Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκέψεις για την ομιλία Σαμαρά


Διαβάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά υπήρξαν 4 ισχυρισμοί που με προβλημάτισαν.
"Εσείς ο ίδιος, κ. Παπανδρέου, μας παρουσιάζατε το Σχέδιο Ανάν ως «μονόδρομο», ως μόνη «εφικτή λύση».
Σας θυμίζει τίποτε αυτό περί μονόδρομου σε σχέση με τα σημερινά, κύριοι συνάδελφοι;
Μόνο που τότε, στην εξουσία βρισκόταν πια η Νέα Δημοκρατία. Η οποία αρνήθηκε τον εκβιασμό. Και στήριξε την απόφαση του αείμνηστου Προέδρου της Κύπρου, Τάσσου Παπαδόπουλου, να απορρίψει το Σχέδιο Ανάν."

Απάντηση
Ενώ αυτό που ισχυρίζεστε για το ΠΑΣΟΚ ισχύει, δεν ισχύει αυτό που υποστηρίζετε για τη ΝΔ,κ.Σαμαρά!
Και η ΝΔ υποστήριξε, εμμέσως, το σχέδιο Ανάν,διότι ποτέ δεν είπε κανείς σας "ΟΧΙ",αλλά "ΝΑΙ ΜΕΝ,ΑΛΛΑ.."!!Επιπλέον να σας υπενθυμίσω την προπαγάνδα των ΜΜΕ που προσπαθούσαν να βγάλουν το δημοψήφισμα «ντέρμπυ»,αλλά και τον λυσσαλέο πόλεμο σε όποιον αντετίθετο στο κατάπτυστο σχέδιο!
Αυτό που προσπαθούσε να προπαγανδίσει η ΝΔ ήταν την αποδοχή του σχεδίου βάσει των –δήθεν-ευρωπαϊκών αξιών,δίνοντας έμφαση μόνο στα θετικά στοιχεία και σε καμία περίπτωση δε αναφερθήκατε στα αρνητικά που όχι μόνο ήταν πολύ περισσότερα,αλλά και εθνομειοδοτικά!!

"Κι όμως! Η Ελλάδα ξεκαθάρισε τη θέση της, διευκρίνισε ότι θα δεχθεί ένα όνομα για κάθε χρήση – erga omnes – απέκλεισε τον εθνολογικό προσδιορισμό του γειτονικού κράτους με όνομα που παραπέμπει σε αλυτρωτικές αξιώσεις σε βάρος της, παραμέρισε όλες τις προτάσεις για «διπλές» και «τριπλές ονομασίες» κι έβαλε «βέτο» για την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση."

Απάντηση
Να υποθέσουμε κ.Σαμαρά ότι αποδέχεστε σύνθετη ονομασία και χαρίζετε τον όρο "Μακεδονία" σε Σλάβους;
Όλα αυτά τα "κατορθώματα" έγιναν στο Βουκουρέστι ,διότι ήξεραν οι πολιτικάντηδες μας πως δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα!!Και το πρόβλημα για τη ΝΔ δεν ήταν το όνομα,αλλά το πρόθεμα!!!!
Απόδειξη της απάτης ειναι το γεγονός ότι το κόμμα σας επέτρεψε στο προεδρικό αεροπλάνο των Σκοπίων το καλοκαίρι του 2009 να προσγειωθεί στην Κέρκυρα ως "Μακεδονικό"!!
Η "φθηνή" δικαιολογία σας ήταν η "κατ'εξαίρεσιν" πραγματοποίηση πτήσης!!!
Το γιατί δεν το έχετε εξηγήσει μέχρι σήμερα,νομίζοντας πως ο κόσμος θα το ξέχνουσε εύκολα.

"Η Γερμανία, ηγέτιδα της Ευρώπης, βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον του λαού της. Όχι μόνο τώρα, επί κυβερνήσεων Μέρκελ, αλλά και προηγουμένως, επί κυβερνήσεων του Σοσιαλδημοκράτη Σρέντερ. Το ίδιο και η Ολλανδία και η Σουηδία και Φινλανδία και η Δανία. Το ίδιο και η Βρετανία. Και η Γαλλία. Όλοι!
Γι’ αυτό και είναι δημοκρατίες. Γιατί ελέγχονται από τους λαούς τους και λογοδοτούν σε αυτούς. "

Απάντηση
Αν είναι έτσι,γιατί δεν έγινε στην ΕΕ δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα;Και γιατί δεν υπήρχε ενημέρωση επί του θέματος;
Έγινε στην Γαλλία και στην Ολλανδία,όπου απορρίφθηκε, και μετά τέλος!!
Αν θεωρείτε πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λογοδοτούν στους λαούς τους,τότε πως εξηγείτε το ποσοστό αποχής των ευρωεκλογών του 2009 σε όλη την Ευρώπη;
Στο τέλος θα μας πείτε πως η οικονομική κρίση,που ειναι τεχνητή απο κερδοσκόπους, που καμία σχέση δεν έχουν με το λαό,λαμβάνει χώρα για το καλό των Ευρωπαίων!!
Επιστρέφουμε σήμερα στον εργασιακό μεσαίωνα και υποτίθεται ότι αυτές οι απαράδεκτες πολιτικές κινήσεις ελέγχονται από τους λαούς;


Όπως έχω πει και στο παρελθόν, η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι «χώρος».
Και οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι «πληθυσμός».
Και να δείξετε υπερβάλλοντα ζήλο για το θέμα των λαθρομεταναστών! Γιατί μας καίει!
— Σας καλώ να απαιτήσουμε τη συμμόρφωση της Τουρκίας για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών. Και αυτό πρέπει να γίνει όρος για την πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.!

Απάντηση
Κύριε Σαμαρά, να σας υπενθυμίσω ότι είχατε μία μοναδική ευκαιρία να συνεργαστείτε με ένα μικρότερο κόμμα,έστω και αν αυτό αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων μετέπειτα, για να εμποδίσετε βάσει του Συντάγματος την τροποποίηση του κώδικα ιθαγένειας. Αυτό όμως δεν το κάνατε! Προπαγανδίσατε τα γραφόμενα του Ισοκράτη, επίτηδες για να μην κερδίζει ψήφους μόνο το ΠΑΣΟΚ από τους παράνομα νομιμοποιημένους λαθρομετανάστες και σε πρακτικό επίπεδο δεν πράξατε απολύτως τίποτα!Σας υπενθυμίζω ότι ο κ. Παυλόπουλος, όντας υπουργός, ευχαριστούσε τους λαθρομετανάστες που επιλέγουν να έρθουν στην Ελλάδα, και όχι μόνο αυτό,αλλά δεν υπήρχε καμία μέριμνα ούτε για τη λήψη φωτογραφιών, όπως και δακτυλικών αποτυπωμάτων!!
Να σας θυμίσω ότι ο ίδιος στις 21/3 /2006 για την Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού δήλωσε:
«Η Ελλάδα μετατρέπεται σταδιακά σε μιά ανοιχτή και πολυπολιτισμική κοινωνία.Η μετανάστευση είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο,ευεργετικό για τις ίδιες τις κοινωνίες,φαινόμενο σήμερα... Και αυτό το φαινόμενο βοηθάει τις κοινωνίες και τους λαούς να προοδεύσουν και να αναπτύξουν τους πολιτισμούς τους, όταν ξέρουμε πόσο τα μεταναστευτικά ρεύματα μπολιάζουν τις κοινωνίες και τους πολιτισμούς για να πάνε μπροστά. Γονιμοποιούν,στην κυριολεξία τους πολιτισμούς. Γονιμοποιούν τις κοινωνίες.»
Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας για τις ευκαιρίες εκ των υστέρων νομιμοποιήσης που έχουν παρασχεθεί στους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα υπογραμμίζει ότι:
«η όλη προσπάθεια θα συνεχισθεί ως την πλήρη εξάλειψη του φαινομένου ύπαρξης παρανόμων μεταναστών στην χώρα μας»!!
Ο κ.Παυλόπουλος ήταν ξεκάθαρος όταν στις 7/5/2007 δήλωνε:
«Θα κάνουμε όσες προσπάθειες νομιμοποίησης χρειάζεται,ώστε να μην υπάρχει έστω και ένας παράνομος μετανάστης στη χώρα μας… Κατά τα λοιπά, έχουμε πάρει τα μέτρα μας με τη νομοθεσία την οποία θεσπίσαμε,ώστε να μην υπάρχει εφεξής εκείνη η ανεξέλεγκτη κίνηση μεταναστών την οποία γνωρίσαμε στο παρελθόν.»
Βεβαίως ο κ.Παυλόπουλος «ξέχασε» οτι 3 βδομάδες πριν από αυτήν του τη δήλωση, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Βύρων Πολύδωρας είχε παραδεχθεί ότι κάθε χρόνο εισέρχονται 100.000 παράνομοι μετανάστες και επαναπροωθούνται 80.000,επομένως παραμένουν παρανόμως στην χώρα 20.000 μετανάστες.
Σε διημερίδα του ΙΜΕΠΟ,ο κ.Παυλόπουλος στις 15/11/2004 δήλωσε:
«η ισότητα πρέπει να είναι αναλογική ισότητα (sic), που σημαίνει ότι ίση μεταχείριση ουσιωδώς ομοίων καταστάσεων και άνιση μεταχείριση ουσιωδώς ανόμοιων καταστάσεων με την έννοια ότι το κράτος οφείλει να παρεμβαίνει με θετικά μέτρα για να αποκαταστήσει την ισότητα,όπου αυτή δεν μπορεί να αποκατασταθεί κάτω απο τις συνήθεις συνθήκες.Και σε αυτό πρέπει να είμαστε γενναίοι και πρέπει να το πάρουμε απόφαση».
Ο κ .Παυλόπουλος δηλώνει υπέρ των θετικών διακρίσεων, δηλαδή των θεσμοθετημένων διακρίσεων εις βάρος των Ελλήνων και υπέρ των μεταναστών στην εργασία και αλλού.
(Πηγή: «Το τέλος μίας ουτοπίας» Συγγραφέας: Γιάννης Κολοβός)
Και εντέλει κ.Σαμαρά, τι έπραξε η ΝΔ, αφού διαπίστωνε μέχρι και το 2009 ότι η Τουρκία δε σέβεται την υπογραφή της;

Αναγνώστης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Μάλλον υπό την επήρεια βρισκόσουν όταν τόγραφες αυτό φίλε μου.
    Το ξέρω ότι ακούγεται αφοριστικό αλλά δεν έχει κάν νόημα να σου απαντήσει κανείς, σημείο προς σημείο.
    Τα επιχειρήματά σου βασίζονται σε ανακρίβειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mάλλον εσύ φίλε που απάντησες εχεις ΝΔτσιμπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ PANOPTI - OTΑΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ.. ΕΠΗΡΕΙΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ Η ΜΑΛΘΑΚΟΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΤΙΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ? ΠΑΝΤΩΣ ,ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ...ΚΑΛΠΗ ΤΗΝ ΟΥΡΑ--ΕΛΛΗΝΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Panoptis,

    αν θεωρεις οτι εχεις να αναδειξεις επιχειρηματα για να αποδειξεις τις δηθεν "ανακριβειες",τοτε σε προκαλω!!
    Σε προειδοποιω ομως να μην το κανεις διοτι θα εξευτελιστεις!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]