Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόσο νόμιμη και έντιμη είναι η σημερινή κυβέρνηση;


Κάτι ακούγεται, κάτι σιγοψυθιρίζεται, πως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου όχι μόνο δεν δείχνει νόμιμη, αλλά ούτε και είναι... Δηλαδή; Τί εννοεί ο... "ποιητής";

Για να τα δούμε λιγάκι με αριθμούς.

Στις εκλογές του 2009, το ποσοστό Αποχής και Λευκών/Ακύρων έφτασε στο 31,72%.

Αν κάνουμε την αναγωγή, τότε το ΠΑΣΟΚ, κυβερνάει όχι με το 43,8%, που του δίνουν, μη καταμετρώντας το παραπάνω ποσοστό, αλλά με ποσοστό 29,90%.

Τουτέστιν, 3 στους 10 πολίτες που δεν επέλεξαν κόμμα (απείχαν ή ψήφισαν Λευκό /Άκυρο), έδωσαν το δικαίωμα σε άλλους 3 πολίτες, να εκλέξουν κυβέρνηση.

Το αστείο είναι πως το Σύστημα εξουσίας, έχοντας ήδη εντοπίσει την αδιαφορία του κοινού για την σημερινή πολιτική πρόταση, έχει οργανώσει ένα ολόκληρο σύστημα πληροφόρησης που αναγάγει την Αποχή ή το Λευκό/Άκυρο σε ‘’πολιτική πρόταση’’.

Είναι , λένε, ‘’πολιτική άποψη’’ η Αποχή, είναι ‘’πολιτική άποψη’’ το Άκυρο ή το Λευκό.

Κρύβουν βέβαια από τους περισσότερους πως έχουν παράλληλα δημιουργήσει έναν τέτοιο Εκλογικό Νόμο, που μπορεί να καρπώνεται και την Αποχή και τα Λευκά/Άκυρα, δίνοντας την δύναμη σε αυτούς τους 3/10 πολίτες, να παρέχουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Όσο η Αποχή ή τα Λευκά/Άκυρα, δεν θα φαίνονται στο Κοινοβούλιο, με ‘’άδειες θέσεις’’ (20% η αποχή-20% λιγότερες θέσεις στο κοινοβούλιο), τόσο δεν θα είναι λύση μια τέτοια επιλογή (αποχή ή λευκό/άκυρο).

Ο νέος εκλογικός νόμος, κρύβει και περισσότερες παγίδες.

Για όσους έχουν αντιληφθεί το παιχνίδι του Συστήματος Εξουσίας με τα Λευκά/Άκυρα, και έχουν αποφασίσει να πάνε να ψηφίσουν, αλλά να δώσουν τη ψήφο τους σε μικρό κόμμα, το Σύστημα Εξουσίας, έχει βρει ακόμη μια λύση.

Όλες οι ψήφοι που θα πάρουν μικρά κόμματα, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ δηλαδή κόμματα που δεν θα πιάσουν το ελάχιστο ποσοστό για να μπούνε στο κοινοβούλιο, θα μετατραπούν σε ψήφους του πρώτου κόμματος!!

Ναι, ναι, καλά ακούσατε. Αν ψηφίσεις πχ "Κυνηγούς", είναι σαν να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.
Αν ψηφίσεις "Λεβέντη", είναι σαν να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.

Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύουν πως και αυτή η κυβέρνηση, και η προηγούμενη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ, μιας και δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία, αλλά είναι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ μέσω ενός εκλογικού συστήματος κομμένου και ραμμένου στα μέτρα τους, και στον ‘’ιδιωτικό στρατό’’ που έχουν αποκτήσει από τους υποτελείς δημόσιους υπαλλήλους τους.

Μια τέτοια κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση όχι απλά μειοψηφίας, αλλά κυβέρνηση ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, εφόσον ο εκλογικός νόμος που αυτοί (και οι προηγούμενοι) που τους ανέδειξε σε εξουσία, είχε εξ αρχής δημιουργηθεί ώστε να πνίξει κάθε επιθυμία των πολιτών για αλλαγή πολιτικής.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Δεν σιγοψυθιρίζεται. Σε συντροφιές νοημόνων και ενημερωμένων έχει βουήξει ο τόπος.

    Στις εκλογές του Οκτώβρη του 2009 το ΠΑΣΟΚ έλαβε το 36% των ψήφων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων (2,7 εκατομμύρια), όσο και το 2004, όταν έχασε την εξουσία από τη ΝΔ. Στις ίδιες εκλογές (2009) η αποχή έφτασε το 30% και μαζί με τα λευκά και άκυρα (162.410) έφτασε το 33%. Οπότε μιλάμε για αρκετά λιγότερο από 36% των έγγυρων ψήφων.

    Κι όμως, χάρη στο νόμο-τέρας του Σκανδαλίδη, το ΠΑΣΟΚ μπήκε στη Βουλή με 160 έδρες και φυσικά σχημάτισε κυβέρνηση.

    Αυτή είναι η "δημοκρατία" στην οποία μας κατάντησαν και τώρα μας έσυραν και σε ξένο ζυγό και μας υποχρέωσαν να σκύψουμε το κεφάλι, για να μας γίνεται αφαίμαξη σε τακτά διαστήματα και μας υπενθυμίζεται ότι πρέπει να παίρνουμε το φάρμακό μας. Πού είσαι σε τέτοιους καιρούς, καλέ μας Μακρυγιάννη.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..."Έγκυρων" ήθελα να πω. Μην αρχίσουμε να σκοτώνουμε και τη γλώσσα μας. Αυτή μας έμεινε.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γιατί να μην αρχίσουμε να σκοτώνουμε και τη γλώσσα μας; Και γιατί να μην αρχίσουμε να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλο;

    Αυτό δεν θέλουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Να πεθάνουμε δηλαδή γιά να φέρουν δουλευταράδες λαθρομετανάστες;

    Έτσι θα γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική. Ανταγωνιστική Ελλάδα γιά την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι μία Ελλάδα χωρίς Έλληνες.

    Άντε τώρα να τους ψηφίστε κομματόσκυλα. Χωρίς την δική μας νομιμοποίηση πως θα μας σκοτώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς μας κυβερνούν ξένες δυνάμεις. Πώς θα μπορούσε άραγε τόσες 10ετίες να έχουμε στην εξουσία τα 2 γνωστά κόμματα? Και προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες οτι αυτοί φταίνε διότι ψηφίζουν τους ίδιους. Δηλ. σκέφτομαι ποιοί ψηφισαν τον αρχικοπρίτη? Το πράγμα δε, έγινε πιο σαφές στις Δημοτικές εκλογές. Έχουν καταλύσει τα πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]