Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επιλεκτική αναισθησία ενός κοινωνικά ευαίσθητου πρωθυπουργού


Με εκπλήσσει η ευκολία αυτού του πρωθυπουργού να λαμβάνει αποφάσεις ερήμην του λαού που τον ψήφισε και τον ανέδειξε σε αυτό το αξίωμα. Μας έβαλε στο μνημόνιο, μας έκοψε τους μισθούς, μας κόβει το τσιγάρο και εκεί που τον είχαμε συνηθίσει να περιορίζει και να κόβει, απελευθερώνει τον τζόγο.

Πρώτα απ’όλα να πω ότι είμαι υπέρ της απαγόρευσης του τσιγάρου και ενθουσιάστηκα με την πυγμή του πρωθυπουργού να αντιταχθεί στα συμφέρονται και να επιβάλλει την απαγόρευση του.

Όμως αυτό σημαίνει ότι ο Παπανδρέου έχει κοινωνική ευαισθησία; Ότι λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις με γνώμονα το κοινό καλό;Ότι κατα βάση σκέφτεται το μέλλον αυτής της κοινωνιάς και θέλει να παραδώσει μια υγιή νεολαία στο μέλλον αυτού του τόπου; Ε λοιπόν όχι. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι φυσιολογικό αυτές οι αποφάσεις νααντικρούονται κάθε φορά.

Είναι σαν να σου χαρίζεται η θανατική ποινή για ανθρωπιστικούς λόγους, και να σου βάζουν λίγο δηλητήριο στο φαγητό κάθε μέρα για να μην πας μια και έξω.

Με ποια λογική την ώρα που κόβεται το τσιγάρο για λόγους κοινωνικού συμφέροντος, να μοιράζονται σωρηδόν άδειες για φρουτάκια κ ιντερνετικό στοίχημα; Μήπως έχει βγεί καμιά μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία λέει απελευθερώστε τον τζόγο να βρείτε την υγειά σας;

Και ας υποθέσουμε ότι διεθνείς μελέτες πλήν του ΔΝΤ δεν διαβάζουν στην κυβέρνηση, έκανε κάποια μελέτη να δεί που θα μπούν αυτά τα φρουτάκια; Χωράνε ή ήδη έχει γεμίσει ο τόπος από τα παράνομα; Πήρανε ένα τηλέφωνο στο ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ να δούνε πόσος κόσμος έχει αποτανθεί σε αυτούς για βοήθεια απο τον τζόγο; Γνωρίζουν τι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις ενδέχεται να επιφέρουν στον κοινωνικό ιστό της χώρας; Τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες που προέβησαν σε τέτοιου είδους κινήσεις; Του έχουν πει τι λέει ο κόσμος στα blogs όλο αυτόν το καιρό; Πως κωφεύει λοιπόν ο κατά τα φαινόμενα κοινωνικά ευαίσθητος πρωθυπουργός μας;

Η απάντηση βρίσκεται στο ότι πολύ απλά η λογική του πρωθυπουργού αλλά και ολόκληρης της κυβέρνησης δεν είναι πολύ μακριά από αυτή του τζογαδόρου. Ποντάρει στο χρήμα απ’όπου και αν προέρχεται αυτό, η απαγόρευση του καπνίσματος ποντάρει στο γεγονός ότι οι Έλληνες δεν θα σταματήσουν ποτέ να καπνίζουν οπότε είτε μέσω του ΕΦΚ είτε μέσω προστίμων θα συνεχίσουν να μας τα παίρνουν, η απελευθέρωση του τζόγου πάλι ποντάρει στην απελπισία και την αδυναμία μιας ολόκληρης κοινωνίας να ανταποκριθεί σε μια δοκιμασία-του ΔΝΤ- για την όποια κατα κύριο λόγο δεν ευθύνεται.

Οπότε ας κόψουν τα παραμύθια οι εθνοσωτήρες με τα κολάν και ας πούνε την αλήθεια για μια φορά...υποθηκεύουνε το μέλλον μας με αμφίβολες πρακτικές, αμφιβολων συνεπειών. Ουσιαστικό σχέδιο για την σωτηρία μας δεν υπάρχει, μόνο κάτι μεγαλοεπιχειρηματίες που τρίβουνε τα χέρια τους απο τις αλλοπρόσαλες αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αυγή
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ρε παιδιά, τι κάνετε; Ψάχνετε γιά λογική και ορθολογισμό στον Geoffrey;

    Μα αν είναι δυνατόν... ο άνθρωπος δεν παίζεται ακριβώς επειδή είναι μαλάκας.

    Δεν τον βρίζω. Απλώς διάγνωση της καταστάσεώς του κάνω, από πλευράς καθαρής πολιτικής στρατηγικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]