Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση με το μαχαίρι στο λαιμό

Με το μαχαίρι στο λαιμό βρίσκεται η κυβέρνηση λίγες ώρες πριν την άφιξη της ομάδας της τρόικας την επόμενη Πέμπτη. Στο προηγούμενο ραντεβού είχε δοθεί προθεσμία 100 ημερών να προχωρήσουν βασικές διαρθρωτικές αλλαγές που απαίτησαν οι δανειστές μας. Ωστόσο, έχουν περάσει δύο μήνες και δεν έχουν γίνει πολλά. Τα κλειστά επαγγέλματα ακόμη να ανοίξουν, οι περικοπές στην υγεία ακόμη αναζητούνται, οι φορολογικές αλλαγές ακόμη να προχωρήσουν.

Έτσι, με τους τροικάνους να πλησιάζουν και να απειλούν, η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει να προωθήσει όσα είχε υποσχεθεί.

Γι’ αυτό και το σημερινό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συζητήσει το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει μείωση του συντελεστή των αδιανέμητων κερδών επιχειρήσεων από 24% σε 20%, σύσταση οικονομικού εισαγγελέα, πληρωμές του ΦΠΑ τρεις φορές στο μήνα, Καλλικράτης στις εφορίες, τη φοροκάρτα κ.λπ.

Επίσης μέσα στην εβδομάδα θα τρέξει το νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα παρά τις αντιδράσεις και τις απεργίες. Σκοπός να ψηφιστεί άμεσα προτού η τρόικα μας βάλει άγριο χέρι.

Το κλιμάκιο θα συζητήσει επίσης τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν στις αστικές συγκοινωνίες κι έχουν πάει πίσω ενώ ιδιαίτερος λόγος (γιατί ενδιαφέρει τους ξένους) θα γίνει για την απελευθέρωση των τυχερών παιχνιδιών. Η χορήγηση αδειών σε ιδιώτες θα δώσει έσοδα άνω των 500 εκατ. οπότε δεν υπάρχουν λόγοι για χρονοτριβές.

Στις βασικές εκκρεμότητες είναι και το πακέτο μέτρων που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση φέτος για την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος αλλά και του άγριου πακέτου της διετίας 2012-2013.

Οι τροικάνοι έρχονται με άγριες διαθέσεις και με αυστηρές εντολές προς την κυβέρνηση, η οποία τι να κάνει, σκύβει το κεφάλι και κάνει ότι λέει το αφεντικό.

Το σίγουρο είναι ότι τις επόμενες τρεις εβδομάδες έρχεται τυφώνας «τρόικα».

Πηγή

Η φωτοσύνθεση ανήκει στο "Γρεκί"



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σημαία Κρητικής Πολιτείας
    Η VODAFONE ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΕΙΧΝΕΙ ΖΑΚΥΝΘΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (1896-1913).
    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗΜΌΡΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟ ΑΣΤΡΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΝΤΟ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η VODAFONE ΟΤΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΝΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΝΗΣΟΥ? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ NA ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΡΗΤΕΣ ΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ?
    ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ
    Αναρτήθηκε από tromaktiko ΚΑΙ απο αντι νεα ταξη πραγματων!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]