Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παπανδρέου: «Ούτε βία, ούτε βίαιους εκβιασμούς» – Δηλαδή;

«Δεν είναι στην πρόθεσή μας να ασκήσουμε βία, αλλά δεν θα υποκύψουμε σε βίαιους εκβιασμούς».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε με υπουργούς και συνεργάτες του, χθες το μεσημέρι, για το θέμα της κατάληψης της Νομικής Σχολής Αθηνών από παράνομους μετανάστες.

Δηλαδή; Καταλάβατε κάτι που μου διαφεύγει;

Βουβά εξοργισμένη ( έως πότε όμως;) η Ελληνική Κοινωνία, παρακολουθεί τον Πρωθυπουργό της να προβαίνει σε …. «Δελφικούς χρησμούς», όταν η προσπάθεια επιβολής ακραίων καταστάσεων από μειοψηφίες σε λίγο θα απαιτήσει φράκτη στην…πλατεία Συντάγματος!

Η πρωτοφανής αδράνεια και οι «Δελφικοί χρησμοί» του Πρωθυπουργού δεν γεννούν απλώς ερωτηματικά, αλλά προκαλούν εύλογη ανησυχία για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να επιβάλει το νόμο και την τάξη και να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών.

H μεταφορά των λαθρομεταναστών σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, για τη μετεγκατάσταση των , που αποφάσισε το …. Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις δεν είναι λύση. Είναι η αυξημένη συνέχιση του προβλήματος.

Ως πότε το κέντρο της Αθήνας θα μετατρέπεται σε γκέτο με την ανοχή ( ή και την υποστήριξη θα πουν πολλοί) της κυβέρνησης;

Ως πότε η κυβέρνηση -που έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό , έστω και κάτω από συνθήκες που έχουν καταγραφεί στην Ιστορία και στην συνείδηση των πολιτών- θα απεμπολεί τα οριζόμενα από το Σύνταγμα δικαιώματα της και τις υποχρεώσεις της και θα τα μεταθέτει σε τρίτους, που δεν έχουν καμία θεσμική ιδιότητα;

Το σύστημα άσκησης πολιτικής μέσω «Δελφικών χρησμών» ή επικοινωνιακών «Πόντιων Πιλάτων» είναι πράξη ανεύθυνη και δημοκρατικά απεχθής . Στρέφεται στην ουσία ενάντια στην ελληνική κοινωνία.

Η ανεξήγητη ανεκτικότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση δεν είναι αρετή όπως κακώς το εκλαμβάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πλησιέστεροι συγγενείς της ανοχής είναι η απάθεια, η αδιαφορία και η αδυναμία.

Και μια κυβέρνηση απαθής, αδιάφορη και αδύναμη είναι επικίνδυνη για την Πατρίδα μας.






Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν είναι Δελφικοί χρησμοί, Πολίτη. Greeklish είναι. Λεκτικές στρακαστρούκες κατευθείαν μεταφρασμένες από φτηνά κλισέ της αμερικάνικης πολιτικής γλώσσας, που ακούγονται από τον Αλ Γκορ και άλλους ηλίθιους και με τις οποίες γελάει και το παρδαλό κατσίκι στα ψαγμένα αμερικάνικα ιστολόγια. Δεν τους έφερε τους συμβούλους να τον περιτριγυρίζουν έτσι, χωρίς να παράγουν ουσιαστικό έργο. ;)

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]