτήτων, απειλουμένων με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος υπό χιονοθύελλα, λόγω αδυναμίας τους να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων τους. Η ΔΕΗ διέκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα σε εξήντα κατοικίες στο Νευροκόπι υπό πολικό ψύχος, διότι δεν εξοφλήθησαν οι λογαριασμοί της. Το έγκλημα αυτό κατά του ακριτικού πληθυσμού προκαλεί μεγίστη αγανάκτηση και οργή όλων των Ελλήνων.

Το αρμόδιο για να κρίνει το κύρος του χαρατσίου τούτου διοικητικό Δικαστήριο, φέρει ακεραία την νομική και ηθική ευθύνη για την καθυστέρηση της αποφάσεως του, επί των προσφυγών κατά της φορολογίας αυτής.

Ουδείς γνωρίζει πώς και πότε θα εκραγεί η αγανάκτηση των καταπιεζομένων πολιτών. Βέβαιον είναι ότι κάποια στιγμή θα εκραγεί. Οι κυβερνώντες έχουν εκτοξεύσει εύφλεκτη ύλη στην Ελλάδα και περί άλλα τυρβάζουν. Τί θα γίνει όμως, αν έλθει η ώρα της εκρήξεως των πολιτών; Ποίος θα σώσει τους νομοταγείς πολίτες και ποίος θα ανακόψει τους αδικουμένους φορολογουμένους, τους πεινώντες και τους αστέγους πολίτες;

Οι Έλληνες απειλούνται με απώλεια της περιουσίας τους, προς ικανοποίηση των ληστρικών φορολογικών υποχρεώσεών τους. Παραλλήλως, έχουν γίνει υποχρεωτικώς δότες οργάνων, με νόμο τους κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει, ότι σε περίπτωση τραυματισμού τους, ουδείς εγγυάται, πως δεν θα βρεθεί ένας νοσηλευτής, καταλλήλως αμειβόμενος, να τους μεταφέρει σε νοσοκομείο, όχι προς θεραπεία, αλλά προς αφαίρεση οργάνων!
Υποστηρίζεται επισήμως ότι η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών επί των ποδών εγκυμονεί κινδύνους βλάβης των γεννητικών οργάνων ανδρών και γυναικών. Εις αυτό δε αποδίδεται η ατεκνία ορισμένων νέων ζευγαριών και το περιορισμένο σεξουαλικό ενδιαφέρον πολλών νέων.

Η Πολιτεία παραλείπει την αναγκαία ενημέρωση των νέων και αναλώνεται στην διαστρέβλωση της ιστορίας, όχι μόνον για τα αίτια της θανατώσεως των Ελλήνων της Μικράς Ασία, αλλά και δι΄ εκείνα της αυτοκτονίας των Σουλιωτισσών. Όλα αυτά δε, διότι τα επιδιώκουν οι Τούρκοι και οι ισχυροί οργανωτές της αλλοιώσεως της ιστορίας των λαών, της θρησκείας και της γλώσσας τους. Αυτά που δεν επέτυχαν οι Τούρκοι με τα 400 έτη σκλαβιάς, επιδιώκουν οι ανόητοι σχεδιαστές της μεγάλης χώρας του Ατλαντικού, να τα επιτύχουν με ορισμένα όργανα της προπαγάνδας τους.
Οι 300 Έλληνες βουλευτές του Κοινοβουλίου είναι όλοι συνυπεύθυνοι, όχι μόνον για την οικονομική εξουθένωση του ελληνικού λαού, αλλά και για την αλλοίωση της ιστορίας του και την ύποπτη νομοθεσία της κυβερνήσεως Παπανδρέου.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δηλαδη εγω ειμαι γραφικος που αυτα ακριβως πιστευα και για τους 300+1 επι 30 χρονια ;
    Δοξα τω Θεω τοτε που δεν με εκανε εξυπνο και παιδι της πιατσας .
    Τελικα ειναι αληθεια οτι ειναι μακαριοι οι φτωχοι τω πνευματι.
    Τουλαχιστον θα δω την Πατριδα Ελευθερη και τους Ελληνες "γραφικους" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λογικες οι διαπιστωσεις Ρουμελιωτη,πες ομως και ενα δια ταυτα..τι προτεινεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]