Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εφημερίδα Gunes: Κοιτάξτε αυτές τις βρωμιές των… Ελλήνων!

Η θρασύτητα, η μεθοδικότητα και ο γκεμπελισμός των Τούρκων θα μπορούσε σίγουρα να χαρακτηριστεί γραφικός αν δεν ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος.

Πίσω από την όμορφη εικόνα των σχέσεων «καλής γειτονίας» που χαϊδεύουν νωχελικά τα αυτιά και την καρδιά μας, καραδοκούν τσεκούρια και απειλές που εδραιώνονται, δυναμώνουν και περιμένουν υπομονετικά την κατάλληλη στιγμή να μας αιφνιδιάσουν. Όχι βέβαια όλους, γιατί αυτοί που γνωρίζουν, δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούν ποτέ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:

Τα τελευταία χρόνια, η επίσημη εξέλιξη των Ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι περίπου ειδυλλιακή: Οι πρωθυπουργοί Ελλάδος και Τουρκίας εκπέμπουν παντού σήματα ειρήνης, συνεργασίας και αλληλοκατανόησης σε όλους τους τόνους, ενώ δεν λείπουν και οι «αμοιβαίες αποδείξεις» της εκατέρωθεν καλής θέλησης: Ρητή δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού για δημιουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, συμβολικές κινήσεις (χωρίς όμως καμιά απολύτως πρακτική αξία) της Τουρκικής πλευράς, όπως η επίσκεψη υψηλόβαθμου Τούρκου αξιωματούχου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως μετά από 58 ολόκληρα χρόνια ή η τέλεση θείας λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά (το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου αποδόθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως μόνο μετά την οριστική καταδίκη της Τουρκικής Δημοκρατίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και η απρόσκοπτη εξασφάλιση της διαδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη παραμένουν όνειρα).

Όλες όμως οι «πρωτοβουλίες» αυτές δημιουργούν «καλό κλίμα» που οδηγεί στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών και –κυρίως- στην υποβάθμιση της σοβαρότητας του Τουρκικού ιμπεριαλισμού στο Αιγαίο, την Ελληνική Θράκη, την Κύπρο καθώς και την πολύ σοβαρή διάβρωση της χώρας μας με «όπλο» το τσουνάμι του ισλαμικού μεταναστευτικού ρεύματος που διοχετεύει μεθοδικά –και με το «αζημίωτο»- η Τουρκία προς την Ελλάδα.

Παρ΄ όλα αυτά, αν όλα σταματούσαν εδώ χωρίς καθημερινά δείγματα των προθέσεων της Τουρκίας, ίσως κάποτε να βρισκόμασταν στην ευχάριστη θέση να απλώσουμε με ειλικρίνεια χέρι φιλίας και συνεργασίας στην αντίπερα όχθη.

Είναι όμως τα πράγματα έτσι όπως φαίνονται επιφανειακά; Ας μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, ας αξιολογήσουμε, ψύχραιμα και αντικειμενικά, μερικά μόνο χαρακτηριστικά «δείγματα» των Τουρκικών προθέσεων:

(1) Τον Μάρτιο του 2007, με την εξουσία στα χέρια των Ερντογάν και Νταβούτογλου, οι έκπληκτοι επισκέπτες της επίσημης ιστοσελίδας του Τουρκικού Υπουργείου Παιδείας διάβαζαν πως η περιοχή της Ελληνικής Θράκης με τρεις Ελληνικούς Νομούς, αποτελούσαν (με όλα τα τοπωνύμια στην Τουρκική γλώσσα) τα εδάφη της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης» με την δική τους, πράσινη σημαία! Όταν έγινε Ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας, οι Τούρκοι μας είπαν απλά «Μας συγχωρείτε λάθος» και εξαφάνισαν από την επίσημη ιστοσελίδα του Τουρκικού Υπουργείου Παιδείας την «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» που σχεδιάζουν από την εποχή του Misaki Milli (Όρκος των Νότουρκων κατά την μυστική συνεδρίαση της Εθνικής Βουλής των Τούρκων, Ιανουάριος 1920).

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο μεθοδικά και επικίνδυνα προωθούν οι Τούρκοι τις επιδιώξεις τους, αρκεί να συνειδητοποιήσει κανείς το εξής περιστατικό που συνέβη στις μέρες μας:

Μόλις πριν από λίγους μήνες, το Γαλλικό συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού «France 3» που εργάζεται για λογαριασμό της εκπομπής «Λεωφόρος της Ευρώπης» (με χορηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) επισκέφθηκε τα Πομακοχώρια στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, προκειμένου να αναδείξει σε ένα ρεπορτάζ τεσσάρων μόλις λεπτών την πολιτισμική κουλτούρα της περιοχής. Το τι ακριβώς αντιμετώπισε περιγράφεται σε άρθρο με τίτλο «Οι ταλιμπάν της Θράκης» του δημοσιογράφου Γιώργου Διονυσόπουλου στα «Επίκαιρα»:

…..«Από την πρώτη στιγμή που το γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο έφτασε στις Θέρμες, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ, ήρθε αντιμέτωπο με μία πρωτόγνωρη εχθρότητα από την πλευρά του τοπικού πληθυσμού. Στο πρώτο μόλις πλάνο που επιχείρησε να τραβήξει το συνεργείο, έκανε την εμφάνισή της, σύμφωνα με την κ. Τσελίκα, «μία μαυροντυμένη γυναίκα ντυμένη με την παραδοσιακή αράβικη φορεσιά που άφηνε ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο και ξεκίνησε να μας βρίζει με χυδαία λόγια, λέγοντας ότι εδώ είναι Τουρκία. Σε κλάσματα δευτερολέπτων μαζεύτηκαν γύρω της πάνω από 150 άτομα, τα οποία ξεπετάχτηκαν μέσα από ένα παρακείμενο τζαμί. Απαίτησαν να τους δείξουμε τα πλάνα που είχαμε τραβήξει για να δουν εάν μέσα εμφανίζονταν τα παιδιά του σχολείου που εκείνη την ώρα έπαιζαν στην αυλή του, η οποία όμως δεν ήταν παρά ένας δρόμος όπου περνούσαν συνεχώς αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή μία ομάδα από αυτούς κύκλωσε το αυτοκίνητο του συνεργείου και με απειλές μας ζητούσαν να τους δείξουμε τα πλάνα που είχαμε τραβήξει. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο προκειμένου να προφυλαχτούμε, αφού φοβηθήκαμε ακόμη και για την ίδια μας την ζωή, εξαιτίας του μένους του πλήθους. Μαζί τους κουβαλούσαν τσεκούρια και μαχαίρια οι άνδρες και ρόπαλα οι γυναίκες» ..

….«Επικοινωνήσαμε με την αστυνομία και σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε ένας άνδρας ο οποίος φορούσε ένα ροζ μπλουζάκι και μας συστήθηκε ως αστυνομικός, χωρίς όμως να προσφέρει καμία ουσιαστική βοήθεια. Λίγη ώρα μετά, σαν να είχαν ειδοποιηθεί από ένα αόρατο τηλεφωνικό κέντρο, στην πλατεία των Θερμών φθάνει, με κάθε είδους μέσο, πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά, Μελίβια, Εχίνο, Κοτύλη, Δημάριο. Το πλήθος πλέον ελέγχεται δύσκολα. Ουρλιάζει και απειλεί να λυντσάρει τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του «France 3».

…..«Περισσότερα από 700 άτομα είχαν πλέον μαζευτεί γύρω από τους Γάλλους, οι οποίοι από το πουθενά βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν σε ένα σκηνικό που όμοιό του συναντά κανείς στα χωριά και τις πόλεις των Ταλιμπάν. Εν ριπή οφθαλμού στην περιοχή έφτασαν το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ΤRT, οι υπεύθυνοι των εφημερίδων MILLET και BIRLIK, ο δήμαρχος Μύκης Μεχμέτ Αγγά, ο αντινομάρχης Μεμίς Τουρκές, ο Μουσταφά Τσουκάλ και οι πρόεδροι όλων των γύρω χωριών. Μας ζήτησαν να βγάλουμε την κασέτα μέσα από την κάμερα και να τους δείξουμε τι είχαμε τραβήξει. Εγώ αρνήθηκα και τους είπα ότι σύμφωνα με την δεοντολογία και τους νόμους του ελληνικού κράτους κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο παρουσία εισαγγελέα ή άλλων θεσμικών παραγόντων του ελληνικού κράτους και σίγουρα όχι υπό καθεστώς βίας και απειλών εναντίον της ζωή μας. Δεν καταλάβαιναν τίποτα. Απειλούσαν ότι εάν δεν τους δίναμε την κασέτα δεν θα μας άφηναν να φύγουμε. Ένας μάλιστα από τους προέδρους που ήταν μαζεμένοι εκεί μου είπε επί λέξει πως έπρεπε να πάμε σε αυτόν πριν κάνουμε το οτιδήποτε, προκειμένου εν συνεχεία εκείνος να υποδείξει σε αυτούς με τους οποίους συνομιλήσαμε τι θα έπρεπε να πουν. Σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά σε μία χώρα που θέλει να λέγεται ελεύθερη. Αντιμετωπίζαμε ένα καθεστώς κράτους εν κράτη. Το κλίμα τρόμου δε, ήταν τέτοιο που κάθε φορά που επιχειρούσαμε να βγούμε από το αυτοκίνητο μας, -όπου και όλες αυτές τις ώρες μας είχαν εγκλωβισμένους - προκειμένου να διαπραγματευτούμε μαζί τους μας έλουζαν με βρισιές και μας έφτυναν. Έκαναν σαν δαιμονισμένοι. Μείναμε έξι ώρες εκεί και μας πρόσφεραν ένα ποτήρι νερό μόνο όταν ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαπραγματεύσεις» …. (Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο κάντε κλικ εδώ).

(2) Τον Μάιο του 2009 ο νέος «πρωθυπουργός» των κατεχομένων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ντεβίς Έρογλου, με πρόφαση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωσε Ελληνοκύπριο για το ξεπούλημα της καταπατημένης περιουσίας του σε Βρετανό, διακήρυξε πως «αργά ή γρήγορα θα καταλήξουμε σε λύση δύο κρατών στην Κύπρο». Προφανώς, είναι και αυτός συνεπής στην Τουρκική στρατηγική που δεν έχει μόνο σαν στόχο την «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» αλλά και την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Είναι πάντως πάρα πολύ πιθανό οι «εγκέφαλοι» της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής να ονειρεύονται και άλλες «Τουρκικές Δημοκρατίες» σε γειτονικά εδάφη!

(3) Η απροκάλυπτη επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και το πλήρες ιστορικό της αναλύονται στο άρθρο μας «Ελληνικά νησιά του Αιγαίου και Τουρκικός επεκτατισμός». Στα πλαίσια του σημερινού άρθρου απλά θα παραθέσουμε μερικά αποσπάσματα από την καθημερινή ειδησεογραφία του έτους 2010 που αποτελούν «δείγματα» των Τουρκικών προθέσεων:

6 Ιανουαρίου 2010,

από άρθρο του Μάκη Πολλάτου

….«Ένα επικίνδυνο παίγνιο, που παραπέμπει στη γάτα με το ποντίκι, επανέλαβαν ανήμερα των Θεοφανίων οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο. Με έναν ιδιότυπο τρόπο, τα 16 τουρκικά μαχητικά που εισέβαλαν στο FIR Αθηνών και παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, κινήθηκαν σχεδόν στις περιοχές που λίγη ώρα πριν ή λίγη ώρα αργότερα πετούσε το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου προς τη Λέσβο και από τη Μυτιλήνη πίσω στην Αθήνα. Το κυβερνητικό αεροσκάφος με το οποίο ο κ. Παπανδρέου μετέβη στην Μυτιλήνη για να παρακολουθήσει τον αγιασμό των υδάτων προσγειώθηκε στη Λέσβο στις 09.30. Στις 10.30, οκτώ (τέσσερα από τα οποία ήταν οπλισμένα) τουρκικά αεροσκάφη εισέβαλαν στο Αιγαίο από την περιοχή της Χίου και στις έντεκα παρά δέκα βγήκαν από το FIR Αθηνών από την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επιβιβάστηκε στο κυβερνητικό τζετ περίπου στις 13.30 και πέταξε πίσω στην Αθήνα. Δέκα λεπτά μετά την απογείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους που μετέφερε τον κ. Παπανδρέου από την Μυτιλήνη, η οκτάδα των τουρκικών μαχητικών εισέβαλαν και πάλι στο Αιγαίο από την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και 20λεπτά αργότερα επέστρεψαν στις βάσεις τους βγαίνοντας εκτός FIR Αθηνών από την περιοχή της Χίου»….

… «Επισημαίνεται ότι για δεύτερη φορά τις τελευταίες δέκα ημέρες, η Άγκυρα καταστρατήγησε τη συμφωνία Παπούλια – Γιλμάζ που προβλέπει κατηγορηματικά ότι κατά τη διάρκεια μεγάλων θρησκευτικών εορτών στις δύο χώρες, οι ελληνικές και οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις δεν θα εκτελούν πτήσεις στο Αιγαίο»…..

18 Φεβρουαρίου 2010

από το http://www.enkripto.com/2010/02/blog-post_18.html

… «Επανάληψη παλαιότερου σκηνικού είχαμε σήμερα στο Πεδίο Βολής Άνδρου, κατά την διάρκεια ασκήσεως με πραγματικά πυρά του Πολεμικού Ναυτικού. Πιο συγκεκριμένα στις 11:09, 2 ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στην δεσμευμένη και ενεργοποιημένη περιοχή του πεδίου βολής παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα σκάφη του ΠΝ, μεταξύ των οποίων η φρεγάτα Αιγαίο, εκτελούσαν πυρά κατά ανεμουρίου. Τα δύο ζεύγη εισήλθαν στο πεδίο βολής πετώντας σε ύψος 10.000 και 2.300 ποδών αντίστοιχα. Ένα εκ των μαχητικών παρά τον κίνδυνο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος πέταξε σε χαμηλό ύψος πάνω από την φρεγάτα η οποία -δυστυχώς..- διέκοψε τις βολές για λόγους ασφαλείας. Παράλληλα ενεργοποιήθηκε και η λεγόμενη γραμμή άμεσης επικοινωνίας Λάρισας- Δορυλαίου (Εσκί Σεχίρ), με τα γνωστά μηδενικά αποτελέσματα αφού προφανώς ο μόνος λόγος ύπαρξής της είναι η παροχή άλλοθι στις προκλήσεις των γειτόνων. Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα παρόμοιο περιστατικό στο πεδίο βολής Άνδρου : Στις 14 Δεκεμβρίου 2009 οκτώ τουρκικά μαχητικά (τέσσερα F-16 και τέσσερα F-4E) εισέβαλαν σε δεσμευμένη περιοχή στο πεδίο βολής την ώρα που ασκούντο σκάφη του ΠΝ. Το ίδιο σκηνικό είχαμε και σε παλαιότερη πρόκληση τον Δεκέμβρη του 2008 όταν σημειώθηκε διπλή διέλευση 2 τουρκικών F-16 μέσα και στα όρια του πεδίου βολής την ώρα που εκτελούσαν ασκήσεις πυρών 16 ελληνικά πολεμικά πλοία»….

24 Μαρτίου 2010,

από το http://img.protothema.gr/016455766333DE2251D9C9A15F71DFAD.jpg

.. «Με μία νέα ποιοτικά αναβαθμισμένη πρόκληση συνέχισαν το κρεσέντο της επιθετικότητας οι Τούρκοι, μία ημέρα πριν την εθνική επέτειο.

Η τουρκική κορβέτα «Μπάφρα» έχει συμπληρώσει 24 ώρες διαπλέοντας τα νησιά του Αιγαίου, με τους Τούρκους να προκαλούν μέχρι και συναινετική νηοψία!

Περίπου στις 2:15 τα ξημερώματα της Τετάρτης, η τουρκική κορβέτα παραβίασε τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης, ενώ έπλεε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στο στενό του Κάβο Ντόρο. Η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού «Κρυσταλλίδης» ενημέρωσε τον κυβερνήτη του τουρκικού πολεμικού να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η αντίδραση του τουρκικού πληρώματος ήταν να καλέσει στον ασύρματο του παραπλέοντος εμπορικού πλοίου «Αρχάγγελος» ζητώντας ενημέρωση για το δρομολόγιο που ακολουθούσε! Λες και βρίσκονταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα παρότι απείχαν μόλις λίγα μίλια από την Εύβοια, οι Τούρκοι στρατιωτικοί ζήτησαν από τον πλοίαρχο του εμπορικού να τους ενημερώσει ποιο είναι το λιμάνι προορισμού του, ποιο είναι το όνομα του πλοίου και από πού απέπλευσε!» …

16 Απριλίου 2010,

από το http://history-of-macedonia.com

.. «Η Άγκυρα με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε στις 12:34 σήμερα αρνείται στην Ελλάδα το δικαίωμα να προχωρήσει σε αποστολή έρευνας και διάσωσης του άτυχου ψαρά που αναζητείται από χθες στην περιοχή των Ψαρών με την αιτιολογία ότι η αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο πέρα του 25ου Μεσημβρινού και ειδικότερα στην περιοχή των Ψαρών, ανήκει στην Τουρκία! H NOTAM εκδόθηκε την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωνε την γ.γ. του ΚΚΕ στην Βουλή Αλέκα Παπαρήγα ότι "Δεν υπάρχει θέμα διχοτόμησης του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό". Είναι τόσο προκλητική αυτή η κίνηση που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η όλη υπόθεση αφορά την διάσωση ενός ανθρώπου, αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας και αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή. Η Άγκυρα υποστηρίζει στη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε ότι η περιοχή (τα Ψαρά!) σε ότι αφορά την έρευνα και διάσωση είναι τουρκικής αρμοδιότητας. Προφανώς έχουν μείνει στην εποχή που τα Ψαρά ήταν τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Στις έρευνες που διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή των Ψαρών ξεκίνησαν από χθες 15/04 όταν ένας 69χρονος ψαράς έφυγε τα ξημερώματα με το σκάφος του, αλλά αργά χθες το απόγευμα δεν είχε επιστρέψει και η οικογένειά του ενημέρωσε το Λιμενικό»…

8 Ιουνίου 2010,

από την http://www.naftemporiki.gr/

… «Κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, καθώς δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν την Τρίτη πάνω από τη φρεγάτα «Σαλαμίς» σε ύψος 150 μέτρων κατά παράβαση των διεθνών κανόνων και με κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων, δεδομένου ότι η φρεγάτα διαθέτει ελικόπτερο. Η φρεγάτα έπλεε 14 ναυτικά μίλια νοτίως της Χίου συμμετέχοντας στην άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίς». Ο σχηματισμός των τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσεως στις 16.15 νοτίως της Λέσβου και εξήλθε στις 16.38 μεταξύ Χίου και Σάμου. Τα επτά τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά»…

1 Ιουλίου 2010,

από το http://img.protothema.gr/FD65C7C48EE2EB5E48560E595577522F.jpg

…«Πόλεμο νεύρων στις ελληνικές αρχές κάνει η τουρκική κυβέρνηση, καθώς το υδρογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» χωρίς κανέναν προφανή λόγο επαναλαμβάνει από χθες στις 10 το βράδυ τις έρευνες του σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Το τουρκικό σκάφος επέστρεψε χθες το απόγευμα στο τουρκικό λιμάνι του Αίνου και η ελληνική κυβέρνηση θεώρησε ότι τα διαβήματα και οι διαμαρτυρίες της έπιασαν τόπο. Το «Τσεσμέ» έμεινε αγκυροβολημένο μόνο για 4 ώρες. Στις 10 το βράδυ της Τρίτης εμφανίστηκε και πάλι στην περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Θράκη. Περίπου στις 9 το πρωί της Πέμπτης το Τσεσμέ κινούνταν οριακά στα διεθνή ύδατα πλέοντας ακριβώς στο όριο των 6 ναυτικών μιλίων από το ανατολικό άκρο της Σαμοθράκης και συνεχίζοντας να κάνει εργασίες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Χθες και για διάστημα τουλάχιστον 12 ωρών το Τσεσμέ έκανε έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου μεταξύ των ηπειρωτικών ακτών της Θράκης και της Σαμοθράκης. Το απόγευμα της Τετάρτης κι ενώ το τουρκικό σκάφος που ανήκει στο πανεπιστήμιο της Σμύρνης άλλαζε ρότα και θεωρούνταν ότι επέστρεφε στην Τουρκία, οι ελληνικές αρχές δεν ήταν σε θέση να διασαφηνίσουν τι είδους εργασίες έκανε το «Τσεσμέ» εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, χωρίς να έχει λάβει σχετική άδεια από την ελληνική κυβέρνηση»…

15 Δεκεμβρίου 2010,

της Δώρας Αντωνίου, από την Καθημερινή

… «Τον περίπλου του Αιγαίου έκανε χθες τα ξημερώματα η τουρκική φρεγάτα «Σαλίχ Ρέις», η οποία, με αφετηρία τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Λιβάνου, κατευθύνθηκε προς τον προορισμό της, τα Δαρδανέλια, μέσω... Σουνίου. Αν και από την επεξεργασία των στοιχείων της πορείας της φαίνεται ότι η τουρκική φρεγάτα πραγματοποίησε «αβλαβή διέλευση», στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό αναιρείται από την άσκοπη περιπλάνηση, καθώς η προφανής πορεία που θα έπρεπε να ακολουθήσει ήταν να πλεύσει παράλληλα προς τα μικρασιατικά παράλια.

Η φρεγάτα συμμετείχε στη UNIFIL, την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο, και απέπλευσε με προορισμό τα Δαρδανέλια όπου σταθμεύει. Αντί να ακολουθήσει βόρεια πορεία, κινήθηκε ανατολικά ανάμεσα από Κάρπαθο και Ρόδο και συνέχισε πλέοντας σε διεθνή ύδατα μεταξύ Κρήτης και Κυκλάδων και συγκεκριμένα νοτίως της Σαντορίνης και της Ανάφης. Φθάνοντας στη Μήλο στράφηκε βόρεια, εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πέρασε τα στενά μεταξύ Μακρονήσου και Κέας, ανοιχτά του Σουνίου. Ακολούθως, πέρασε από το στενό του Καφηρέα, μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου, και συνέχισε, πλέοντας ξανά σε διεθνή ύδατα, με κατεύθυνση ανοιχτά της Λέσβου και προορισμό τα Δαρδανέλια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, πρόκειται για την ενδέκατη περίπτωση άσκοπης περιπλάνησης τουρκικού πολεμικού πλοίου στο Αιγαίο το 2010. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της περιπλάνησης της φρεγάτας «Σαλίχ Ρέις» στο Αιγαίο, στην περιοχή των Κυκλάδων βρισκόταν σε εξέλιξη η άσκηση «Κυκλών» του Πολεμικού Ναυτικού»…

22 Δεκεμβρίου 2010,

από το http://img.protothema.gr/10E2BDFAFCBE652D12F3E03AEBD36DC6.jpg

…«Την ευγενή... καλοσύνη να κάνει περιπολία μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή ανάμεσα στην Εύβοια και την Σκύρο είχε η τουρκική κορβέτα «Μπόντρουμ». Το τουρκικό πολεμικό πλοίο που απέπλευσε από το ναύσταθμο της Σμύρνης το βράδυ της Τρίτης κινούνταν σε διεθνή ύδατα στην περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου. Περίπου τα μεσάνυχτα, η «Μπόντρουμ» άρχισε να πλέει με νοτιοδυτική πορεία και γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ της Εύβοιας και της Σκύρου. Όπως έγινε γνωστό, η τουρκική κορβέτα έφτασε να κινείται μόλις λίγα μίλια δυτικά της Σκύρου»….

(4) Η φιλο-ισλαμική Τουρκική εφημερίδα υψηλής κυκλοφορίας (140.000 φύλλα ημερησίως) «Gunes» (Ήλιος), στις 22 Νοεμβρίου 2010 δημοσίευσε (εκτελώντας προφανώς «άνωθεν» εντολές) άρθρο κάποιου Mehmet Memis Hoca με τίτλο «Κοιτάξτε αυτές τις βρωμιές των Ελλήνων» το οποίο διοχετεύει, με μαεστρία που θα ζήλευε και ο Γκαίμπελς, ιερό μίσος εναντίον των Ελλήνων, σαν αυτόκλητος υπερασπιστής των θρησκευτικών δικαιωμάτων των απανταχού μουσουλμάνων που κατακλύζουν την Ελλάδα με την προκλητική υποστήριξη της Τουρκίας. Ολόκληρο το άρθρο δημοσιεύεται στο τεύχος Ιανουαρίου 2010 της εφημερίδας «Ο Πολίτης» και σύντομα θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Τσουκάτου στην διεύθυνση http://www.tsoukatou.gr. Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το άρθρο αυτό:

… «Η Ελλάδα παρ όλο που υποφέρει από την οικονομική κρίση που την μαστίζει και ζητιανεύει βοήθεια από την Ε.Ε., ενώ λοιπόν αυτή την περίοδο αρκετοί έξυπνοι από εκεί άρχισαν να έρχονται στην Τουρκία για να βρουν δουλειά, κάποιοι άλλοι ανεγκέφαλοι Έλληνες την ίδια περίοδο φωνάζουν «θάνατος στους Τούρκους»…

… «Φέτος, την πρώτη μέρα της θρησκευτικής μας γιορτής (Kurban Bayrami) χιλιάδες μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα και στην οποία δεν υπάρχει τέμενος, συναθροίστηκαν σε διάφορες πλατείες της πρωτεύουσας για να προσευχηθούν. Σε κάποια από αυτές, με το όνομα Πλατεία Αττικής, οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής επιτέθηκαν μανιασμένα στους μουσουλμάνους που κατοικούν εκεί, όταν πήγαν να κάνουν την προσευχή τους. Οι Έλληνες που δεν σεβάστηκαν αυτούς που προσευχόταν για τον θεό τους, τους εκσφενδόνιζαν αυγά φωνάζοντας «θάνατος στους Τούρκους». Σε κάποια από τα γύρω σπίτια δυνάμωσαν υπερβολικά την ένταση της μουσικής για να τους παρενοχλήσουν. Όταν τα πράγματα αγρίεψαν έγινε επέμβαση της αστυνομίας που εμπόδισε την εκτέλεση της προσευχής των πιστών που ήταν εκεί»…

Συμπεράσματα

Η Ελληνική Θράκη, η Κυπριακή Δημοκρατία, τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου αποτελούν σταθερούς στόχους του Τουρκικού επεκτατισμού. Αυτό είναι κάτι που πρέπει επιτέλους να το χωνέψει ο απανταχού Ελληνισμός και ιδιαίτερα οι Έλληνες πολιτικοί που χειρίζονται πρόσκαιρα τις τύχες του. Η μανία της Τουρκίας να δημιουργηθεί τέμενος στην Αθήνα είναι βέβαιο πως οφείλεται στην απόφασή της να δημιουργήσει «κέντρο» αποσταθεροποίησης στην καρδιά της Αθήνας. Στην Ελληνική Θράκη τα εκατοντάδες τεμένη που λειτουργούν βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής το οποίο έχει ήδη αυτό-ανακηρυχτεί στην πράξη σε ανεπίσημη κυβέρνηση της Ελληνικής Θράκης εν έτι 2010!!!

Το να εθελοτυφλούμε και να ασχολούμαστε με το ποιος θα αποχωρήσει από το Big Brother ή το Talent Show, να υποβαθμίζουμε εγκληματικά τις επεκτατικές ενέργειες της Τουρκίας, να παρακολουθούμε μαγεμένοι τα Τούρκικα σήριαλ που θυμίζουν Ελληνικές ταινίες του Νίκου Ξανθόπουλου ή της Μάρθας Βούρτση των δεκαετιών του 60 και του 70 σε «σύγχρονη» έκδοση και να κοιμόμαστε με το νανούρισμα των «καλών προθέσεων της Τουρκίας», αποτελεί τον σίγουρο δρόμο προς την αυτοκτονία. Η (πρόσκαιρη ελπίζουμε) οικονομική περιπέτεια της Ελλάδος αποτελεί ένα θανατηφόρο όπλο στα χέρια της Τουρκικής, διαχρονικής στρατηγικής. Τα σημάδια που βλέπουμε πρέπει να σημάνουν κόκκινο συναγερμό.

Απαιτούνται, εδώ και τώρα, αυστηρά μέτρα που θα ξεριζώσουν άπαξ δια παντός την προκλητική δραστηριότητα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και των εκατοντάδων πρακτόρων των πιο σκοτεινών κύκλων της Τουρκίας που αλωνίζουν στην Ελληνική Θράκη.

Απαιτούνται, εδώ και τώρα, αυστηρά μέτρα που θα υποχρεώσουν την Τουρκία να εφαρμόσει στην πράξη όλες τις (θεωρητικές) συμφωνίες που υπέγραψε για την επιστροφή όλων των παράνομων μεταναστών που μεθοδικά διοχετεύει στην Ελλάδα. Δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε την Τουρκία να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της όλες τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει και να απαιτεί με πρωτοφανή θρασύτητα όλα όσα την «βολεύουν» (Βλέπε αναλυτικό άρθρο μας Συνθήκη της Λωζάνης: Οι Τούρκοι μιλάνε για σκοινί στο … σπίτι του κρεμασμένου!)

Απαιτούνται, εδώ και τώρα, αυστηρά μέτρα που θα προστατέψουν τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου από τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας που σχεδιάστηκαν εδώ και 40 χρόνια και εφαρμόζονται με ιερή συνέπεια.

Η Τουρκία, αν πράγματι επιθυμεί την ειρηνική ανάπτυξη των σχέσεων μας οφείλει να σέβεται τις συμφωνίες που υπογράφει, οφείλει να σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος, οφείλει να συμμαζέψει όλα τα παράσιτα που συνειδητά έχει εξαπολύσει στην Ελληνική Θράκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα και να παύσει να αισθάνεται σαν τον βρυκόλακα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οι σύγχρονοι Έλληνες πολιτικοί, αν δεν θέλουν να καταγραφούν στην μακραίωνη Ελληνική ιστορία σαν προδότες και ανιστόρητοι, πρέπει να βρουν επιτέλους ένα και μοναδικό σημείο κοινής στρατηγικής: Την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Τουρκικού επεκτατισμού!


Λεωνίδας Κουμάκης *

5 Ιανουαρίου 2011

kb@kbanalysis.com


*Ο Λεωνίδας Κουμάκης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί τρεις δεκαετίες, με την ιδιότητα του Διευθυντού Εξαγωγών Ελληνικής Οινοβιομηχανίας, ταξίδευσε στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία» (1992, η τέταρτη έκδοση το 2008) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997).








Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εξαιρετική επιλογή εικόνας, λέει τα πάντα. Προσέξτε την συγκρατημένη έκφραση του κ. Ερντογάν και το πλατύ χαμόγελο του κ. Παπανδρέου. Στη χειραψία ο Ερντογάν δεν τείνει το χέρι αλλά το κρατάει μαζεμένο προς το μέρος του ενώ ο κ. Παπανδρέου απλώνει αβίαστα το χέρι μέχρι να συναντήσει αυτό του κ. Ερντογάν. Η έκφραση του Έλληνα πρωθυπουργού είναι μέσα στην καλή χαρά, σαν να βγάζει οικογενειακή φωτογραφία ενώ ο κ. Ερντογάν κοιτάζει πίσω από την κάμερα σαν να σκέφτεται "διεκπεραιώθηκε κι αυτό, τι έχει σειρά;".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΣΟΦΡΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΝΔΡΩΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑ !!!
    ΜΗΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΤΙΜΕΛΗΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ
    ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΕΙΔΗΣΗ.ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ
    ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ
    ΚΝΩΔΑΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]