Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεταλλάξαμεν τυράννους!


Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης εν έτη 1892 γλαφυρά διαπίστωνε:

«Α! αι εκλογαί, αυτή είναι η μόνη επί εβδομήκοντα έτη ασχολία μας, αφ’ ότου ηλευθερώθημεν, αφ’ ότου δηλαδή μεταλλάξαμεν τυράννους, τους οποίους διά των εκλογών φανταζόμεθα ότι αντικαθιστώμεν τάχα συχνότερον»

Εκατόν είκοσι χρόνια μέτα, τίποτα δεν άλλαξε. Έν έτη 2012 η διαπίστωση του Παπαδιαμάντη αντικατοπτρίζει με μοναδικό τρόπο την θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουμε. Τα λόγια του σοφού κοσμοκαλόγερου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Παπανδρέου αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου σκουριασμένου και βρώμικου νομίσματος. Η κομματοκρατία που άλωσε μεταπολιτευτικά την ελληνική κοινωνία και την οδήγησε στο πολιτικό, πολιτισμικό και οικονομικό τέλμα συνιστά δημιούργημα των φαύλων κομματικών σχηματισμών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και γενικότερα του σαθρού πολιτικού μας συστήματος.

Αναγκαία προυπόθεση λοιπόν για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αποτελεί πρωτίστως η διάλυση και η καταστροφή κάθε επιζήμιου κομματικού εξαμβλώματος.

«Οπου και να σας βρίσκει το κακό, αδελφοί όπου και να θολώνει ο νους σας, μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη» μας παροτρύνει άλλωστε και ο ποιήτης μας Οδυσσέας Ελύτης.

Ας αφουγκραστούμε έστω και σήμερα τον Παπαδιαμάντη για να αλλάξουμε προσανατολισμό. Τότε μόνο θα γεννηθεί ελπίδα...

Ναρσής Σαμπαζιώτης

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]