Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος θέλει να σώσει την πατρίδα, ή την παρτίδα (των εκλογών);

Τώρα είναι η ώρα να χτίσουμε μαζί τη χώρα που θέλουμε όλοι, είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας την Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Και τελικά θα χτίσετε τη χώρα που θέλετε εσείς. Η δική μας χώρα θα μείνει στα μπετά…

Σε ότι αφορά την Εξεταστική για τη Siemens είπε ότι ήδη έχει δώσει οδηγίες για περαιτέρω ενέργειες. Επανερχόμενος αργότερα στο θεσμό των Εξεταστικών Επιτροπών, τόνισε ότι «τελικά αυτές δεν είναι επαρκής θεσμός και πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού της ελεγκτικής ικανότητας του Κοινοβουλίου.»

Ο θεσμός των Εξεταστικών φταίει κι όχι ο τρόπος με τις οποίες λειτούργησαν. Εμείς κάνουμε τα πάντα για τη διαφάνεια, την εφαρμογή του νόμου, το έλλειμμα είναι θεσμικό.

Σε ότι αφορά την διάκριση των εξουσιών, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι έλειπε η πολιτική βούληση σύγκρουσης με το κατεστημένο.Εξήγγειλε την έναρξη οργανωμένου διαθεσμικού διαλόγου με συμβολή όλων των κομμάτων, ενώ ιδιαίτερο βάρος έδωσε στην βραδυπορία και την αναποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης. Έκανε επίσης λόγο για ενίσχυση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αναφέρθηκε στην ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος.

Το κατεστημένο τρέμει, αναμένοντας το καίριο χτύπημα του ΓΑΠ. Θα ενισχύσει ουσιαστικά τους δικαστικούς θεσμούς με τους οποίους ιστορικά κονταροχτυπήθηκε το ΠΑΣΟΚ;

Θέλω να το δω αυτό. Το Σύνταγμα φταίει για όλα. Μαζί και η Ομόνοια, το Κολωνάκι και η πλατεία Θεάτρου.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ανέβασε τους τόνους έναντι της «παραδοσιακής Αριστεράς» επικρίνοντας μεταξύ άλλων και την «κατάλυση των πανεπιστημιακών ελευθεριών». Αναφερόμενος στην κατάληψη της Νομικής από 300 παράνομους μετανάστες διερωτήθηκε: «Είναι αριστερό και προοδευτικό να εκμεταλλεύονται τον πόνο εκατοντάδων παράνομων μεταναστών με τρόπο προκλητικό και ν προωθούν την ανομία;».

Τους αφήσαμε να μπουν, για να κατηγορήσουμε την Αριστερά ως υποκινήτρια και τη Δεξιά ως αντιδραστική. Και εμείς στη μέση εγγυητές της τάξης και του νόμου. Το ΠΑΣΟΚ στην σύγχρονη εκδοχή του, μοιάζει περισσότερο με μια Ένωση Κέντρου, βασιλικότερη του βασιλέως, πιο αντιεξουσιαστική από τους αντιεξουσιαστές, μια ωραία πεταλούδα, με όλα τα χρώματα της ίριδος, για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

Αλλά, πρόσθεσε, αυτές ήταν οι συνθήκες που η ιστορία μας επιφύλαξε για να κυβερνήσουμε, συνθήκες έκτακτες. Ανέφερε πως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος των προβλημάτων που άφησε πίσω η ΝΔ, ούτε και τη σφοδρή αντίδραση αγορών και κερδοσκόπων.«Ευτυχώς, δεν ζήσαμε την χρεοκοπία και δεν πρέπει να ξεχάσουμε τι περάσαμε γιατί είναι ένα μόνιμο μάθημα για το μέλλον» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τελικώς η ιστορία φταίει, οι συνθήκες, οι συγκυρίες, ο ανάδρομος Ερμής, οι αριστεροί, οι δεξιοί, οι αμφίχειρες, όλοι εκτός από την Κυβέρνηση.

«Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όλα οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού» πρόσθεσε. Ακολούθως έκανε αναφορά στην φράση του Ανδρέα Παπανδρέου «είτε εμείς θα εξαφανίσουμε το δημόσιο χρέος, είτε το δημόσιο χρέος θα εξαφανίσει τη χώρα».

Δεν ξέρω αν είναι περιττό να ειπωθεί, κ. Πρόεδρε, πάντως η κρίση χρέους εμφανίστηκε, αφού πρώτα είχατε εσείς εμφανιστεί στο προσκήνιο της εξουσίας.

Και επειδή έμεινα με την απορία: Προτεραιότητα είναι να σώσετε την πατρίδα ή την παρτίδα; (των επικείμενων εκλογών).

Μ.Ο.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]