Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αποπληρωμή του χρέους και οι ευθύνες Παπανδρέου

Η λέξη «επιμήκυνση» έχει μπει πλέον για τα καλά στα επίσημα χείλη της κυβέρνησης.

Προ ημερών μάλιστα ο «κυβερνητικός λαγός» κ. Πάγκαλος ( ρόλο που με επιτυχία διαδραματίζει και ειδικά το διάστημα μετά την υπογραφή του Μνημονίου) μίλησε για «επιμήκυνση αποπληρωμής του συνολικού χρέους».

Στην ουσία ο κ. Πάγκαλος σηματοδότησε την πλήρη αναδιάρθρωση ( αναδιάρθρωση = χρεοκοπία ,… για να μη γελιόμαστε και μεταξύ μας).

Ως είθισται τον «κυβερνητικό λαγό» τον διαψεύδουν τα επίσημα χείλη ( μέχρι να επιτύχουν αυτό που θέλουν, οπότε μετά ξεχνάνε ότι τον είχαν διαψεύσει) Έτσι έγινε και τώρα δια στόματος του Πρωθυπουργού.

ΌΜΩΣ… αυτές οι επικοινωνιακές πιρουέτες και περισσότερο οι εξελίξεις, αυτόματα δημιουργούν για τον Πρωθυπουργό ένα τεράστιο πρόβλημα.

Ακουσίως ο κ. Πάγκαλος «υπενθύμισε» ότι το μείζον αυτό θέμα ( δηλαδή η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους που υπήρχε ΠΡΙΝ από τα 110 δισ. του Μνημονίου) ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΤΕΘΗ από τον κ. Παπανδρέου κατά τις «διαπραγματεύσεις» για το Μνημόνιο και το νέο δάνειο!

Επομένως,επανέρχεται στο προσκήνιο η βαρύτατη ευθύνη του πρωθυπουργού, ο οποίος κατηγορείται ότι παραδόθηκε αμαχητί και ότι απέφυγε να αξιοποιήσει το μεγάλο χαρτί που είχε στα χέρια του. Αυτό της ενδεχόμενης χρεωκοπίας της χώρας! (οι πρώτοι χαμένοι θα ήταν οι δανειστές μας -Γαλλία, Γερμανία- που είχαν στις τράπεζες τους περίπου το 70% των ελληνικών ομολόγων)

Με αυτό τον τρόπο θα είχε πετύχει και επιμήκυνση της αποπληρωμής και δάνειο με ανεκτό επιτόκιο.

Και το κυριότερο. Δεν θα είχε υπογράψει το Μνημόνιο όπου θέτει επικυρίαρχους στην χώρα μας την τρόικα και δεν θα είχε υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία.

Τελικά η επικοινωνιακή τακτική με τον «κυβερνητικό λαγό» δεν λειτούργησε , αφού φέρνει στην επιφάνεια τις εγκληματικές ,για την χώρα, ευθύνες του Πρωθυπουργού.






Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]