Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρχεται η ώρα του Σημίτη για... σφαγή


Τι υποψιάζεται ο Σημίτης…

«Ουρά» φαίνεται ότι έχει το περιστατικό με τον λεκτικό «προπηλακισμό» του Κώστα Σημίτη από μια ομάδα αντιεξουσιαστών, που χθες το μεσημέρι κολλούσαν αφίσες σε κολώνες της οδού Ακαδημίας.
Στο όλο ζήτημα δόθηκε κλιμακούμενη ένταση, αρχικά στο διαδίκτυο και στη συνέχεια στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και στα σημερινά ρεπορτάζ των εφημερίδων, διαμορφώνοντας ένα καθόλου κολακευτικό κλίμα για τον πρώην πρωθυπουργό. Σε γενικές γραμμές, ο Κώστας Σημίτης εμφανίστηκε περίπου ως στόχος της λαϊκής αγανάκτησης, σε μια δύσκολη περίοδο, όπου κάθε δράση περνάει εκ των πραγμάτων και από μια «δεύτερη ανάγνωση».
Πολιτικοί φίλοι του Κώστα Σημίτη λοιπόν, εκτιμούν ότι το σκηνικό δεν ήταν και τόσο αθώο. Και σημειώνουν με νόημα ότι έλαβε χώρα τη στιγμή που στην πολιτική συζήτηση κυριαρχεί το σκάνδαλο της Siemens, και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού έχει επανέλθει στο προσκήνιο με αρνητικές φορτίσεις, λόγω της συμπερίληψής του στο πόρισμα το οποίο κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.
Από την άλλη, σημειώνουν οι ίδιοι πολιτικοί φίλοι του Κώστα Σημίτη, ο πρώην πρωθυπουργός δεν βρίσκει «εφεδρείες εμπιστοσύνης» ούτε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μιας και έχει λάβει αποστάσεις από τον Γιώργο Παπανδρέου και την πολιτική που ακολουθεί ο Πρωθυπουργός στην οικονομία, και τη γενικότερη θέση της χώρας στο διεθνές γεωπολιτικό σκηνικό.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κώστας Σημίτης έχει διανύσει «χιλιόμετρα» στην κεντρική πολιτική σκηνή, γνωρίζει τις ιδιαίτερες παραμέτρους του παιχνιδιού, και μπορεί να προχωρήσει σε διάγνωση για ένα γεγονός, ταχύτερα από άλλους…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]