Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ελεγκτές της τρόικας έρχονται για να μείνουν... πολύ


Τελικώς, στα 15 δισ ευρώ ορίσθηκε το ποσό της τέταρτης δόσης του δανείου των 110 δισ ευρώ, που θα εισπράξει η χώρα μας από την τρόικα, αν περάσει τις εξετάσεις της που ξεκινούν αύριο το μεσημέρι και ολοκληρώνονται στις 11 Φεβρουαρίου.

Στο οικονομικό επιτελείο δηλώνουν αισιόδοξοι για την έκβαση κι αυτής της δοκιμασίας, αν και οι πληροφορίες που συνοδεύουν την έλευση αυτής της αποστολής του κλιμακίου είναι μάλλον ανησυχητικές. Δηλαδή, αφήνεται να εννοηθεί ότι αυτή τη φορά ο έλεγχος θα είναι περισσότερο αυστηρός από κάθε άλλη φορά και δεν αποκλείεται ακόμα και να ανάψει "πορτοκαλί" στην έγκριση της δόσης, όπερα σημαίνει να καθυστερήσει η εκταμίευση της, έως ότου διορθωθούν τα λάθη και οι παραλείψεις που τυχόν θα διαπιστωθούν.

Το ενδεχόμενο να ανάψει "κόκκινο" συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες στην πράξη, καθώς τότε κινδυνεύει να καταρρεύσει ολόκληρη η προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, κάτι το οποίο δεν το θέλουν πρώτοι οι ίδιοι οι πιστωτές μας. Ακόμα και η καθυστέρηση, όμως, μπορεί να κάνει τη "δουλειά" της. Ούτως ή άλλως, πάντως, και η άλλη πλευρά έχει τα δίκια της. Τα 15 δισ είναι μεγάλη δόση - η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα - ενώ ΕΕ και ΕΚΤ θα κληθούν να συνεισφέρουν το μεγαλύτερο ποσό, 10,1 δισ ευρώ. Οπότε δικαιολογούνται, εν μέρει, να είναι και οι πιο αυστηροί της "παρέας".

Τα υπόλοιπα 4,9 δισ ευρώ θα είναι η συνεισφορά του ΔΝΤ και θα είναι τα πρώτα τα οποία θα ενταχθούν στο μέτρο της επιμήκυνσης από την πλευρά του Ταμείου. Τα πρώτα 8 δισ ευρώ, των τριών δόσεων, θα μείνουν εκτός ρύθμισης, λόγω της απαγόρευσης οποιασδήποτε αναδρομικότητας στον κανονισμό λειτουργίας του ΔΝΤ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]