Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νομική: Κλειστόν λόγω λαθρομεταναστών


Σε κατάσταση τρέλας η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη χώρα σαν ξενοδοχείο!!!

Μπέρδεψαν το άσυλο (ακαδημαϊκό) με το... άσυλο (ψυχοθεραπευτικών ιδρυμάτων)


  • Κλειστή η σχολή τουλάχιστον έως την Παρασκευή
  • Πρόσφατα είχε ανακαινιστεί
  • Η πρυτανεία θα πάρει θέση μετά από 5 μέρες!

Ένα απίστευτο σκηνικό έχει στηθεί στη Νομική Σχολή της Αθήνας το οποίο αναδεικνύει το απίστευτο αλαλούμ που επικρατεί τόσο στα πανεπιστημιακά ιδρύματα όσο και στο θέμα της λαθρομετανάστευσης... Κοινός παρονομαστής το άσυλο, αλλά υπό ποια έννοια;

Όλοι συμπαρίστανται στους λαθρομετανάστες όμως η κόντρα που έχει ξεσπάσει ύστερα από μια σειρά απίθανων γεγονότων έχει οδηγήσει το ίδρυμα σε λουκέτο και τους μετανάστες σε απεργία πείνας.

Οι περίπου 250 μετανάστες δεν έχουν, όπως λένε οι περισσότεροι, πρόβλημα εργασίας και συνθηκών διαβίωσης, ζητούν τη νομιμοποίησή τους.

Στο πλευρό τους ομάδες αριστερών φοιτητών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με άλλους έκαναν αίτημα προς τις αρχές του Πανεπιστημίου να παραχωρηθεί ένας χώρος της Νομικής για τη “φιλοξενία” των μεταναστών, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

Οι φοιτητές και άλλες οργανώσεις αποφάσισαν όμως με το “έτσι θέλω” να σπάσουν λουκέτα στο χώρο του κτιρίου στη Σόλωνος, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, δεν χρησιμοποιείται για μαθήματα, αλλά επρόκειτο να δοθεί προς χρήση τον Μάρτιο.

Προετοίμασαν το χώρο και την Κυριακή το βράδυ, περίπου 250 μετανάστες που είχαν φτάσει από την Κρήτη μπήκαν στο κτίριο της Νομικής σχολής.

Την ίδια ώρα η αστυνομία, λέει ότι δεν της ζητήθηκε συνδρομή.

Από την άλλη, η αρχή του ιδρύματος είπε όχι στην εγκατάσταση, αλλά τώρα δεν ζητάει τη συνδρομή γιατί δεν έγιναν ζημιές.

Πρύτανης: «Πρωτοφανής αβελτηρία της Πολιτείας»
Την αναστολή λειτουργίας της Νομικής του πανεπιστημίου Αθηνών έως και την Παρασκευή αποφάσισε η Πρυτανεία του ιδρύματος σε συνεννόηση με την Κοσμητεία της Σχολής, μετά την κατάληψη που πραγματοποίησαν περίπου 230 μετανάστες που ζητούν να λάβουν άδεια παραμονής στη χώρα.

Σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Αθηνών αναφέρει πως ενέργειες όπως αυτή οδηγούν στην απαξίωση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου και καλεί την πολιτεία να συμβάλει άμεσα στην επίλυση του προβλήματος.
Πρύτανης: «Πρωτοφανής αβελτηρία της Πολιτείας»

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης έκανε λόγο για πρωτοφανή αβελτηρία από την πλευρά της Πολιτείας.

Μιλώντας στο Radio 9 ο κ. Πελεγρίνης διερωτήθηκε πως κατάφεραν οι παράνομοι μετανάστες να μεταβούν ανενόχλητοι από την Κρήτη στην Αθήνα και τόνισε: «δεν είναι εικόνα αυτή πανεπιστημίου να έχει μετατραπεί σε κοιτώνα». » εν« .

Οπως μάλιστα είπε είχε προσπαθήσει ήδη από το Σάββατο να επικοινωνήσει με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει έγκαιρη αντιμετώπιση του θέματος.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων.

Αλληλέγγυα τόσο στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών όσο και στην Κοσμητεία και τους Προέδρους της Νομικής και του Οικονομικού, δηλώνει με ανακοίνωσή της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ).

«Με έντονη αγανάκτηση παρακολουθούμε να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ακόμα γεγονός κατάφωρης παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου, κατάχρησης της περιουσίας και υποβάθμισης των εκπαιδευτικών και ερευνητικών λειτουργιών του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου. Σε μια στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα, αλλά ειδικά και για το ακαδημαϊκό μας σύστημα διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις της ακραίας συντήρησης μέσα και γύρω από το πανεπιστήμιο συνεχίζουν ακάθεκτα τις γνωστές εκφυλιστικές μεθοδεύσεις τους. Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, αφού με ευθύτητα και θάρρος αναλάβουν τις μεγάλες ευθύνες τους, να κινηθούν άμεσα προς την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος, που αντιμετωπίζει η Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αυτο θα ειναι η αφορμη για την ιδρυση ιδιωτικων πανεπιστημιων!!
    Τα 'χουν κανονισει μια χαρα οι ρουφιανοι πολιτικαντηδες!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν διαβασα το κειμενο διοτι εχει λαθος επικεφαλιδα.
    ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ αγαπητε.
    Μεταναστες ειναι οι νομιμοι που ρωτουν πρωτα και επειτα πανε.Απλο δεν ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]