Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποκαλύψεις του Wikileaks για τις τουρκικές παραβιάσεις

  • Έγγραφο του 2004 της Αμερικανικής Πρεσβείας της Ολλανδίας που διέρρευσε στο Wikileaks εμφανίζει τον Ταγίπ Ερντογάν να παραδέχεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, διότι δεν ελέγχει το στρατό

Την αδυναμία να σταματήσει τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο που οξύνουν την κόντρα με την Ελλάδα, φαίνεται να παραδέχεται ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αποκαλύπτεται μέσα από διαρροή στο Wikileaks διαβαθμισμένου εγγράφου της αμερικανικής πρεσβείας στην Ολλανδία το 2004.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε παραδεχθεί στον τότε Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών κ. Bernard Bot, ότι δεν μπορεί να σταματήσει της παραβιάσεις, γιατί δεν «ελέγχει το στρατό». Ο Bot αργότερα είχε δηλώσει «ενοχλημένος» από την ομολογία αυτή του Τούρκου πρωθυπουργού.

Στο έγγραφο αυτό ο Αμερικανός πρέσβης στην Ολλανδία, έγραφε στις 2 Δεκεμβρίου 2004 ότι ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας ζήτησε την βοήθεια των ΗΠΑ για να πειστεί η Τουρκία να σταματήσει την στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο, «τουλάχιστον μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου 2004» ώστε να μην εναντιώνεται η Ελλάδα στην πορεία της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε..

Το έγγραφο που διέρρευσε στο Wikileaks δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην αγγλική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]